Δήμαρχος Πύργου: «Από εμπρησμό οι φωτιές στην Ηλεία – 4 εστίες σε απόσταση 1 χλμ»

«Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε ύφεση, έχουν κοπάσει οι άνεμοι, θέλουμε να ελπίζουμε ότι τελείωσε το κακό»

δήμαρχος Πύργου

Για εμπρησμό έκανε λόγο ο δήμαρχος Πύργου, Στάθης Καννής, μιλώντας για τις φωτιές που ξέσπασαν στην περιοχή της Ηλείας.

«Ζήσαμε εφιαλτικές στιγμές το απόγευμα, οι άνεμοι ήταν δυνατοί» είπε μιλώντας νωρίτερα στο Open.

Ο δήμαρχος Πύργου μίλησε για τέσσερις εστίες πυρκαγιών που ξέσπασαν σε απόσταση μικρότερη του ενός χιλιομέτρου μεταξύ τους. «Αυτό δείχνει ότι δεν ήταν ένα τυχαίο γεγονός, ήταν προϊόν εμπρησμού αυτές οι πυρκαγιές» είπε χαρακτηριστικά. «Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε ύφεση, έχουν κοπάσει οι άνεμοι, θέλουμε να ελπίζουμε ότι τελείωσε το κακό», πρόσθεσε.
Υπενθυμίζεται πως για τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στην Ηλεία στάλθηκαν πολλαπλά μηνύματα από το 112 για εκκενώσεις χωριών. Ένας 55χρονος άνδρας, μάλιστα, έχασε τη ζωή του, βοηθώντας στην κατάσβεση της φωτιάς.

Σε κέντρα φιλοξενίας θα διαμείνουν όσοι απομακρύνθηκαν λόγω της πυρκαγιάς

Συγκεκριμένα με απόφαση του Δημάρχου Πύργου κ. Στάθη Καννή δόθηκε εντολή προληπτικής απομάκρυνσης του πληθυσμού που βρίσκονται στους οικισμούς Αλεποχωρίου, Χανακίων, Σκουροχωρίου, Μυρτιάς, Αγίου Ηλία και Σκαφιδιάς προς Πύργο, για λόγους προστασίας της ζωής και της υγείας των ατόμων που βρίσκονται σε αυτές από την εκδήλωση της πολύ επικίνδυνης δασικής πυρκαγιάς.

Ο Δήμος ενημερώνει τους κατοίκους των συγκεκριμένων περιοχών ότι λειτουργούν κέντρα φιλοξενίας στο θεματικό Πάρκο Ξυστρή και στο Αθλητικό Κέντρο της Αγίας Βαρβάρας.

Παράλληλα όπως έγινε γνωστό αναβάλλεται κάθε προγραμματισμένη εκδήλωση του Δήμου Πύργου.

Ακολουθήστε το vradini.gr στο Google News
Ίσως σας ενδιαφέρουν