Ισθμός: Κατεδαφίζεται η γέφυρα μετά τη φωτιά σε βυτιοφόρο στην Αθηνών-Κορίνθου

Υπέστη σοβαρές ζημιές από το υψηλό θερμικό φορτίο

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες κατεδάφισης της γέφυρας που υπέστη ζημιά από το υψηλό θερμικό φορτίο μετά από ανατροπή βυτιοφόρου που μετέφερε καύσιμα και είχε σαν αποτέλεσμα να ξεσπάσει πυρκαγιά χθες βράδυ στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου στο ύψος του Ισθμού.

Αυτή την ώρα διεξάγεται κανονικά η κυκλοφορία στην νέα εθνική στο ρεύμα προς Αθήνα, από την έξοδο Λουτρακίου εκτρέπεται η κυκλοφορία προς την Κόρινθο. Κλειστή και στα δύο ρεύματα η παλαιά Εθνική Οδός.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, μετά την κατάσβεση της φωτιάς χθες αργά το βράδυ, απομακρύνθηκε η άμορφη μάζα σιδερικών που είχαν απομείνει από το βυτιοφόρο.
Το χρονικό της ανατροπής του βυτιοφόρου στην Αθηνών-Κορίνθου

Ήταν γύρω στις 21:30, όταν σήμανε συναγερμός στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Κορίνθου μετά από ανατροπή βυτιοφόρου που μετέφερε καύσιμα στην Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου, στο ύψος της γέφυρας του Ισθμού.

Η κυκλοφορία διεκόπη τόσο στη νέα όσο και στην παλιά εθνική οδό, ενώ υπήρχαν συνεχώς εκρήξεις.

Η φωτιά μάλιστα επεκτάθηκε και στο πρανές του αυτοκινητόδρομου.

«Πυρκαγιά σε βυτιοφόρο όχημα επί της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου στη χιλιομετρική θέση 75,5 στο ύψος της Γέφυρας Ισθμού. Επιχειρούν 28 πυροσβέστες με 9 οχήματα», ανέφερε η ενημέρωση της Πυροσβεστικής.
Στο σημείο βρέθηκε και ο υφυπουργός Υποδομών Νίκος Ταχιάος με μηχανικούς του υπουργείου οπού διενέργησαν τον έλεγχο στατικότητας της αερογέφυρας από την οποία περνά η παλαιά Εθνική Οδός με κλιμάκια της πυροσβεστικής, της αστυνομίας και εκπροσώπους των παραχωρησιούχων.

Οι μηχανικοί εκτιμούν ότι θα πρέπει να γίνει καθαίρεση τμημάτων της αερογέφυρας στο σημείο, κάτι από θα χρειαστεί χρόνο. Το σενάριο που εξετάζεται είναι να γκρεμιστεί η γέφυρα, καθώς λόγω του τεράστιου θερμικού φορτίου που δημιουργήθηκε έχουν λιώσει τα σίδερα που την κρατούν και δύσκολα επισκευάζεται.

Ο οδηγός απεγκλωβίστηκε σώος, δεν έφερε εγκαύματα, έχει όμως υποστεί χτυπήματα από την ανατροπή του οχήματος και διακομίστηκε στο νοσοκομείο Κορίνθου. Δεν υπάρχει άλλος τραυματίας.

Μετά το ατύχημα τόσο η Νέα Εθνική Οδός Αθηνών-Κορίνθου, όσο και η παλαιά έκλεισαν με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μποτιλιάρισμα χιλιομέτρων. Εκτός από την εθνική είχε διακοπεί και η κυκλοφορία του προαστιακού.

Η Πυροσβεστική ανέφερε επίσης ότι στο ατύχημα δεν ενεπλάκη άλλο όχημα, ενώ λίγη ώρα πριν τις 11.00 το βράδυ οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούσαν στο σημείο πραγματοποίησαν διαβροχή και έριξαν ειδικό κατασβεστικό υγρό.

Διακοπές της κυκλοφορίας – Σε ισχύ εκτροπή οχημάτων

Τελικά λίγο μετά τη 1 τα ξημερώματα του Σαββάτου η Τροχαία ενημέρωσε πως η κυκλοφορία των οχημάτων στη νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου στο ρεύμα προς Αθήνα είχε αποκατασταθεί και ο αυτοκινητόδρομος είχε ανοίξει.

Ωστόσο κλειστό παραμένει το ρεύμα κυκλοφορίας της Εθνικής προς την Κόρινθο και η κυκλοφορία ρυθμίζεται μέσω εκτροπής στο σημείο της εξόδου προς Λουτράκι – παλιά Γέφυρα Ισθμού και μετά επανείσοδο στην Ολυμπία.

Σε ότι αφορά την παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου στο ρεύμα προς Κόρινθο παραμένει κλειστή στο ύψος των Αγίων Θεοδώρων.

Για την κατάσβεση της φωτιάς κινητοποιήθηκαν 28 πυροσβέστες με εννέα οχήματα. Το έργο της κατάσβεσης ωστόσο ήταν δύσκολο καθώς η βενζίνη έχει χυθεί στο οδόστρωμα.

Η φωτιά είχε επεκταθεί και στο πρανές του αυτοκινητόδρομου.

Πυκνοί καπνοί υψώνονταν πάνω από το σημείο όπου σημειώθηκε το τροχαίο.

Ίσως σας ενδιαφέρουν