BLUE CARRIER 2: Σε εξέλιξη η δύσκολη επιχείρηση για να αποτραπεί η βύθιση του

Στο σημείο επιχειρούν δύο πλωτά του Λιμενικού, ένα αντιρρυπαντικό σκάφος, τρία σκάφη της Πυροσβεστικής, ένα ναυαγοσωστικό με ειδικό εξοπλισμό και τρία ρυμουλκά

🎙️ Άκουσε το άρθρο

Σε εξέλιξη είναι βόρεια της Μυκόνου η επιχείρηση  με στόχο να αποτραπεί η επικίνδυνη κλίση και η βύθισή του φορτηγού – οχηματαγωγού BLUE CARRIER 2 αλλά και μια ενδεχόμενη θαλάσσια ρύπανση, μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε χθες Παραασκευή 26/9 στο πλοίο.

Μετά την έκτακτη επιχειρησιακή τηλεδιάσκεψη στο Υπουργείο Ναυτιλίας. σε ετοιμότητα έχουν τεθεί μέσα απορρύπανσης στις όμορες Λιμενικές Αρχές.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε ενώ το πλοίο έπλεε μεσοπέλαγα, βόρεια της Μυκόνου μεταφέροντας 28 μέλη πληρώματος και έναν επιβάτη, οδηγό ενός από τα δεκάδες φορτωμένα οχήματα. Σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού, μέλη του πληρώματος καταγράφονται να επιχειρούν να περιορίσουν τις φλόγες.


Το πλοίο εκτελούσε το δρομολόγιο Πειραιάς-Σύρος-Βαθύ Σάμου-Κως-Ρόδος-Κως-Πειραιάς, μεταφέροντας στα γκαράζ του 166 φορτηγά και Ι.Χ. οχήματα.

Στο σημείο έσπευσαν τρία σκάφη του Πυροσβεστικού Σώματος, δύο περιπολικά σκάφη του Λιμενικού, τρία ρυμουλκά και ένα αντιρρυπαντικό σκάφος. Το πλήρωμα και ο επιβάτης απομακρύνθηκαν με ασφάλεια.

Στο σημείο επιχειρούν δύο πλωτά του Λιμενικού, ένα αντιρρυπαντικό σκάφος, τρία σκάφη της Πυροσβεστικής, ένα ναυαγοσωστικό με ειδικό εξοπλισμό και τρία ρυμουλκά.

Την προανάκριση για τις συνθήκες υπό τις οποίες εκδηλώθηκε η πυρκαγιά έχει αναλάβει το Λιμενικό Σώμα.

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Προσθέστε το vradini.gr στις προτιμώμενες πηγές σας στη Google και δείτε περισσότερα άρθρα μας στις αναζητήσεις σας. Κάντε κλικ εδώ.

Οι σημαντικότερες ειδήσεις, κάθε μέρα στο inbox σας

 
Διαβάστε επίσης