Αστυνομικοί ΔΙ.ΑΣ: Έσωσαν ηλικιωμένο που περπατούσε στις γραμμές του Προαστιακού

Ο συνδικαλιστής, Χρ. Μπαλάσκας, περιγράφει καρέ-καρέ την επιχείρηση των αστυνομικών

Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ έσωσαν έναν αν ηλικιωμένο που κινούνταν στις γραμμές του Προαστιακού την Κυριακή (19-2) που ενημερώθηκαν από το κέντρο να μεταβούν στον σταθμό του Νέου Ηρακλείου.

Συγκεκριμένα, κατόπιν ενημέρωσης του κέντρου να μεταβούν στον σταθμο του Νέου Ηρακλείου, η ομαδα ΔΙ.ΑΣ έφθασε στο σημείο, κατέβηκε στις γραμμές και περπατώντας κατά μήκος τους κατάφερε να εντοπίσει τον άνδρα.

Την όλη επιχείρηση διάσωσης περιγράφει καρέ-καρέ ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ, Χρήστος Μπαλάσκας, σε ανάρτησή του, αναφέροντας πως, τελικά, με τη βοήθεια και ενός αστέγου, οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ επιβίβασαν τον ηλικιωμένο στον συρμό του Προαστιακού. Μετά, δε, την αποβίβασή του στον επόμενο σταθμό, επιβιβάσθηκε σε περιπολικο της ΕΛΑΣ και παραδόθηκε στους συγγενείς του.

PGRpdiBzdHlsZT0iIiBjbGFzcz0ibW9iaWxlX2Jhbm5lciBiYW5uZXItc3RpY2t5Ij4NCgkJCTxkaXYgaWQ9J3ZyYWRpbmlfUFInIGNsYXNzPSJiYW5uZXItc3RpY2t5Ij4NCiAgPHNjcmlwdD4NCiAgICBnb29nbGV0YWcuY21kLnB1c2goZnVuY3Rpb24oKSB7IGdvb2dsZXRhZy5kaXNwbGF5KCd2cmFkaW5pX1BSJyk7IH0pOw0KICA8L3NjcmlwdD4NCjwvZGl2PgkJCTwvZGl2Pg==

Η ανάρτηση του Χρήστου Μπαλάσκα

«19/2/2023. Η ομάδα ΔΙ.ΑΣ. της Ν. Ιωνίας έλαβε σήμα απο το κέντρο να μεταβεί σύντομα στον προαστιακό σταθμό του Ν. Ηρακλείου. Ο εκφωνητής ανέφερε ότι ένας ηλικιωμένος άνδρας κινούνταν στις γραμμές του τρένου με κίνδυνο να παρασυρθεί απο τον συρμό. Η Δ 211-1/Β, μαζί με τον επικεφαλής αξιωματικό της, έφτασε στο σημείο τάχιστα. Οι συνάδελφοι κατέβηκαν στις γραμμές και κινήθηκαν κατά μήκος για τον εντοπισμό του άνδρα για τον οποίο δεν γνώριζαν τίποτα. Αν δηλαδή ήθελε να βάλει τέρμα στη ζωή του, ή κάτι άλλο. Πράγματι μετά απο λίγο εντόπισαν τον ηλικιωμένο. Ταυτόχρονα έφτασε και ο συρμός του οποίου ο οδηγός σταμάτησε. Οι συνάδελφοι μαζί με τον υπαστυνόμο επικεφαλής και με την πολύτιμη βοήθεια ενός περαστικού ο οποίος δήλωσε άστεγος!!!! επιβίβασαν τον παππού στο τρένο και τον αποβίβασαν στην αποβάθρα. Στη συνέχεια ο εν λόγω περελήφθη απο περιπολικό προκειμένου να μεταφερθεί στο σπίτι του στους οικείους του. Να λοιπόν το ανθρώπινο σκέλος της άμεσης δράσης. Το έργο της είναι ποικίλο. Μια κυρία
περνώντας απαθανάτησε τη στιγμή που ο ηλικιωμένος μπαίνει στο περιπολικό. Όταν οι πολίτες βοηθούν, το έργο μας γίνεται ευκολότερο. Μπράβο στην ομάδα ΔΙ.ΑΣ. και στον επικεφαλής αξιωματικό!!!!»

προαστιακός

Ίσως σας ενδιαφέρουν