Δώρα Ζέμπερη: Αναβολή της δίκης για τις 6 Ιουνίου

Από τη δικαστική αίθουσα απουσίαζε ο κατηγορούμενος Εμμανουήλ Σοροπίδης

Αναβολή πήρε η δίκη για τη δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη, ης 32χρονης εφοριακού, με 14 μαχαιριές τον Οκτώβριο του 2017, στο Β’ Νεκροταφείο της Αθήνας.

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας προχώρησε στην αναβολή εκδίκασης της υπόθεσης κατόπιν σχετικού αίτηματος που υπέβαλε η πληρεξούσιος δικηγόρος, η οποία εκπροσωπεί τη μητέρα και τα αδέλφια της 32χρονης εφοριακού.

Όπως υποστήριξε ο αστικός φάκελος, μέσα στον οποίο περιλαμβάνονται και κρίσιμα έγγραφα της ποινικής δικογραφίας, έχει κρατηθεί στο ΔΣΑ και απαιτείται μία ειδική διαδικασία για την απόδοση του. «Υπάρχει αντικειμενική αδυναμία να υπερασπιστούμε τους εντολείς μας. Εντός τριμήνου θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και εν συνεχεία να προχωρήσουμε στην προετοιμασία για την υποστήριξη της κατηγορίας» επεσήμανε η Γιάννα Παναγοπούλου.

PGRpdiBzdHlsZT0iIiBjbGFzcz0ibW9iaWxlX2Jhbm5lciBiYW5uZXItc3RpY2t5Ij4NCgkJCTxkaXYgaWQ9J3ZyYWRpbmlfUFInIGNsYXNzPSJiYW5uZXItc3RpY2t5Ij4NCiAgPHNjcmlwdD4NCiAgICBnb29nbGV0YWcuY21kLnB1c2goZnVuY3Rpb24oKSB7IGdvb2dsZXRhZy5kaXNwbGF5KCd2cmFkaW5pX1BSJyk7IH0pOw0KICA8L3NjcmlwdD4NCjwvZGl2PgkJCTwvZGl2Pg==

Από τη δικαστική αίθουσα απουσίαζε ο κατηγορούμενος Εμμανουήλ Σοροπίδης, ο οποίος εκπροσωπήθηκε από την αυτεπαγγέλτως διορισθείσα από το δικαστήριο συνήγορό του. Ο 61χρονος κατηγορούμενος σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί σε δυο φορές ισόβια, για τη δολοφονία της άτυχης εφοριακού καθώς και για τη ληστεία με ιδιαίτερη σκληρότητα σε βάρος της που αφορούσε στην αφαίρεση της τσάντας της. Μία τσάντα που είχε μέσα μόλις πέντε ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο, το οποίο, όπως προέκυψε, πούλησε στη συνέχεια για 20 ευρώ.

Ίσως σας ενδιαφέρουν