Η Ελένη καταδικάζεται σε ισόβια για τη δολοφονία του Σέργιου και σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής, μετά τον πυροβολισμό του Μελέτη από τον Μιλτιάδη οι εξελίξεις είναι ραγδαίες. Αυτά αποκάλυψε για τις εξελίξεις στη σειρά «Άγριες Μέλισσες» ο Ιωάννης Αθανασόπουλος (Γιάννος) στην εκπομπή του Open «Ευτυχείτε».

Στο επεισόδιο της Τρίτης η δίκη της Ελένης τελειώνει με τον πιο τραγικό τρόπο. Ο δικαστής ανακοινώνει πως η ποινή της Ελένης είναι ισόβια. Η απόφαση θα προκαλέσει την οργή των Σεβαστών που με θυμό ζητούν θανατική καταδίκη. Όλοι είναι σοκαρισμένοι από την απόφαση του δικαστηρίου.

Οι τρεις αδερφές σε ένα σπαρακτικό αποχωρισμό, βρίσκονται μπροστά στην ωμή πραγματικότητα. Ο Λάμπρος δίνει όρκους αγάπης ενώ η Ελένη του ζητά να την ξεχάσει. Ο Μιλτιάδης συνειδητοποιεί τι έκανε και λυγίζει από τις τύψεις… Η οικογένεια των Σεβαστών είναι συντετριμμένη με την πράξη του Μιλτιάδη. Η Βιολέτα βλέπει τα όνειρά της με το Μιλτιάδη να γκρεμίζονται, ενώ όλο το χωριό βυθίζεται στη θλίψη με τον Παναγιώτη να μην αντέχει τις τύψεις.

Σύμφωνα με το spoiler της εκπομπής η Ελένη γνωρίζει τον Μάνο Βόσκαρη – διευθυντή των φυλακών ρόλο τον οποίο ερμηνεύει ο Βασίλης Μπισμπίκης – και καταλαβαίνει πως θα της κάνει τη ζωή της κόλαση. Τη βιάζει αλλά η Ελένη τον ερωτεύεται και βρίσκεται ανάμεσα σε δύο άνδρες. Εκείνον και τον Λάμπρο. Μάλιστα, η Λενιώ θα μείνει και έγκυος.