Καίτη Γκρέυ: Συγκίνηση στο τελευταίο αντίο – Αποχαιρετισμός με τραγούδια (βίντεο-φωτογραφίες)

Σύμφωνα με την τελευταία επιθυμία της, ο αποχαιρετισμός περιλάμβανε δύο τραγούδια που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην καριέρα της, το «Βουνό» και τα «Ξένα χέρια»

Η οικογένεια της, φίλοι, συνάδελφοι αλλά και πλήθος κόσμου αποχαιρέτησαν τη μεγάλη λαϊκή τραγουδίστρια Καίτη Γκρέυ, που έφυγε από τη ζωή την Κυριακή, σε ηλικία 100 ετών.

Σύμφωνα με την τελευταία επιθυμία της, ο αποχαιρετισμός περιλάμβανε δύο τραγούδια που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην καριέρα της, το «Βουνό» και τα «Ξένα χέρια».

Τα τραγούδια αυτά ήταν ιδιαίτερα σημαντικά για την Καίτη Γκρέυ, καθώς αποτέλεσαν σταθμούς στην καριέρα της και την ανέδειξαν ως μία από τις κορυφαίες φωνές της εποχής της. Η στροφή της στο λαϊκό τραγούδι έγινε το 1953, όταν ο ρεμπέτης Λουκάς Νταράλας της πρότεινε να ερμηνεύσει στο ραδιόφωνο το τραγούδι του «Το βουνό», σε στίχους του Ευάγγελου Πρέκα. Αργότερα, το 1962, ηχογράφησε τα «Ξένα χέρια» του Βασίλη Τσιτσάνη, επιβεβαιώνοντας τη θέση της στον χώρο της λαϊκής μουσικής.




Νωρίτερα η σορός της τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα, με τον κόσμο να αποχαιρετά τη σπουδαία λαϊκή τραγουδίστρια.

Η Καίτη Γκρέυ έφυγε από τη ζωή την Κυριακή, 19/1, σε ηλικία 100 των, έπειτα από σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια, με την είδηση του θανάτου της να προκαλεί θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο, και τους συναδέλφους της να την αποχαιρετούν με σχετικές αναρτήσεις τους.

Δύο 24ωρα μετά τον θάνατό της, δόθηκε στη δημοσιότητα και ένα βίντεο, που είχε γυριστεί πριν από 1,5 χρόνο, όπου η τραγουδίστρια έκανε τον απολογισμό της και απευθυνόταν στο κοινό της.

Η ίδια είχε ζητήσει από τον δημοσιογράφο και καλό της φίλο, Νίκο Νικόλιζα, το βίντεο να προβληθεί μετά τον θάνατό της, όπως και έγινε, ενώ, όπως έγινε γνωστό, η Καίτη Γκρέυ είχε αφήσει και οδηγίες για την κηδεία της, έχοντας διαλέξει το φόρεμα που θα φοράει, αλλά και τα τραγούδια με τα οποία επιθυμούσε να την αποχαιρετήσουν.

Η σορός της Καίτης Γκρέυ τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα, από τις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης 22/1 και πλήθος κόσμου έσπευσαν να απευθύνουν το τελευταίο «αντίο».

Ανάμεσα τους και ο γιος της, Φίλιππος Ηλιάδης, η εγγονή της, Αγγελική Ηλιάδη και η βαφτιστήρα της, Κωνσταντίνα Μάμου. Το «παρών» έδωσαν και πολλοί  καλλιτέχνες, μεταξύ των οποίων η Χάρις Αλεξίου, ο Γιώργος Νταλάρας, η Ελένη Τσαλιγοπούλου, ο Μπάμπης Τσέρτος, ο Μανώλης Καραντίνης και πολλοί ακόμα.







«”Πάτησα” πάνω της, προσπάθησα να τραγουδήσω σαν αυτή. Υπήρξε ένας θρύλος, μια μεγάλη κολώνα για το λαϊκό τραγούδι. Αθάνατη θα είναι, αθάνατη θα μείνει η Καίτη. Γίναμε σαν κόρες της, και εγώ και η Δήμητρα Γαλάνη. Μας είχε σαν παιδιά της», είπε σε δηλώσεις της, η Χάρις Αλεξίου.




Ο γιος της Καίτης Γκρέυ, Φίλιππος Ηλιάδης

Ο χορογράφος Δημήτρης Παπάζογλου

Η ερμηνεύτρια Ελένη Τσαλιγοπούλου

Ο συνθέτης Μπάμπης Τσέρτος και ο μουσικός Μανώλης Καραντίνης

Άννα και Γιώργος Νταλάρας

Η ερμηνεύτρια Χάρις Αλεξίου

Η εγγονή της Καίτης Γκρέυ, Αγγελική Ηλιάδη και ο γιος της, Φίλιππος

Η ερμηνεύτρια Σοφία Βόσσου

Ο επιχειρηματίας Αργύρης Παπαργυρόπουλος

Καίτης Γκρέυ

Καίτης Γκρέυ

Ο συγγραφέας της αυτοβιογραφίας της Καίτης Γκρέυ, Γιώργος Χρονάς

Ίσως σας ενδιαφέρουν