Καιρός: Πώς θα κυλήσει ο Ιούνιος – Η τάση των θερμοκρασιών

Ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, μιλά για την πιο ζεστή περίοδο του μήνα και αποκαλύπτει το πότε θα πέσει ο υδράργυρος

Καιρός: Πώς θα κυλήσει ο Ιούνιος - Η τάση των θερμοκρασιών

Καιρός: Με δύο αναρτήσεις του, ο διευθυντής της ΕΜΥ Θοδωρής Κολυδάς σχολιάζει την εξέλιξη που θα έχει ο καιρός τις επόμενες ημέρες.

Όπως τονίζει στην ανάρτησή του ο Θοδωρής Κολυδάς «απομακρύνεται γρήγορα η συννεφιά και η σκόνη από την περιοχή μας».

Μάλιστα προσθέτει ότι «αύριο Σάββατο θα είναι μια υπέροχη ημέρα, με ανοιχτό καιρό και κανονικές θερμοκρασίες».

Νωρίτερα, σε προηγούμενη ανάρτησή του είχε ασχοληθεί με το θέμα των θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν τον Ιούνιο.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά, τις επόμενες μέρες ο καιρός θα διατηρηθεί θερμός, ενώ αναμένεται η πιο ζεστή περίοδος του μήνα, να είναι από 17 έως 23 Ιουνίου. Ο κ. Κολυδάς σημειώνει, επίσης, πως μετά από αυτή την περίοδο, ο υδράργυρος αργότερα θα παρουσιάσει πτωτική πορεία, συγκεκριμένα, από 24 έως 30 Ιουνίου 2024.

«Με χρήση αριθμητικών & κλιματικών μοντέλων για χρονικό διάστημα μόνο δύο εβδομάδων, συνάγεται ότι στη χώρα μας οι θερμοκρασίες θα βρίσκονται σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά. Η πιο ζεστή περίοδος από 17 έως 23 Ιουνίου, με τον υδράργυρο αργότερα να παρουσιάζει πτωτική πορεία (από 24 έως 30 Ιουνίου 2024).

Διευκρινίζεται ότι οι προβλεπόμενες ζεστές ημέρες δεν μας παραπέμπουν σε επίπεδα καύσωνα.

Η ίδια περίπου πορεία της θερμοκρασίας παρουσιάζεται και στην Αθήνα, με βάση το σχετικό μετεώγραμμα που έχουμε αναρτήσει. Αν ανατρέξετε σε παλαιότερες δημοσιεύσεις, θα διαπιστώσετε ότι το μετεώγραμμα πάντοτε εύστοχα προσδιορίζει όλες αυτές τις καιρικές μεταβολές».

Ακολουθήστε το vradini.gr στο Google News
Ίσως σας ενδιαφέρουν