Αττική: Έπιασαν και άλλον «γκαζάκια» που αναρτούσε βίντεο στα social media, οδηγώντας με ιλιγγιώδη ταχύτητα

Η αστυνομία ταυτοποίησε 30χρονο που συμμετείχε σε επικίνδυνους αυτοσχέδιους αγώνες στην Αττική, μέσω βίντεο στα social media

🎙️ Άκουσε το άρθρο

Μία νέα υπόθεση επικίνδυνης οδήγησης ήρθε στο φως, χάρη στην έρευνα των αστυνομικών της Ειδικής Ομάδας Ανάλυσης Πληροφοριών και Κοινωνικών Δικτύων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.), οι οποίοι αξιοποίησαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τον εντοπισμό παραβατικών οδηγικών συμπεριφορών.

Η έρευνα αποκάλυψε βίντεο σε δημοφιλή πλατφόρμα, όπου εμφανιζόταν οδηγός αυτοκινήτου να συμμετέχει σε αυτοσχέδιους αγώνες.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο οδηγός ανέπτυσσε υπερβολική ταχύτητα, κινούμενος σε αντίθετη λωρίδα κυκλοφορίας και παραβιάζοντας διπλή διαχωριστική γραμμή σε οδικούς άξονες της Αττικής, θέτοντας σε κίνδυνο τους υπόλοιπους χρήστες του δρόμου.

Άμεσα οι αστυνομικοί διερεύνησαν το υλικό και ταυτοποίησαν τον οδηγό ως 30χρονο άνδρα.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για προτροπή σε τέλεση αδικήματος και επικίνδυνη οδήγηση κατ’ εξακολούθηση.

Παράλληλα, εντοπίστηκε και κατασχέθηκε το επίμαχο αυτοκίνητο στην περιοχή του Ωρωπού, ενώ η δικογραφία υποβλήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Αττική: Έπιασαν και άλλον «γκαζάκια» που αναρτούσε βίντεο στα social media, οδηγώντας με ιλιγγιώδη ταχύτητα Αττική: Έπιασαν και άλλον «γκαζάκια» που αναρτούσε βίντεο στα social media, οδηγώντας με ιλιγγιώδη ταχύτητα

Η υπόθεση αναδεικνύει τον ρόλο των κοινωνικών δικτύων στη σύγχρονη αστυνόμευση και την προσπάθεια των αρχών να αντιμετωπίσουν τις επικίνδυνες πρακτικές που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των οδηγών και των πεζών.

Οι σημαντικότερες ειδήσεις, κάθε μέρα στο inbox σας

 
Διαβάστε επίσης