Χειροτονήθηκε ο νέος μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου Βαρθολομαίος

Η χειροτονία έγινε από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, παρουσία αρχιερέων, κληρικών και πιστών

Χειροτονήθηκε σήμερα (16 Οκτωβρίου) ο νέος μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου Βαρθολομαίος στη Μητρόπολη Αθηνών από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, παρουσία αρχιερέων, κληρικών και πιστών, με την τήρηση όλων των ενδεδειγμένων υγειονομικών μέτρων κατά της μετάδοσης του κορωνοϊού.

Στον χειροτονητήριο λόγο του ο μητροπολίτης Κιλκισίου Βαρθολομαίος, ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Στέκομαι σήμερα εν μέσω Εκκλησίας, υπακούοντας στο κέλευσμα του Ιερού Ψαλμωδού ‘’εν μέσω εκκλησίας υμνήσω σε”. Ατενίζω το ένδοξο παρελθόν, ποτισμένο με το αίμα αναρίθμητων μαρτύρων που ρέει από τον Σταυρό του Κυρίου ζωογονώντας την ανθρώπινη ιστορία. Οραματίζομαι μια Εκκλησία ακμαία, ανοικτή σε όλους, ρωμαλαία και πρόθυμη για διάλογο, που μαθαίνει από τον άλλο, που αγκαλιάζει το διαφορετικό, που δεν φοβάται να πεθάνει, γιατί ξέρει ότι θα ξαναγεννηθεί ακόμα πιο ισχυρή μέσα στην ειρήνη και στο φως του Θεού. Οραματίζομαι μια Εκκλησία που δίνει φως στην ύπαρξη, ακόμα κι όταν η ανθρωπιά πάει να αντικατασταθεί από τη δύναμη της μηχανής και την έπαρση που ο υλισμός επιφέρει. Ονειρεύομαι μια Εκκλησία που διαρκώς εξελίσσεται, καθώς ό,τι μένει στατικό δεν μετέχει της ζωής».

Ακολούθως, έκανε αναφορά στην οικογένειά του και ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τους γονείς του, ενώ μίλησε για τις πνευματικές του αναζητήσεις και την περίοδο, όπου επισκεπτόταν και εν τέλει έμεινε στο ‘Αγιο Όρος στην Σκήτη της Μικράς Αγίας ‘Αννης, πλησίον του Αγίου Γέροντος π. Γερασίμου του υμνογράφου της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας και του π. Διονυσίου.

PGRpdiBzdHlsZT0iIiBjbGFzcz0ibW9iaWxlX2Jhbm5lciBiYW5uZXItc3RpY2t5Ij4NCgkJCTxkaXYgaWQ9J3ZyYWRpbmlfUFInIGNsYXNzPSJiYW5uZXItc3RpY2t5Ij4NCiAgPHNjcmlwdD4NCiAgICBnb29nbGV0YWcuY21kLnB1c2goZnVuY3Rpb24oKSB7IGdvb2dsZXRhZy5kaXNwbGF5KCd2cmFkaW5pX1BSJyk7IH0pOw0KICA8L3NjcmlwdD4NCjwvZGl2PgkJCTwvZGl2Pg==

Επιπλέον, μίλησε για την ενορία όπου υπηρέτησε από το 1995, στον Ι.Ν. της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, της Παναγίας της Νέας Κυράς, στην Πλάκα των Αθηνών. «Τα μέλη της ενορίας υπήρξαν η οικογένειά μου. Από σήμερα η οικογένειά μου μεγαλώνει κατά πολύ, καθώς τα πρώτα μου πνευματικά παιδιά, έχοντας, όσο ζω τη θέση τους στην καρδιά μου, θα βρίσκουν ως πνευματικούς αδελφούς όλα τα νέα μου πνευματικά τέκνα της Ιεράς Μητροπόλεώς μας», τόνισε. Ευχαρίστησε, επίσης, τους προέδρους και τα μέλη των Επιτροπών, στις οποίες διακόνησε ως γραμματέας, αλλά και όλους τους αδελφούς, τους κληρικούς και τους λαϊκούς υπαλλήλους της Ιεράς Συνόδου για την αγαστή συνεργασία και κυρίως όλους τους αρχιγραμματείς, υπό την αγάπη των οποίων εργάστηκε επί μία εικοσαετία και πλέον.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ίσως σας ενδιαφέρουν