Φωτιά στη Χίο: Μήνυμα «112» για εκκένωση του οικισμού Καρυές-Δείτε εικόνες από την περιοχή

Επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Φωτιά τώρα στη Χίο - Μήνυμα του 112 για εκκένωση του οικισμού Καρυές [Βίντεο]

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής (07/06) σε δασική έκταση στη Χίο με αποτέλεσμα να αποσταλεί μήνυμα από το 112 για εκκένωση της περιοχής Καρυές.

«Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Καρυές Χίου, απομακρυνθείτε προς Χώρα Χίου», ανέφερε το 112.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του χωριού Καρυές η φωτιά βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το πρώτο σπίτι του οικισμού.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική στο σημείο επιχειρούν 42 πυροσβέστες με 12 οχήματα, 2 πεζοπόρα, ενώ από αέρος συνδράμουν 5 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Στο σημείο έχει σπεύσει και ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη και βουλευτής ΝΔ Χίου, Νότης Μηταράκης, ο οποίος βρίσκεται σε διαρκή άμεση επικοινωνία με τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια.

Στο σημείο επίσης βρίσκονται ο Διοικητής της 96 ΑΔΤΕ, ο Αστυνομικός Διευθυντής Χίου καθώς και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

 

Μηταράκης: Δασοκομάντος και εναέρια μέσα κάνουν τη διαφορά στον περιορισμό της πυρκαγιάς

Ο βουλευτής ΝΔ Χίου, κ. Νότης Μηταράκης που βρίσκεται από τα πρώτα λεπτά στο σημείο που έχει ξεσπάσει η πυρκαγιά, δήλωσε ότι «επικοινωνήσαμε αμέσως με τον θάλαμο επιχειρήσεων του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και τον Υπουργό κ. Βασίλη Κικίλια. Αμέσως έχουν σταλεί 6 εναέρια μέσα, 3 τράκτορες, 1 καναντέρ και 1 ελικόπτερο. Όλες οι επίγειες δυνάμεις βρίσκονται άμεσα στο σημείο, η Πυροσβεστική Υπηρεσία, ο Στρατός, η Αστυνομία, ο ΔΕΔΗΕ, το Δασαρχείο. Υπάρχει ένας πολύ καλός συντονισμός και άμεση κινητοποίηση. Θέλω να πιστεύω ότι παρότι υπάρχει αέρας, θα καταφέρουμε να προλάβουμε να μην επεκταθεί η φωτιά σε κατοικήσιμες περιοχές.»

«Η σήμανση του 112 βγήκε άμεσα, ώστε να ξεκινήσει η απομάκρυνση των κατοίκων από τις Καρυές. Υπάρχει Αστυνομία, υπάρχει ηρεμία στον κόσμο και γίνεται ομαλά η απομάκρυνση των κατοίκων. Η φωτιά αυτή την στιγμή δεν πλησιάζει σε κατοικημένες περιοχές. Η άμεση αντίδραση των δασοκομάντος που έχουμε την τύχη να έχουμε στη Χίο, καθώς υπάρχει ειδική νεοσύστατη μονάδα και η άμεση κινητοποίηση 6 εναέριων μέσων με την προσωπική επίβλεψη του Βασίλη Κικίλια έκαναν τη διαφορά», τόνισε ο κ. Μηταράκης.

Ίσως σας ενδιαφέρουν