Χίος: Καταδίωξη σκάφους με διακινητές μεταναστών-Ένας τραυματίας

Το Λιμενικό Σώμα δεν αναφέρει τυχόν πυροβολισμούς και από τι προήλθε ο τραυματισμός του ενός εκ των δύο διακινητών

Χίος: Το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή έδωσε στη δημοσιότητα επεισόδιο ταχύπλοου σκάφους διακινητών που επέστρεφε προς τις τουρκικές ακτές και τον τραυματισμό του ενός εκ των δύο επιβαινόντων.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, 30 Μαΐου, κατόπιν ενημέρωσης από στρατιωτικό παρατηρητήριο, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., εντόπισε ένα ταχύπλοο (Τ/Χ) σκάφος να αποβιβάζει πρόσφυγες- μετανάστες κοντά στην ακτή βόρεια της νησίδας Παναγιάς Οινουσσών.

Στη θέα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, το ταχύπλοο με χειριστές δύο άτομα, άρχισε να πλέει προς τις έναντι τουρκικές ακτές.

Ακολούθησε καταδίωξη από 2 περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., κατά την οποία το ταχύπλοο δεν ανταποκρίθηκε στα φωτεινά και ηχητικά σήματα των περιπολικών και ανέπτυξε ταχύτητα, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς, με σκοπό τη διαφυγή της σύλληψης. Τελικά, το πλήρωμα του σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ακινητοποίησε το ταχύπλοο και τους 2 αλλοδαπούς χειριστές του, ηλικίας 23 και 28 ετών.

Χωρίς να γίνεται αναφορά σε τυχόν πυροβολισμούς και από τι προήλθε ο τραυματισμός, το δελτίο τύπου σημειώνει χαρακτηριστικά: «Ο 28χρονος τραυματίστηκε ελαφρά στην ωμοπλάτη και μεταφέρθηκε από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου “Σκυλίτσειο”, για την παροχή των πρώτων βοηθειών, απ΄ όπου και εξήλθε.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου που διενεργεί την προανάκριση συνελήφθησαν οι δύο αλλοδαποί, για παράβαση του άρθρου 25 του Ν. 5038/2023 “Διακίνηση παράτυπων μεταναστών στην ελληνική επικράτεια, στερούμενων νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων”, καθώς και του Ν. 3386/2005 “παράνομη είσοδος στην ελληνική επικράτεια”, ενώ το ταχύπλοο σκάφος κατασχέθηκε.

Σε ότι αφορά τους πρόσφυγες- μετανάστες πρόκειται για 19 συνολικά άτομα, οι οποίοι μεταφέρθηκαν από την νησίδα Παναγιά στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή της Χίου (ΒΙΑΛ).

Ακολουθήστε το vradini.gr στο Google News
Ίσως σας ενδιαφέρουν