Ένοχος οδηγός του ΟΑΣΘ για τραυματισμό 94χρονης – Έκλεισε την πόρτα πριν επιβιβαστεί

Ο οδηγός ανέφερε ότι δεν είδε τη γυναίκα που προσπάθησε να ανέβει στο λεωφορείο, αν και έλεγξε πολλές φορές τόσο τον καθρέφτη όσο και γυρνώντας το κεφάλι του

ΟΑΣΘ

Ένοχος κρίθηκε και σε δεύτερο βαθμό οδηγός του ΟΑΣΘ με την κατηγορία ότι έκλεισε την πόρτα του αστικού λεωφορείου κατά την επιβίβαση μίας υπερήλικης γυναίκας, 94 ετών, η οποία έπεσε στο οδόστρωμα και τραυματίστηκε.

Το δικαστήριο επέβαλε στον 60χρονο ποινή φυλάκισης πέντε μηνών, με τριετή αναστολή, για την κατηγορία της σωματικής βλάβης από αμέλεια (όπως και πρωτόδικα), ενώ αποφάσισε να αναστείλει την ποινή του επί τριετία. Επιπλέον, του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το περιστατικό σημειώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2019 όταν η 94χρονη γυναίκα προσπάθησε να επιβιβαστεί στο λεωφορείο που εκτελούσε την γραμμή «27» και έκανε στάση στην Καμάρα. Το αστικό λεωφορείο ήταν γεμάτο από κόσμο και έτσι περπάτησε έως την πόρτα που βρίσκεται στον οδηγό και όταν έβαλε το χέρι της στο χερούλι για να κρατηθεί και να ανέβει σε αυτό, ο 60χρονος έκλεισε την πόρτα και ξεκίνησε την πορεία του.

Η ηλικιωμένη βρέθηκε στο έδαφος με τον κόσμο και τους επιβάτες να φωνάζουν προς τον οδηγό να ακινητοποιήσει το όχημα. Πράγματι ο κατηγορούμενος σταμάτησε το λεωφορείο και κατέβηκε κάτω για να βοηθήσει τη γυναίκα, η οποία χρειάστηκε να μεταφερθεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο εφημερεύον νοσοκομείο όπου παρέμεινε για αρκετές ημέρες καθώς, μεταξύ άλλων, υπέστη κάταγμα στον γοφό της.

«Έμεινε για δέκα ημέρες στο νοσοκομείο και κανένας δεν εμδιαφέρθηκε»

Σύμφωνα με τον γιο της ηλικιωμένης που κατέθεσε στο δικαστήριο, η μητέρα του, μέχρι εκείνο το μεσημέρι, δεν αντιμετώπιζε κανένα πρόβλημα υγείας και ήταν εξαιρετικά δραστήρια για την ηλικία της, ενώ μετά από το ατύχημα που οφείλεται σε λάθος του οδηγού, αναγκάζεται να χρησιμοποιεί περιπατητήρα. «Η μητέρα μου έμεινε για δέκα ημέρες στο νοσοκομείο και κανένας δεν ήρθε για να μάθει σε τι κατάσταση ήταν. Επίσης, χρειάστηκε να μείνει για ανάρρωση τρεις μήνες και επίσης κανένας δεν ενδιαφέρθηκε», τόνισε.

Τι υποστήριξε ο οδηγός του ΟΑΣΘ

Στην απολογία του ο επαγγελματίας οδηγός ανέφερε ότι δεν είδε τη γυναίκα που προσπάθησε να ανέβει στο αστικό λεωφορείο, αν και έλεγξε πολλές φορές τόσο τον καθρέφτη όσο και γυρνώντας το κεφάλι του. «Δεν υπήρχε χώρος για να μπει στο λεωφορείο που ήταν γεμάτο από κόσμο, η πόρτα έκλεισε οριακά και η γυναίκα δεν ήρθε από τη μεριά μου για να δω ότι ήταν άτομο με κινητικά προβλήματα. Σταμάτησα αμέσως το λεωφορείο όταν μου φώναξαν και κατέβηκα να βοηθήσω. Δεν την είδα και δεν φώναξε», υποστήριξε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν