Αρουραίοι διέλυσαν τις καλλιέργειες στον κάμπο της Κωπαΐδας

Πάνω από 100.000 στρέμματα έχουν καταστραφεί από την επέλαση των αρουραίων, οι οποίοι έχουν καταστρέψει τις αγροτικές καλλιέργειες ζωοτροφών

Με μία πρωτοφανή καταστροφή έχουν έρθει αντιμέτωποι οι αγρότες στην Κωπαΐδα, βλέποντας τις καλλιέργειές τους να έχουν καταστραφεί από τρωκτικά.

Συγκεκριμένα, πάνω από 100.000 στρέμματα έχουν καταστραφεί από την επέλαση των αρουραίων, οι οποίοι έχουν καταστρέψει τις αγροτικές καλλιέργειες ζωοτροφών, όπως τριφύλλι, σιτάρι και βρώμη, με αποτέλεσμα οι καλλιεργητές να αναγκάζονται να σπείρουν για δεύτερη φορά τα χωράφια τους.

Η καταστροφή των καλλιεργειών συνεπάγεται με οικονομική επιβάρυνση για τους αγρότες και κατ’ επέκταση σε αύξηση των τιμών των προϊόντων.

PGRpdiBzdHlsZT0iIiBjbGFzcz0ibW9iaWxlX2Jhbm5lciBiYW5uZXItc3RpY2t5Ij4NCgkJCTxkaXYgaWQ9J3ZyYWRpbmlfUFInIGNsYXNzPSJiYW5uZXItc3RpY2t5Ij4NCiAgPHNjcmlwdD4NCiAgICBnb29nbGV0YWcuY21kLnB1c2goZnVuY3Rpb24oKSB7IGdvb2dsZXRhZy5kaXNwbGF5KCd2cmFkaW5pX1BSJyk7IH0pOw0KICA8L3NjcmlwdD4NCjwvZGl2PgkJCTwvZGl2Pg==

Ο πολλαπλασιασμός των τρωκτικών οφείλεται κυρίως στην ανομβρία που επικρατεί στην περιοχή. Σύμφωνα με τους καλλιεργητές της περιοχές, το πρόβλημα αυτό υπάρχει από το καλοκαίρι και οι ίδιοι ζητούν να ληφθούν μέτρα, καθώς υπολογίζεται ότι το 70% των καλλιεργειών θα καταστραφεί.

«Η κλιματική αλλαγή είναι εδώ», είπε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο Γιάννης Βάγγος, ο οποίος εργάζεται ως αγρότης και έκανε λόγο για τουλάχιστον 100 φωλιές αρουραίων μέσα σε ένα τετραγωνικό μέτρο.

«Έχει να βρέξει πάνω από τρεις μήνες στη Βοιωτία, με αποτέλεσμα ένας κάμπος που δεν έχει υγρασία μέσα να έχει δισεκατομμύρια ποντίκια. Ο κάμπος της Κωπαΐδας είναι ένας εγκαταλελειμμένος κάμπος», δήλωσε.

«Ζητάμε από την πολιτεία να κάνουν μία έρευνα για το πως να καταπολεμηθούν ή πως να τα ραντίσουμε. Το αποτέλεσμα είναι να αυξηθούν οι τιμές των ζωοτροφών. Με φάρμακο καταπολεμούνται, αρκεί να πάρουμε έγκριση από το υπουργείο», ήταν η έκκλησή του.

Ακολουθήστε το vradini.gr στο Google News
Ίσως σας ενδιαφέρουν