Ιεράπετρα: Ο 65χρονος Γερμανός δεν πέθανε από καρκίνο αλλά τόν σκότωσε 45χρονος

Έγινε εκταφή δυο μέρες μετά την κηδεία και συνελήφθη 45χρονος ημεδαπός για τη δολοφονία του 65χρονου Γερμανού

Δολοφονια ιεραπετρα, ιεραπετρα δολοφονια, δολοφονία ιεράπετρα, ιεράπετρα δολοφονία, έγκλημα στην ιεραπετρα, έγκλημα στην ιεράπετρα

Ανατροπή στον θάνατο του 65χρονου Γερμανού στα Φέρμα Ιεράπετρας, καθώς αιτία του θανάτου δεν ήταν ο καρκίνος αλλά η δολοφονία και μάλιστα με βάναυσο τρόπο.

Η δολοφονία στην Ιεράπετρα αποκαλύφθηκε μόλις δύο 24ωρα μετά την κηδεία του 65χρονου.
Το χρονικό της υπόθεσης

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 65χρονος στις 7 Απριλίου, βρέθηκε από γείτονα του νεκρός πεσμένος μέσα σε μια λίμνη αίματος εντός της οικίας του.

Παρότι σε πρώτη φάση δηλώθηκε ως αιτία θανάτου ο καρκίνος που έπασχε, ωστόσο πληροφορίες αλλά και εικόνα από κάμερα ασφαλείας που έφτασε στα χέρια της ασφαλείας Ιεραπετρας καταγράφει 45χρονο άνδρα να μπαίνει 15 λεπτά μετά τις 9 στο σπίτι του Γερμανού φορώντας κουκούλα και γάντια.

Ο 65χρονος που τον γνώριζε φέρεται να του άνοιξε την πόρτα χωρίς να υπάρχει από εκεί και πέρα κάποια πληροφορία σχετικά με το πως εξελίχθηκε η κατάσταση μέχρι και τον θάνατο του Γερμανού.

Οι Αρχές δυο μέρες μετά την κηδεία του 65χρονου προχώρησαν στην εκταφή της σωρού όπου πραγματοποιήθηκε νεκροψία νεκροτομή ενώ το πρωί της Τρίτης (16/04) συνελήφθη ο 45χρονος ο οποίος διαμένει στην Ιεράπετρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ίδιος αρνείται την εμπλοκή του στη δολοφονία του Γερμανού, ωστόσο τα πρώτα στοιχεία από την ιατροδικαστική έρευνα, κάνουν λόγο για δυο χτυπήματα στο κεφάλι που πιθανόν να επέφεραν τον θάνατο στον 65χρονο.

Στην επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, επισημαίνονται τα εξής:

«Συνελήφθη, σήμερα (15.04.2024) ημεδαπός σε βάρος του οποίου εκδόθηκε Ένταλμα σύλληψης της κ. Ανακρίτριας Αγίου Νικολάου για ανθρωποκτονία αλλοδαπού.

Ειδικότερα την 07.04.2024 σε περιοχή του Δήμου Ιεράπετρας εντοπίστηκε, από οικείο πρόσωπο, νεκρός αλλοδαπός εντός της οικίας του με πρώτες ενδείξεις θανάτου παθολογικά αίτια λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε.

Ωστόσο, κατόπιν κατάλληλης και εμπεριστατωμένης έρευνας και κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, από το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης και το Τμήμα Ασφάλειας Ιεράπετρας, προέκυψαν σοβαρές ενδείξεις περί τέλεσης εγκληματικής ενέργειας.

Στο πλαίσιο αυτό, συλλέχθηκαν στοιχεία, από την ενδελεχή ανάλυση, επισκόπηση και συνεκτίμηση των οποίων, προέκυψε ως δράστης 45χρονος ημεδαπός. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε εκταφή του θύματος με σκοπό τη διενέργεια ιατροδικαστικής πραγματογνωμοσύνης, για τον επακριβή προσδιορισμό των αιτιών και ειδικότερων συνθηκών του θανάτου.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί ενώπιον της ανακριτικής Αρχής για να απολογηθεί.

Το προανακριτικό έργο διενεργήθηκε από το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης».

Ακολουθήστε το vradini.gr στο Google News
Ίσως σας ενδιαφέρουν