Ελλάδα - Ιταλία: Εξάρθρωσαν διεθνή εγκληματική οργάνωση παράνομης, διακίνησης μεταναστών, μέσω κοινής επιχείρησης | diakinisi metanastwn diethn speira

Κοινή επιχείρηση ελληνικών και ιταλικών Αρχών για την εξάρθρωση διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης παράνομης διακίνησης μεταναστών

Την 12 Δεκεμβρίου 2019, μετά από κοινή επιχείρηση των ελληνικών και ιταλικών Αρχών, εξαρθρώθηκε διεθνής εγκληματική οργάνωση παράνομης διακίνησης μεταναστών.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθησαν συνολικά έντεκα (11) μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και συγκεκριμένα έξι (06) στη χώρα μας και πέντε (05) στην Ιταλία, ενώ κατασχέθηκαν από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής πλήθος πλαστών εγγράφων, δύο (02) αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσε το κύκλωμα για μεταφορές μεταναστών στην ενδοχώρα, ενώ ένα σκάφος κατασχέθηκε από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας.

Κατά τους τελευταίους μήνες είχε συσταθεί κοινή ομάδα έρευνας με στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, του Κεντρικού Λιμεναρχείου Κέρκυρας, της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, της Guardia di Finanza (Ιταλία) καθώς και της Europol, υπό το συντονισμό του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Eurojust.

Στη χώρα μας την επιχείρηση συντόνισε το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, με τη συμμετοχή του Ελληνικού Γραφείου στη Eurojust, του Τμήματος Εκδόσεων και Δικαστικών Συνδρομών της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, του Ειδικού Ανακριτικού Γραφείου Διεθνών Δικαστικών Συνδρομών του Πρωτοδικείου Αθηνών και της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Στην Ιταλία την επιχείρηση συντόνισε η Guardia di Finanza με την συνδρομή τοπικού Εισαγγελέα και άλλων Εθνικών Αρχών Ιταλίας.

Από πλευράς του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, στις επιχειρήσεις που έλαβαν χώρα στην Αθήνα και στο Λέτσε της Ιταλίας, συμμετείχε αξιωματικός του Κεντρικού Λιμεναρχείου Κέρκυρας.

Αναλυτικά στοιχεία επιχείρησης στους επίσημους συνδέσμους ως ακολούθως:

ΕΛΑΣ

http://www.astynomia.gr/index.php?option=ozo_content&lang=%27..%27&perform=view&id=91487&Itemid=2369&lang=

EUROJUST

http://www.eurojust.europa.eu/press/PressReleases/Pages/2019/2019-12-12b.aspx