Χαλκίδα – Καταγγελία: Ιερέας άνοιξε φέρετρο 77χρονου, θύμα κορωνοϊού – Φώναζε ότι δεν υπάρχει πανδημία

Το περιστατικό έγινε πριν έναν μήνα περίπου, τέλη Μαϊου 2021, στην Παλαιοημερολογίτικη Εκκλησία της Αγίας Παρασκευής

Ένα τρομερό περιστατικό φέρεται να καταγράφηκε στη Χαλκίδα. Σύμφωνα με καταγγελία εργάτη του Δήμου Χαλκιδέων, που δουλεύει στα κοιμητήρια της πόλης, ιερέας άνοιξε το φέρετρο 77χρονου που πέθανε από κορωνοϊό και φώναζε ότι δεν υπάρχει πανδημία.

Σύμφωνα με την καταγγελία στο EviaZoom.gr, όλα έγιναν πριν ένα μήνα περίπου, τέλη Μαϊου 2021, στην Παλαιοημερολογίτικη Εκκλησία της Αγίας Παρασκευής στο χωριό Αφράτι της Δημοτικής Ενότητας Ληλαντίου, με πρωταγωνιστή τον ιερέα, ο οποίος κήδεψε χωρίς κανένα μέτρο έναν 77χρονο κάτοικο της περιοχής που πέθανε από κορωνοϊό, ανοίγοντας κανονικά το φέρετρο βγάζοντας και το ζελοφάν, λέγοντας στους εργάτες που αντέδρασαν ότι κάνει κουμάντο αυτός και ότι δεν υπάρχει κορωνοϊός.

Ο Βαγγέλης Σαμαράς, ο εργάτης που έκανε την καταγγελία, αφού επισήμανε αρχικά ότι δεχόταν απειλές μέχρι και χτυπήματα πριν τη συγκεκριμένη κηδεία, προσκομίζοντας και το πιστοποιητικό θανάτου από το Νοσοκομείο Χαλκίδας, το οποίο αναφέρει ότι ο θάνατος του 77χρονου είναι από κορωνοϊό, τόνισε τα εξής

«Ήταν Σάββατο όταν το γραφείο τελετών του κ. Σέμπου έφερε με κλούβα το νεκρό στην εκκλησία και κλειδώσανε τις πόρτες. Το νεκροταφείο συνορεύει με την συγκεκριμένη εκκλησία. Κατεβάσανε το νεκρό, τον βγάλανε από το ζελοφάν με εντολή του ιερέα, ο οποίος έλεγε “εγώ θα το ανοίξω είτε θέλουνε είτε δεν θέλουνε εδώ κάνω κουμάντο εγώ και δεν υπάρχει κορωνοϊός και δεν υπάρχει το ένα και δεν υπάρχει το άλλο” εφόσον έχουμε το χαρτί από το Νοσοκομείο Χαλκίδας που αναφέρει ότι η αιτία θανάτου του είναι από covid 19».

Σε άλλο σημείο ο εργάτης κατήγγειλε επίσης ότι ο ιερέας ζήτησε από πιστούς να βγάλουν τις μάσκες. «Πριν λίγο καιρό απ΄ότι ξέρω είχε δημιουργήσει πρόβλημα με τον κόσμο που τους έβαλε μέσα στην εκκλησία και για να τους βάλει μέσα τους είπε ” έπρεπε να βγάλουν τις μάσκες και θα μεταλάβετε όλοι” και κολλήσανε όλοι κορωνοϊό και αυτοί οι άνθρωποι πεθαίνουν σήμερα. Δηλαδή ποιος είναι αυτός ο παπάς που κυβερνά τον κόσμο…».

Από την μεριά του ο ιδιοκτήτης ενός γραφείου τελετών που βρίσκεται στη Νέα Λάμψακο, Απόστολος Κολοκυθάς τόνισε:

«Έχω χάσει πάσα ιδέα, είναι απαράδεκτο αυτό που γίνεται, εδώ προσπαθούμε να επιβιώσουμε να είμαστε συνεπείς στα μέτρα προστασίας, κάνουμε τα πάντα για να προφυλαχτούμε από αυτό τον ιό και ακούμε πράγματα που και εγώ τα έχω χάσει. Είμαστε μέσα στο σωματείο προσπαθούμε να τηρήσουμε τους όρους και τους νόμους που μας έχουνε βάλει να τηρούμε και βλέπω να γίνεται από τον καθένα το έλα να δεις. Δυστυχώς λυπάμαι. Είμαστε σε μία δύσκολη κατάσταση και πρέπει ενεργήσουμε ως κλάδος με το σωματείο σε αυτές τις περιπτώσεις που υπάρχουν ορισμένοι αντιρρησίες και αρνητές που δεν πιστεύουν σε αυτή την πανδημία».

Ακολουθήστε το vradini.gr στο Google News
Ίσως σας ενδιαφέρουν