Καλαμάτα: Ελεύθεροι οι γονείς της 29χρονης που ζούσε σε ξύλινα κλουβιά

«Το κάνουμε αυτό για να μην μας επιτίθεται» δήλωσε η μητέρα της νεαρής κοπέλας

Καλαμάτα: Ελεύθεροι οι γονείς της 29χρονης που ζούσε σε ξύλινα κλουβιά

Καλαμάτα: Ελεύθεροι αφέθηκαν, μετά τις απολογίες τους στον εισαγγελέα, οι γονείς της 29χρονης κοπέλας, την οποία υποχρέωναν να διαβιεί μέσα σε αυτοσχέδια ξύλινα κλουβιά, καθώς, όπως υποστηρίξαν, πάσχει από ένα σοβαρό ψυχοσωματικό νόσημα με αποτέλεσμα να γίνεται επιθετική και επικίνδυνη για τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας.

Ο εισαγγελέας διέταξε προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση, ενώ η 29χρονη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Καλαμάτας για εξετάσεις, όπου θα παραμείνει εκεί μέχρι να βρεθεί το κατάλληλο ίδρυμα που θα τη φιλοξενήσει.

Καλαμάτα: Τι δηλώνει η μητέρα της 29χρονης

Σε δηλώσεις της η μητέρα της 29χρονης, εξήγησε πως όλα ξεκίνησαν με την έλλειψη ενός φαρμάκου που την πείραζε το 2017.

Όπως σημειώνει η ίδια, δεν βρέθηκε ποτέ άλλο φάρμακο, παρά μόνο ένα κοκτέιλ φαρμάκων που έπαιρνε, επειδή ήταν επιθετική.

«Όπως σιγά σιγά την κλείσαμε, έτσι σταδιακά θέλαμε να την ξανανοίξουμε με τους ειδικούς, αλλά δεν βρέθηκε ποτέ κανείς», είπε η κα Νινιού.

Τόνισε μάλιστα πως την είχε πάει σε όλους τους ειδικούς, αλλά κανείς δεν ασχολήθηκε επαρκώς με την κατάστασή της, συμπληρώνοντας μάλιστα πως οι συνθήκες διαβίωσής της είναι «μια χαρά», αφού δεν είναι όλες τις ώρες κλεισμένη μέσα στην ξύλινη κατασκευή.
«Είναι μια κατασκευή στο δωμάτιο που είναι σαν κούνια δίπλα στο κρεβάτι της. Το ξύλο ανεβαίνει μέχρι το ταβάνι. Τις περισσότερες ώρες είναι είτε εκεί είτε έξω στην αυλή…Το κάνουμε αυτό για να μην μας επιτίθεται».

«Το παιδί έχει περάσει δύσκολα. Με αυτά που έχει περάσει και λίγα κάνει», αναφέρει για την επιθετικότητα της κόρης της.

«Απλά δεν έχει δουλευτεί, κανείς δεν ενδιαφέρεται να τη βοηθήσει». Η μητέρα ζητά οι υπηρεσίες πρόνοιας να δείξουν ενδιαφέρον για την κοπέλα, αλλά παραμένοντας υπό την δική της κύρια φροντίδα, την οποία έχει αναλάβει η ίδια εξολοκλήρου. Επίσης, σχολιάζει πως δεν κρατούσαν ποτέ κρυφή την κατάστασή της.

Ακολουθήστε το vradini.gr στο Google News
Ίσως σας ενδιαφέρουν