Άνοιξε ξανά το τμήμα της Αττικής Οδού στα Άνω Λιόσια – Τι ισχύει για τις λωρίδες κυκλοφορίας

Άνοιξε δύο ημέρες νωρίτερα το τμήμα στα Άνω Λιόσια – Συνεχίζονται στοχευμένες εργασίες με νυχτερινές διακοπές λωρίδων

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική Οδό σήμερα Κυριακή – Τι ισχύει για τους οδηγούς

Κανονικά διεξάγεται από τις 06:00 το πρωί της Παρασκευής (20/2/2026) η κυκλοφορία στο τμήμα της Αττικής Οδού που περιλαμβάνει τη σήραγγα «Λιοσίων», το οποίο παρέμενε κλειστό τις προηγούμενες ημέρες λόγω εργασιών συντήρησης.

Η επαναλειτουργία του συγκεκριμένου τμήματος πραγματοποιήθηκε νωρίτερα από τον αρχικό σχεδιασμό, καθώς η άρση του αποκλεισμού αποφασίστηκε δύο ημέρες πριν από την προβλεπόμενη ημερομηνία.

Παρότι το βασικό τμήμα δόθηκε ξανά στους οδηγούς, οι τεχνικοί έλεγχοι που πραγματοποιήθηκαν στη γέφυρα κοντά στην έξοδο της λεωφόρου Φυλής έδειξαν ότι απαιτούνται επιπλέον εργασίες υποστήριξης και συντήρησης.

Για τον λόγο αυτό, και μετά την ερχόμενη Δευτέρα, θα εφαρμόζονται κατά διαστήματα κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, με κλείσιμο μίας ή δύο λωρίδων, κυρίως κατά τις νυχτερινές ώρες, ώστε να περιοριστεί η ταλαιπωρία των οδηγών.

 

Υπενθυμίζεται ότι από το βράδυ της Παρασκευής 13 Φεβρουαρίου είχε διακοπεί η κυκλοφορία στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο, από την είσοδο Ελευσίνας (Κόμβος 1) έως και την είσοδο από την Περιφερειακή Αιγάλεω (Κόμβος 5), λόγω έκτακτων εργασιών στη σήραγγα «Λιοσίων».

Η διακοπή αυτή προκάλεσε έντονη επιβάρυνση στο δυτικό οδικό δίκτυο της Αττικής, με σημαντικές καθυστερήσεις και αυξημένη κίνηση σε βασικούς άξονες.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, συνολικά 27.773 οχήματα δεν εισήλθαν στην Αττική Οδό και διοχετεύθηκαν στη Λεωφόρο Αθηνών και στο παράπλευρο οδικό δίκτυο Ασπροπύργου – Φυλής.

Παράλληλα, από τα διόδια Φυλής με κατεύθυνση προς Αεροδρόμιο καταγράφηκαν 12.775 διελεύσεις, αριθμός αυξημένος κατά 4.171 οχήματα σε σύγκριση με μια τυπική ημέρα.

Η εκ νέου λειτουργία της εισόδου από τον άξονα Αθηνών – Κορίνθου συνέβαλε ουσιαστικά στην αποσυμφόρηση, απορροφώντας 5.653 οχήματα.

Από την πρώτη στιγμή, η Διεύθυνση Τροχαίας ενεργοποίησε ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο, με αυξημένη παρουσία αστυνομικών και τροχονόμων, καθώς και με προτεινόμενες εναλλακτικές διαδρομές για τους οδηγούς που επηρεάζονταν από τον αποκλεισμό.

Με την πλήρη αποκατάσταση της κυκλοφορίας στο βασικό τμήμα, αναμένεται σταδιακή ομαλοποίηση της κίνησης, ενώ οι αρμόδιες υπηρεσίες συνεχίζουν τις τεχνικές παρεμβάσεις με στόχο την ασφαλή και απρόσκοπτη λειτουργία του οδικού άξονα.

Οι σημαντικότερες ειδήσεις, κάθε μέρα στο inbox σας

 
Διαβάστε επίσης