Δήμος Ηλιούπολης: 30 ΚΑΦΑΟ έγιναν πρωτότυπα έργα τέχνης από μαθητές ζωγραφικής

Ο Δήμος Ηλιούπολης και ο Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ εκφράζουν τις ιδιαίτερες ευχαριστίες τους στον ΟΤΕ και στα αρμόδια στελέχη του, για την άψογη συνεργασία καθ’ όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας της δράσης

Συνεχίζεται για μια ακόμη χρονιά η πολύ πετυχημένη δράση εικαστικής παρέμβασης στα ΚΑΦΑΟ του Δήμου Ηλιούπολης που ξεκίνησε τον Οκτώβρη του 2021.Πρόκειται για μία «ανατρεπτική» παρέμβαση με πρωταγωνιστές τους μαθητές του Εργαστηρίου Ζωγραφικής Ενηλίκων του Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ., οι οποίοι έχουν μεταμορφώσει συνολικά 30 ΚΑΦΑΟ σε έργα τέχνης!

Η πρώτη ενότητα πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2020 με 16 έργα και η δεύτερη ενότητα, την Κυριακή 3 Οκτώβρη 2021 με 14 ΚΑΦΑΟ – πρωτότυπα έργα τέχνης.

Η εικαστικός και δασκάλα του Εργαστηρίου Ζωγραφικής, Γιούλη Γκικοπούλου,εμπνεύστηκε τη δράση, από το επιτυχημένο πρόγραμμα «Outside the box», που ξεκίνησε στο Τορόντο το 2013, και σχεδίασε ένα ταχύρρυθμο σεμινάριο, με θέμα την παραγωγή τέχνης σε δημόσιο χώρο, με απώτερο σκοπό την εφαρμογή των έργων των μαθητών στα ΚΑΦΑΟ της πόλης.

PGRpdiBzdHlsZT0iIiBjbGFzcz0ibW9iaWxlX2Jhbm5lciBiYW5uZXItc3RpY2t5Ij4NCgkJCTxkaXYgaWQ9J3ZyYWRpbmlfUFInIGNsYXNzPSJiYW5uZXItc3RpY2t5Ij4NCiAgPHNjcmlwdD4NCiAgICBnb29nbGV0YWcuY21kLnB1c2goZnVuY3Rpb24oKSB7IGdvb2dsZXRhZy5kaXNwbGF5KCd2cmFkaW5pX1BSJyk7IH0pOw0KICA8L3NjcmlwdD4NCjwvZGl2PgkJCTwvZGl2Pg==

Από την πρώτη στιγμή, υπήρξε πολύ μεγάλη ανταπόκριση από τα μέλη του Εργαστηρίου Ζωγραφικής Ενηλίκων και στο πλαίσιο του ταχύρρυθμου σεμιναρίου «Installation – StreetArt» ενσωματώθηκε η συγκεκριμένη δράση. Το αποτέλεσμα με έργα εμπνευσμένα από τον μοντερνισμό ήταν εξαιρετικό. Οι μαθητές μελέτησαν τα κινήματα του 20ου αιώνα (εξπρεσιονισμός, κυβισμός, κονστρουκτιβισμός, bauhaus, opart, popart κ.ά.), πειραματίστηκαν με διάφορες τεχνικές, όπως ζωγραφική με ακρυλικό, με σπρέι, κολλάζ και stencil, και δημιούργησαν πρωτότυπες μακέτες τις οποίες στη συνέχεια εκτέλεσαν πάνω στα ΚΑΦΑΟ.

Οι μακέτες έλαβαν την έγκριση από το αρμόδιο τμήμα του ΟΤΕ και ο Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ. ανέλαβε το κόστος των υλικών αλλά και της ειδικής υδροφοβικής επίστρωσης anti-tagging, ώστε να προστατευθούν τα έργα από τυχόν βανδαλισμούς.

Η εικαστική αυτή παρέμβαση αποτελεί μέρος της παράδοσης των Εργαστηρίων Τέχνης του Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ., που σταθερά προσπαθούν να συμμετέχουν ενεργά στην πολιτιστική ζωή της πόλης και να προσφέρουν στα μέλη τους, μέσα από υψηλής ποιότητας κύκλους δημιουργικής απασχόλησης, πλούσιες θεωρητικές και τεχνικές γνώσεις και κυρίως τη χαρά του πειραματισμού και της πρωτότυπης καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Ο Δήμος Ηλιούπολης και ο Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ εκφράζουν τις ιδιαίτερες ευχαριστίες τους στον ΟΤΕ και στα αρμόδια στελέχη του, για την άψογη συνεργασία καθ’ όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας της δράσης.

Ίσως σας ενδιαφέρουν