Επιστρέφουν οι εκδρομείς του Πάσχα: Κυκλοφοριακό κομφούζιο στην Αθηνών – Κορίνθου και στα διόδια Αφνιδών

Σε επιφυλακή η Τροχαία, ποια τα έκτακτα μέτρα στις εθνικές οδούς

Κυκλοφοριακό κομφούζιο εν μέσω επιστροφής των εκδρομέων του Πάσχα, με την Τροχαία να έχει λάβει αυξημένα μέτρα.

Πιο αναλυτικά, αυτήν την ώρα η κίνηση είναι αυξημένη:

-Στην Αθηνών – Κορίνθου, προβλήματα παρουσιάζονται από το ύψος της αρχαίας Κορίνθου μέχρι και τους Αγίους Θεοδώρους.

PGRpdiBzdHlsZT0iIiBjbGFzcz0ibW9iaWxlX2Jhbm5lciBiYW5uZXItc3RpY2t5Ij4NCgkJCTxkaXYgaWQ9J3ZyYWRpbmlfUFInIGNsYXNzPSJiYW5uZXItc3RpY2t5Ij4NCiAgPHNjcmlwdD4NCiAgICBnb29nbGV0YWcuY21kLnB1c2goZnVuY3Rpb24oKSB7IGdvb2dsZXRhZy5kaXNwbGF5KCd2cmFkaW5pX1BSJyk7IH0pOw0KICA8L3NjcmlwdD4NCjwvZGl2PgkJCTwvZGl2Pg==

-Στην Αθηνών – Λαμίας πολύ αυξημένη είναι η κίνηση κατά μήκος του Καπανδριτίου και μέχρι τα διόδια των Αφιδνών.

Μεγάλη είναι και η κίνηση στα λιμάνια και στους δρόμους γύρω από αυτά.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα από τις 12:00 έως τις 22:00 ισχύει για το ρεύμα εισόδου απαγόρευση κίνησης των φορτηγών αυτοκινήτων μεγίστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, ενώ την Τρίτη (26/4) η απαγόρευση θα ισχύει από τις 11:00 έως τις 23:00.

Τέλος, η Τροχαία σε ανακοίνωση της επισημαίνει ότι η Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης προορίζεται αποκλειστικά και μόνο για την κίνηση οχημάτων άμεσης ανάγκης για την αντιμετώπιση έκτακτων γεγονότων, περιστατικών ή άλλων αναγκών και απευθύνει έκκληση στους οδηγούς να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.

Τις επόμενες ώρες ωστόσο αναμένεται αυξημένη ροή οχημάτων στα εθνικά οδικά δίκτυα και στις εισόδους της πόλης καθώς η έξοδος για το φετινό Πάσχα ήταν μεγαλύτερη και από αυτή του 2019.

Περισσότερα από 325.000 οχήματα έφυγαν από την Αθήνα. Είναι ενδεικτικό πως προ κορωνοϊού το 2019 είχαν φύγει 217.000 οχήματα. Αυτό έχει κάνει την Τροχαία να είναι σε εγρήγορση και να διατηρεί τα έκτακτα μέτρα που είχαν ληφθεί για τις ημέρες των γιορτών, έτσι ώστε να βοηθήσει στην ομαλή επιστροφή των εκδρομέων στην Αθήνα και τα άλλα μεγάλα αστικά κέντρα.

Πιο αναλυτικά, τα έκτακτα μέτρα που βρίσκονται σε ισχύ:

-Αστυνόμευση του οδικού δικτύου κατά τομείς, βάσει των ιδιαίτερων κυκλοφοριακών συνθηκών κάθε περιοχής

-Αυξημένη αστυνομική παρουσία και στοχευμένη αστυνόμευση στα σημεία του οδικού δικτύου, όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.
Αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους-εξόδους μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων.

-Ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις, για την αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης.

-Συγκρότηση συνεργείων γενικών και ειδικών τροχονομικών ελέγχων, εστιάζοντας την προσοχή στη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων (υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, κ.λπ.), καθώς και παραβάσεων που βάσει στατιστικών στοιχείων ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων (χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση).

-Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική συγκέντρωση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λ.π.)

Κατά τόπο κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, στις οποίες θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις.

Παρουσία τροχονόμων στα διόδια για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, την ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς και τους συνεπιβάτες.
Ενημέρωση των πολιτών, μέσω των Υπηρεσιών Επικοινωνίας, σε κάθε περίπτωση που θα είναι αναγκαία η ευρεία πληροφόρησή τους για την ύπαρξη τυχόν κυκλοφοριακών και άλλων προβλημάτων.

Ακολουθήστε το vradini.gr στο Google News
Ίσως σας ενδιαφέρουν