Κακοκαιρία «Elena»: Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην Ποσειδώνος – Δεκάδες κλήσεις στη Πυροσβεστική
Ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης προειδοποιεί για νέο κύμα με βροχές, καταιγίδες και χιόνια

Κακοκαιρία «Elena»: Προβλήματα σε αρκετές περιοχές προκάλεσε η έντονη βροχόπτωση, που πλήττει, από το βράδυ των Χριστουγέννων, την Αττική.
Η κακοκαιρία Elena έχει φέρει ισχυρές βροχές, κρύο, ισχυρούς ανέμους και χιόνια στα ορεινά, και σύμφωνα με τις προβλέψεις αυτό το σκηνικό του καιρού θα διατηρηθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε 30 κλήσεις για άντληση υδάτων και κοπές δέντρων στην Αττική, ενώ η κίνηση των οχημάτων σε ορισμένα σημεία του οδικού δικτύου διεξάγεται με δυσκολία, λόγω των υδάτων που έχουν συσσωρευτεί στο οδόστρωμα.
Διακοπή της κυκλοφορίας στη λεωφόρο Ποσειδώνος από Αλίμου έως Καλαμακίου #κακοκαιρία pic.twitter.com/73IWJLPMc5
— Dimitris Perros (@dimperros) December 25, 2024
Το σημαντικότερο πρόβλημα από την έντονη βροχόπτωση στην Αττική εντοπίστηκε στη λεωφόρο Ποσειδώνος που πλημμύρισε, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία στο ύψος του Αλίμου και να διεξάγεται μόνο από το ένα ρεύμα. Το πρόβλημα αποκαταστάθηκε σήμερα το πρωί και η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.
Να σημειωθεί ότι για σήμερα η ΕΜΥ προβλέπει για την Αττική νεφώσεις με σποραδικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως από τις μεσημβρινές ώρες.
Την ίδια ώρα, λόγω εκδήλωσης δυσμενών καιρικών φαινομένων, οι αστυνομικές διευθύνσεις Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης και Φλώρινας ενημερώνουν τους οδηγούς ότι είναι υποχρεωτικός ο εφοδιασμός των αυτοκινήτων με αντιολισθητικές αλυσίδες. Κλειστή παραμένει εν τω μεταξύ, από χθες το βράδυ, η λεωφόρος Πάρνηθος μετά το τελεφερίκ προς το καζίνο, καθώς, λόγω του ψύχους, υπάρχει κίνδυνος να προκληθεί παγετός.
Πλημμύρισε η αποβάθρα του σταθμού του ΗΣΑΠ στο Μοναστηράκι
Η συνεχής βροχόπτωση προκάλεσε προβλήματα στον σταθμό του Ηλεκτρικού στο Μοναστηράκι, καθώς το στέγαστρο δεν συγκράτησε τα νερά με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει η αποβάθρα.
Σοβαρά προβλήματα και στην Εύβοια
Σε πλήρη επιφυλακή βρίσκεται από τα ξημερώματα της Πέμπτης (26.12) όλη η Εύβοια, λόγω των έντονων βροχών που έφερε η κακοκαιρία «Elena».
Ιδιαίτερα δοκιμάζεται ο δήμος Διρφύων-Μεσσαπίων, όπου η στάθμη του ποταμού Μεσσαπίου ανεβαίνει συνεχώς λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης. Ο δήμαρχος Γιώργος Ψαθάς προειδοποίησε τους κατοίκους που διαμένουν κοντά σε ποταμούς να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να παραμείνουν σε επαγρύπνηση.
Έρχονται χιόνια στην Αττική
Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open, Κλέαρχο Μαρουσάκη το νέο κύμα κακοκαιρίας που αναμένεται να χτυπήσει τη χώρα μας θα φέρει χιόνια ακόμη και στην Αττική (στα βόρεια προάστια του νομού) αλλά και χιονοκαταιγίδες σε Βοιωτία, Αττική και Εύβοια το Σάββατο έως το πρωί της Κυριακής.
«Το κύμα κακοκαιρίας που είναι σε εξέλιξη θα υποχωρήσει σταδιακά και την Παρασκευή θα υπάρχει μια ανάπαυλα. Ωστόσο το Σαββατοκύριακο έρχεται ένα νέο κύμα κακοκαιρίας από την Ουκρανία συνοδευόμενο με πολική αέρια μάζα» σημείωσε.
Όπως τόνισε ο μετεωρολόγος αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τα χιόνια στις ανατολικές περιοχές της χώρας, ενώ από τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι πιο ήπιος.