Χαλκίδα: Πως αποκαλύφθηκε η δράση του κυκλώματος εκβιαστών στη ΔΟΥ

Τι είπε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, Κ. Δημογλίδου για την εξιχνίαση της υπόθεσης-Βραβευμένη η φερόμενη ως επικεφαλής του κυκλώματος προϊσταμένη της ΔΟΥ

Χαλκίδα: Τουλάχιστον 17 επιχειρηματίες της ευρύτερης περιοχής της Χαλκίδας είχαν πέσει θύματα της εγκληματικής οργάνωσης την οποία είχαν στήσει εφοριακοί της πόλης, εκβιάζοντας και αποσπώντας μεγάλα χρηματικά ποσά από τα θύματά τους, σε βάρος των οποίων εκμεταλλεύονταν τις όποιες φορολογικές εκκρεμότητες είχαν.

Η δράση του κυκλώματος

Η Ελληνική Αστυνομία εξάρθρωσε ένα κύκλωμα στη ΔΟΥ Χαλκίδας που εκβίαζε επιχειρηματίες πολίτες, προκειμένου να τους διεκπεραιώσουν υποθέσεις, να τους κάνουν την επιστροφή φόρου, να μην τους κάνουν ελέγχους.

Επικεφαλής του κυκλώματος, φέρεται η προϊσταμένη της ΔΟΥ, μέλη της ακόμη τέσσερις εφοριακοί, οι υπεύθυνοι για τις φορολογικές ενημερότητες , ο υπεύθυνος του τμήματος για τους ελέγχους, άλλοι δύο εφοριακοί, μία διεκπεραιώτρια που δεν έχει σχέση με την εφορία και ένας λογιστής.

Και οι πέντε έχουν συλληφθεί παραπέμφθηκαν χθες στον εισαγγελέα, ενώ και σήμερα αναμένεται να προσαχθούν ενώπιον του ανακριτή.

Βραβευμένη η επικεφαλής του κυκλώματος

Η προϊσταμένη της ΔΟΥ ανέλαβε πριν ένα χρόνο. Πληροφορίες αναφέρουν  κατά την προανάκριση υποστήριξε ότι  την έπιασε η υπεύθυνη χορήγησης των φορολογικών ενημεροτήτων, μία 67χρονη που θα έβγαινε και στη σύνταξη και της είπε εδώ πέρα λειτουργεί ένα κύκλωμα εδώ και κάποια χρόνια και όλοι εδώ βγάζουμε το κάτι τις μας. Θέλεις να μπεις κι εσύ στο κύκλωμα να βάζεις κάτι παραπάνω στην τσέπη σου; Και η προϊσταμένη είπε ναι να μπω και εγώ μέσα, όπως φέρεται να ισχυρίστηκε.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, κάποιος ,κατήγγειλε στην αστυνομία ότι έδωσε 10.000 ευρώ.  Η αστυνομία, λοιπόν,  πήγε στο γραφείο της προϊσταμένης βρήκε τις 10 χιλιάδες, το φάκελο που ήταν μέσα τα χρήματα. Η προϊσταμένη δεν μπορούσε να δικαιολογήσει από που ήταν αυτά τα λεφτά . Και αρχίζει να ξετυλίγεται το κουβάρι.

Έκαναν ελέγχους στα σπίτια των εφοριακών, όπου βρέθηκαν συνολικά γύρω στις 100.000 ευρώ. Μέσα σε 3 μήνες είχαν βγάλει 100.000 ευρώ από 17 περιπτώσεις πολιτών που έπεσαν θύματα εκβίασης.

Και, τελικά, το τραγικό συν γελοίο της υπόθεσης είναι ότι το Φεβρουάριο η συγκεκριμένη διευθύντρια της ΔΟΥ τιμήθηκε με πλακέτα ειδική που της απονεμήθηκε σε εκδήλωση της του Επιμελητηρίου της Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας από σημερινό υφυπουργό της κυβέρνησης  παρουσία βουλευτών. Βραβεύτηκε για το σπουδαίο έργο το οποίο επιτελεί στη ΔΟΥ Χαλκίδας.

Η δράση του κυκλώματος εξιχνιάστηκε από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ . Μάλιστα εκτιμάται ότι αν η δράση του κυκλώματος είχε καταγγελθεί σε υπηρεσίες που έχουν να κάνουν με το οικονομικό έγκλημα και τους εφοριακούς δεν θα έβγαινε η υπόθεση.

Επειδή καταγγέλθηκε στην αστυνομία βγήκε στο φως η υπόθεση.
Κωνσταντίνα Δημογλίδου:  Από το Νοέμβριο η έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων 

Είχαμε συλλήψεις από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων των Σωμάτων Ασφαλείας της ΕΛ.ΑΣ  κάποιων υπαλλήλων της ΔΟΥ Χαλκίδας, οι οποίοι ουσιαστικά έχουν χρηματιστεί για να διευκολύνουν, τουλάχιστον, το πολύ μικρό διάστημα που έχει ξεκινήσει η έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, μετά από ανώνυμη καταγγελία, είπε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου μιλώντας στην Κοινωνία Ώρα MEGA.

Η έρευνα ξεκίνησε τον περασμένο Νοέμβριο από αυτή την καταγγελία ενός πολίτη

Για δημόσιους λειτουργούς επεμβαίνει η υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων και μάλιστα ενημερώνεται και η υπηρεσία για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος

Σε έρευνες σπιτιών βρέθηκαν αρκετά χρήματα και ένα όπλο, για το οποίο θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις στον ανακριτή ο εμπλεκόμενος στην κατοχή του οποίου βρέθηκε.

Εξιχνιάστηκαν 17 υποθέσεις και οι συλλήψεις έγιναν με τη διαδικασία του Αυτοφώρου, που έφτασε ένας πολίτης και άφησε ένα φάκελο με χρήματα προσημειωμένα μέσα στην Εφορία.

Όπως καταλαβαίνετε ίσως να υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις στο παρελθόν που δεν έχουν προλάβει να εξιχνιαστούν.

Η κ. Δημογλίδου δεν επιβεβαίωσε ούτε διέψευσε πληροφορίες που αναφέρουν ότι από τον περασμένο Νοέμβριο η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων παρακολουθούσε τους εμπλεκόμενους στο κύκλωμα, λέγοντας ας μη δώσουμε στοιχεία για το πως γίνεται η έρευνα των αστυνομικών.

Ήταν όλους αυτούς τους μήνες στο μάτι των αστυνομικών;

-Βεβαίως χρειάζεται μεγάλη έρευνα των αστυνομικών. Από τη δική μας έρευνα, τουλάχιστον, μέχρι αυτή τη στιγμή που έγινε η σύλληψη, που έβλεπαν οι αστυνομικοί ότι γίνεται μπροστά στα μάτια τους δεν μπορούν να το αφήσουν

Άρα είχατε και άλλες καταγγελίες, δεν ήταν μόνο η μία
Στη συνέχεια βοηθήθηκαν με άλλους τρόπους οι αστυνομικοί που ασχολήθηκαν με την υπόθεση . Και η υπόθεση θα έχει και συνέχεια. Και πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις υπάρχει και έρευνα στο παρελθόν, για να δούμε εάν έχουν γίνει και άλλες πράξεις
Ακολουθήστε το vradini.gr στο Google News
Ίσως σας ενδιαφέρουν