Ευρωεκλογές 2024: Μάθε πού ψηφίζεις – Τα εκλογικά κέντρα

Κάθε ψηφοφόρος μπορεί να ελέγξει πού ψηφίζει με βάση την διεύθυνση κατοικίας

ευρωεκλογές 2024 μαθε που ψηφιζεισ, μαθε που ψηφιζεισ ευρωεκλογεσ 2024

Το υπουργείο Εσωτερικών δημοσιοποίησε τα επικαιροποιημένα στοιχεία της ψηφιακής πλατφόρμας με το πού ψηφίζουν οι πολίτες για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.

Υπάρχει η δυνατότητα στους ψηφοφόρους να δουν το εκλογικό τμήμα που ψηφίζουν με βάση την διεύθυνση κατοικίας.

Δείτε που ψηφίζετε

Ευρωεκλογές 2024: Η Ελλάδα θα εκλέξει συνολικά 21 ευρωβουλευτές

Οι κάλπες στις 9 Ιουνίου ανοίγουν στις 07:00 το πρωί και κλείνουν στις 19:00 το απόγευμα. Δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι συμπληρώνουν το 17ο έτος της ηλικίας τους, κατά το έτος των εκλογών.

Συγκεκριμένα, όσοι/ες έχουν γεννηθεί μέχρι τις 31/12/2007, είτε είναι Έλληνες πολίτες, είτε πολίτες κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης με μόνιμη διαμονή στην Ελλάδα.

Σημειώνουμε πως υπάρχει και η δυνατότητα για όσους έχουν ήδη μεριμνήσει σχετικά να κάνουν χρήση της πρόσφατα θεσμοθετημένης δυνατότητας συμμετοχής στις εκλογές με επιστολική ψήφο.

Οι πολίτες για να ασκήσουν το εκλογικό δικαίωμά τους πρέπει να φέρουν την αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο, ή άδεια οδήγησης, για τον απαραίτητο έλεγχο. Επιπλέον, μπορεί να γίνει και χρήση της ψηφιακής ταυτότητας από το gov.gr.

Από τη χώρα μας θα εκλεγούν συνολικά 21 ευρωβουλευτές (720 στο σύνολο). Τα πολιτικά κόμματα πρέπει να συγκεντρώσουν ποσοστό τουλάχιστον 3% για να εκλέξουν ευρωβουλευτή.

Ίσως σας ενδιαφέρουν