Ηράκλειο: Οι γιατροί υποκλίθηκαν στον 3χρονο Άγγελο – «Ενός λεπτού σιγή»
Η καρδιά του Άγγελου θα ταξιδέψει μέχρι το Βερολίνο και θα την πάρει ένα 3χρονο αγόρι

Ολοκληρώθηκε νωρίς το πρωί της Τρίτης, η διαδικασία της λήψης των οργάνων του μικρού Άγγελου, του 3χρονου αγοριού που κακοποιήθηκε βάναυσα στο Ηράκλειο.
Ειδικότερα, όπως αναφέρουν πληροφορίες του cretalive.gr, αφού έγιναν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες από τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων, μετά τη σχετική απόφαση των παππούδων και της θείας του μικρού αγοριού, ομάδες γιατρών έφτασαν στο Ηράκλειο προκειμένου να παραλάβουν την καρδιά και τους νεφρούς του Άγγελου.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η καρδιά θα μεταφερθεί για μεταμόσχευση στο Βερολίνο και οι νεφροί στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός στην Αθήνα.
Όπως επεσήμανε μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» η επικεφαλής του τμήματος συντονισμού στον εθνικό οργανισμό μεταμοσχεύσεων, Γιούλη Μενουδάκου, «έχει ξεκινήσει και ολοκληρώνεται ήδη η διαδικασία και η ομάδα από το Βερολίνο που προσήλθε για τη λήψη αποχωρεί από το αεροδρόμιο του Ηρακλείου μαζί με το καρδιακό μόσχευμα για να μεταμοσχευθεί σε παιδί αντίστοιχης ηλικίας εκεί».
«Τα τελευταία χρόνια τόσο οι πολίτες όσο και το σύστημα υγείας γίνονται φιλικότεροι προς τη δωρεά οργάνων», τόνισε.
Ενός λεπτού σιγή
Συγκινητικές ήταν οι στιγμές που εκτυλίχθηκαν στο ΠΑΓΝΗ. Πριν ξεκινήσει η διαδικασία αφαίρεσης των οργάνων του 3χρονου Άγγελου, οι γιατροί κράτησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του μικρού παιδιού.
Για ανθρωποκτονία κατηγορούνται η μητέρα του 3χρονου και ο σύντροφός της
Η 26χρονη μητέρα του 3χρονου Άγγελου και ο 44χρονος σύντροφός της κατηγορούνται πλέον για ανθρωποκτονία.
Και οι δυο τους κρατούνται στις φυλακές Κορυδαλλού και παραμένουν υπό επιτήρηση για τον φόβο επεισοδίων στο σωφρονιστικό κατάστημα.