Φωτιά στον Μαραθώνα: Η στιγμή που ξεσπά η πυρκαγιά – «Οριοθετήθηκε μέσα σε 20 λεπτά»

«Πολύ δύσκολες οι επόμενες ημέρες» δήλωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας

Φωτιά στον Μαραθώνα: Την έναρξη της πυρκαγιάς που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας (08.07) στον Μαραθώνα, την εξέλιξη της και την επέμβαση εναερίων και επίγειων δυνάμεων δημοσιεύει μέσω ανάρτησής του στο «Χ» ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

Ο κ. Κικίλιας τονίζει ότι η φωτιά οριοθετήθηκε μέσα σε 20 λεπτά ενώ εφιστά την προσοχή για τις επόμενες ημέρες υπογραμμίζοντας ότι «θα είναι πολύ δύσκολες λόγω των επικίνδυνων καιρικών συνθηκών».

Η ανάρτηση του Βασίλη Κικίλια από τη φωτιά στον Μαραθώνα

«Βλέπουμε την έναρξη της πυρκαγιάς που ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι στο Μαραθώνα, την επικίνδυνη εξέλιξή της και την άμεση επέμβαση τριών ελικοπτέρων και επίγειων δυνάμεων και την οριοθέτησή της μέσα σε μόλις 20 λεπτά. Ο κρατικός μηχανισμός είναι πάντα σε αυξημένη εγρήγορση. Οι επόμενες ημέρες θα είναι πολύ δύσκολες λόγω των επικίνδυνων καιρικών συνθηκών. Ξηρασία, πολύ υψηλές θερμοκρασίες και ισχυροί άνεμοι μπορούν να μετατρέψουν ακόμα και μια σπίθα σε ανεξέλεγκτη πυρκαγιά. Κάνω έκκληση στους πολίτες για μεγάλη προσοχή και μεγάλη υπευθυνότητα».

Οριοθετήθηκε το διπλό πύρινο μέτωπο στο Μαρκόπουλο

Σημειώνεται, πως νωρίτερα σήμανε συναγερμός για δυο διαφορετικές εστίες πυρκαγιάς σε χαμηλή βλάστηση στο Μαρκόπουλο Αττικής.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής, η μία εκδηλώθηκε σε ΧΥΤΑ κοντά στον ιππόδρομο στο Μαρκόπουλο και η άλλη κάτω από την Αθηνών-Σουνίου κοντά στο Ολυμπιακό Κέντρο Σκοποβολής.

Επιχείρησαν 33 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρο της 1ης ΕΜΟΔΕ, 9 οχήματα, ενώ κινητοποιήθηκαν 3 Α/Φ και 1 Ε/Π.
Συνδρομή και από εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Χάρη στην άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής οι δύο φωτιές οριοθετήθηκαν μετά από λίγη ώρα.

Ακολουθήστε το vradini.gr στο Google News
Ίσως σας ενδιαφέρουν