Καρδίτσα: Εγκαταστάθηκε σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων!

Πληροί όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές, σύμφωνα με τη νομοθεσία

Σταθμό φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων εγκατέστησε ο Δήμος Καρδίτσας, ο οποίος ήδη λειτουργεί και αποτελεί τον πρώτο δημοτικό σταθμό φόρτισης για όλη τη Θεσσαλία.

Από τους πρώτους που έσπευσαν να φορτίσουν το ηλεκτρικό αυτοκίνητό τους ήταν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της δημοτικής Αρχής, ο φορτιστής δίνει τη δυνατότητα της ταυτόχρονης φόρτισης δύο ηλεκτρικών οχημάτων, επομένως έχουν δεσμευτεί δύο συνεχόμενες θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης αυτοκινήτων.

Αυτές ξεχωρίζουν με ειδική πράσινη διαγράμμιση, ενώ έχει τοποθετηθεί και η απαραίτητη σήμανση για τον εύκολο εντοπισμό τους. Ο σταθμός πληροί όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές, σύμφωνα με τη νομοθεσία.

Να σημειωθεί ότι οι ιδιοκτήτες των ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι απαραίτητο να διαθέτουν καλώδιο δημόσιας φόρτισης. Το κόστος κατασκευής του καλύφθηκε από επιχορήγηση του Πράσινου Ταμείου.

Ο κ. Αγοραστός υπογράμμισε για το όλο εγχείρημα: «H Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι από τις πρώτες που κάνει βήματα στην ηλεκτροκίνηση, με την προμήθεια του πρώτου ηλεκτρικού αυτοκινήτου και την εγκατάσταση σταθμών φόρτισης στα αστικά κέντρα της Περιφέρειας.

Ο κ. Τσιάκος τόνισε: «Εμείς, ως Δήμος Καρδίτσας, κάνουμε πράξη την ανάγκη για βιώσιμη αστική και υπεραστική κινητικότητα, την ανάγκη για προστασία του περιβάλλοντος, την ανάγκη για την προώθηση έξυπνων και λειτουργικών λύσεων, σε έναν κόσμο που αλλάζει με απίστευτα γρήγορους ρυθμούς».

Ο σταθμός του Δήμου Καρδίτσας έχει προστεθεί στον χάρτη και θα εξυπηρετεί δωρεάν τις ανάγκες φόρτισης όλης της Θεσσαλίας. Βρίσκεται σε πολύ κεντρικό σημείο της πόλης (επί της οδού Ιεζεκιήλ 32, κάτω από το δημαρχείο) με σκοπό τη διευκόλυνση των κατόχων των ηλεκτρικών αυτοκινήτων και πολύ κοντά στα τέσσερα ξενοδοχεία της Καρδίτσας για την εξυπηρέτηση των πελατών τους.

Σημειώνεται ότι για τον πρώτο χρόνο λειτουργίας παρέχει την υπηρεσία φόρτισης δωρεάν.

Ακολουθήστε το vradini.gr στο Google News
Ίσως σας ενδιαφέρουν