Καιρός: Τέλος στην αστάθεια – Έρχονται 35άρια τις επόμενες ημέρες

Σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας και πιο σταθερό, καλοκαιρινό σκηνικό

καιρος, προγνωση καιρου, ζεστη, θαλασσα, παραλια, λουομενοι
🎙️ Άκουσε το άρθρο

Μετά από μια σύντομη περίοδο αστάθειας με βροχές και τοπικές μπόρες, ο καιρός στη χώρα αλλάζει σταδιακά, με το σκηνικό να γίνεται πιο σταθερό και έντονα καλοκαιρινό.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου Θοδωρή Κολυδά, το κύμα αστάθειας που επηρέασε πολλές περιοχές της Ελλάδας υποχωρεί, ενώ το επόμενο διάστημα δεν διαφαίνεται κάποιο οργανωμένο σύστημα που να φέρνει εκτεταμένες βροχοπτώσεις.

Παρότι δεν αποκλείονται τοπικά φαινόμενα, κυρίως σε ηπειρωτικές και ορεινές περιοχές τις θερμές ώρες της ημέρας, η γενική εικόνα δείχνει σαφή περιορισμό της αστάθειας και επικράτηση πιο ήπιων καιρικών συνθηκών.

Το κύριο χαρακτηριστικό των επόμενων ημερών θα είναι η σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας. Τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία δείχνουν ότι ο υδράργυρος θα συνεχίσει την ανοδική του πορεία, με τις υψηλότερες τιμές να καταγράφονται στο δεύτερο μισό της εβδομάδας.

 

Σε αρκετές πεδινές και ηπειρωτικές περιοχές η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει ή και να ξεπεράσει τους 35 βαθμούς Κελσίου, δημιουργώντας πλέον καθαρά καλοκαιρινές συνθήκες.

Αντίθετα, σε παραθαλάσσιες περιοχές και νησιά, η επίδραση της θάλασσας αναμένεται να συγκρατήσει τις μέγιστες θερμοκρασίες σε πιο ήπια επίπεδα, προσφέροντας μικρή «ανάσα» δροσιάς.

Η γενική εικόνα του καιρού τις επόμενες ημέρες δείχνει σταθεροποίηση, με περιορισμένες βροχές και κυρίαρχο στοιχείο τη ζέστη που επιστρέφει δυναμικά σε όλη τη χώρα.

Η εξέλιξη του καιρού 

Η πρόγνωση των επόμενων ημερών

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 15-06-2026

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά όπου στα ορεινά είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια από νότιες διευθύνσεις και στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5, πρόσκαιρα στα νοτιοανατολικά έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο σε όλη τη χώρα. Θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 30 με 32 βαθμούς και τοπικά στα ηπειρωτικά τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 16-06-2026

Στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα αίθριος καιρός. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις παροδικά πυκνότερες οπότε στα βόρεια ηπειρωτικά ορεινά από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ. Από αργά το απόγευμα στα βορειοανατολικά θα επικρατήσουν βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα ανατολικά.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 17-06-2026

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις που βαθμιαία τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα πυκνώσουν οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και κυρίως στα κεντρικά και βόρεια μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6, πιθανώς τοπικά έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βορειoανατολικά.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 18-06-2026

Γενικά αίθριος καιρός σχεδόν σε όλη τη χώρα. Τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και στα κεντρικά και νότια, κυρίως ορεινά, μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 4 με 6, τοπικά έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Προσθέστε το vradini.gr στις προτιμώμενες πηγές σας στη Google και δείτε περισσότερα άρθρα μας στις αναζητήσεις σας. Κάντε κλικ εδώ.

Οι σημαντικότερες ειδήσεις, κάθε μέρα στο inbox σας

 
Διαβάστε επίσης