Γάμος ομοφύλων: Επιστολή της Ιεράς Συνόδου στους βουλευτές

Το νομοσχέδιιο καταργεί την πατρότητα και τη μητρότητα, ουδετεροποιεί τα φύλα στο πλαίσιο της σχέσης γονέων και παιδιών, τονίζουν οι Ιεράρχες

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδας, με επιστολή, που έστειλε σήμερα, 1 Φεβρουαρίου 2024, στους «300» της Βουλής εκθέτει τους προβληματισμούς της και τάσσεται ανοιχτά και ξεκάθαρα κατά του νομοσχεδίου για την ισότητα στον γάμο.

Στην επτασέλιδη επιστολή υπογεγραμμένη από τον αρχιγραμματέα Ιωάννη Καραμούζη, τίθενται 8 διαστάσεις της δημόσιας συζήτησης στις οποίες η εκκλησία επιχειρεί να δώσει τις δικές της απαντήσεις.

Μεταξύ άλλων επισημαίνει πως: « το νομοσχέδιο καταργεί την πατρότητα και τη μητρότητα, ουδετεροποιεί τα φύλα στο πλαίσιο της σχέσης γονέων και παιδιών, μετατρέπει τους γονείς από πατέρα και μητέρα σε ουδετερόφιλους κηδόμενες και τοποθετεί τα δικαιώματα ομοφυλόφιλων ενηλίκων πάνω από τα συμφέροντα των μελλοντικών παιδιών, που θα επιτρέψει να έχουν ως γονείς ομόφυλα ζευγάρια και θα μεγαλώσουν χωρίς πατέρα ή μητέρα, σε ένα περιβάλλον σύγχυσης των ρόλων των δύο φύλων».

PGRpdiBzdHlsZT0iIiBjbGFzcz0ibW9iaWxlX2Jhbm5lciBiYW5uZXItc3RpY2t5Ij4NCgkJCTxkaXYgaWQ9J3ZyYWRpbmlfUFInIGNsYXNzPSJiYW5uZXItc3RpY2t5Ij4NCiAgPHNjcmlwdD4NCiAgICBnb29nbGV0YWcuY21kLnB1c2goZnVuY3Rpb24oKSB7IGdvb2dsZXRhZy5kaXNwbGF5KCd2cmFkaW5pX1BSJyk7IH0pOw0KICA8L3NjcmlwdD4NCjwvZGl2PgkJCTwvZGl2Pg==

« Η μονογονεϊκή οικογένεια είναι διαφορετική περίπτωση. Προκαλεί στέρηση του γονέα του ενός φύλου (χωρίς να αποκλείει την είσοδο του στην ζωή του παιδιού αργότερα, στο πλαίσιο μιας ετερόφυλης σχέσης), αλλά δεν προκαλεί σύγχυση των ρόλων των γονέων. Αντίθετα, η ομόφυλη οικογένεια προξενεί και τα δύο. Επιπλέον τα παιδιά αυτά συχνά δεν θα έχουν δυνατότητα γνωριμίας με τον άλλο βιολογικό γονέα τους. Δεν θα έχουν ούτε την προσωπική εμπειρία της παρουσίας του άλλου φύλου (αντίθετου των ομόφυλων γονέων τους) μέσα σε μια ετερόφυλη σχέση», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά.

Αξίζει να επισημανθεί ότι το νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί σήμερα στην Βουλή και τεθεί προς συζήτησης στις αρμόδιες επιτροπές την ερχόμενη Δευτέρα αλλά και να πάρει το δρόμο της ψήφισης στην Ολομέλεια το διήμερο, 14-15 Φεβρουαρίου.

Ακολουθήστε το vradini.gr στο Google News
Ίσως σας ενδιαφέρουν