Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση με αρχηγό 49χρονο κρατούμενο – Τέσσερις συλλήψεις
Η οργάνωση κατηγορείται για εμπρησμούς, εκρήξεις, εκβιάσεις, διακίνηση ναρκωτικών και άλλες σοβαρές εγκληματικές πράξεις
Σημαντικό πλήγμα σε εγκληματική οργάνωση που φέρεται να δραστηριοποιούνταν σε ένα ευρύ φάσμα σοβαρών αδικημάτων κατάφερε η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, έπειτα από επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης (1/7).
Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθησαν τέσσερις αλλοδαποί, ηλικίας 47, 25, 22 και 19 ετών, ενώ στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνονται ακόμη δέκα άτομα, εκ των οποίων οι εννέα είναι ήδη έγκλειστοι σε σωφρονιστικά καταστήματα.
Σε βάρος των κατηγορουμένων σχηματίστηκε δικογραφία για σειρά αδικημάτων, μεταξύ των οποίων η σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, εμπρησμοί, εκρήξεις, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών μηχανισμών, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, εκβίαση, παράνομη βία, παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων, ναρκωτικών και φωτοβολίδων, καθώς και βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων.
Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, αρχηγικό και καθοδηγητικό ρόλο στην οργάνωση είχε ένας 49χρονος, ο οποίος βρίσκεται ήδη κρατούμενος σε φυλακή. Τα μέλη της ομάδας φέρονται να δρούσαν τόσο στο κέντρο της Αθήνας όσο και σε άλλες περιοχές της Αττικής, επιδιώκοντας να εξουδετερώσουν αντίπαλες ομάδες, να εκφοβίσουν πρόσωπα που αντιστέκονταν στις επιδιώξεις τους και να διατηρήσουν την κυριαρχία τους στις περιοχές όπου ανέπτυσσαν την εγκληματική τους δράση.
Στο πλαίσιο των ερευνών που πραγματοποιήθηκαν σε κατοικίες αλλά και σε κελιά φυλακών, οι αστυνομικοί εντόπισαν και κατέσχεσαν πιστόλι με γεμιστήρα και 12 φυσίγγια, τρεις αυτοσχέδιους εμπρηστικούς και εκρηκτικούς μηχανισμούς, τρεις φωτοβολίδες, έξι αυτοσχέδια μαχαίρια, 855,5 γραμμάρια μεθαμφεταμίνης, τρεις ζυγαριές ακριβείας, τρίφτη, συσκευή γεωεντοπισμού, 12 κινητά τηλέφωνα, τέσσερις κάρτες SIM, δύο συσκευές αποθήκευσης δεδομένων, συσκευή παροχής σήματος Wi-Fi, είδη ρουχισμού, ψηφιακό ρολόι, πλήθος νάιλον συσκευασιών, ιδιόχειρες σημειώσεις, ένα αυτοκίνητο, καθώς και το ποσό των 3.450 ευρώ.
Από την έως τώρα έρευνα έχουν εξιχνιαστεί σειρά σοβαρών υποθέσεων που αποδίδονται στην οργάνωση. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται ο εμπρησμός και η απόπειρα έκρηξης σε βάρος σωφρονιστικού υπαλλήλου τον Νοέμβριο του 2025, δύο εμπρησμοί οχημάτων στην Παλλήνη και τον Γέρακα τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους, περιστατικό παράνομης βίας σε βάρος κρατουμένου τον Οκτώβριο του 2025, πυροβολισμοί σε σταθμευμένο όχημα στην Αθήνα τον Αύγουστο του 2025, καθώς και δύο εκρήξεις σε καταστήματα της πρωτεύουσας, οι οποίες προκάλεσαν σοβαρές υλικές ζημιές, ενώ στη μία περίπτωση τραυματίστηκε σοβαρά ο ιδιοκτήτης του καταστήματος.
Όπως επισημαίνεται από την Ελληνική Αστυνομία, τα πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για παρόμοιες αλλά και άλλες αξιόποινες πράξεις.
Προσθέστε το vradini.gr στις προτιμώμενες πηγές σας στη Google και δείτε περισσότερα άρθρα μας στις αναζητήσεις σας. Κάντε κλικ εδώ.


