Καταγγελία για το 39ο Λύκειο στην Κυψέλη: «Κρέμεται» στο κενό λόγω διάβρωσης!

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 39ου Λυκείου κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για σοβαρό κίνδυνο για τους μαθητές

Σοβαρή καταγγελία που αφορά στη σωματική ακεραιότητα των μαθητών σε ένα μεγάλο σχολείο της Αθήνας, κάνει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 39ου Γενικού Λυκείου Αθηνών, στην Κυψέλη.

Το σχολείο, το οποίο συστεγάζεται με το 39ο Γυμνάσιο Αθηνών, αντιμετωπίζει έντονο πρόβλημα καθώς «κρέμεται» στο κενό λόγω της διάβρωσης της πλαγιάς στην οποία στηρίζεται μέρος των θεμελίων!

Όπως καταγγέλλουν μάλιστα οι γονείς, έχουν αναφέρει από πολύ καιρό το θέμα στις αρμόδιες αρχές, οι οποίες, όπως αναφέρουν, «σφυρίζουν αδιάφορα μοιράζοντας υποσχέσεις ή πετώντας το μπαλάκι η μία διεύθυνση στην άλλη».

PGRpdiBzdHlsZT0iIiBjbGFzcz0ibW9iaWxlX2Jhbm5lciBiYW5uZXItc3RpY2t5Ij4NCgkJCTxkaXYgaWQ9J3ZyYWRpbmlfUFInIGNsYXNzPSJiYW5uZXItc3RpY2t5Ij4NCiAgPHNjcmlwdD4NCiAgICBnb29nbGV0YWcuY21kLnB1c2goZnVuY3Rpb24oKSB7IGdvb2dsZXRhZy5kaXNwbGF5KCd2cmFkaW5pX1BSJyk7IH0pOw0KICA8L3NjcmlwdD4NCjwvZGl2PgkJCTwvZGl2Pg==

«Έχουμε, από κοινού με τον Σύλλογο Γονέων του Γυμνασίου, απευθυνθεί στις αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου, για να στείλουν να το δει μηχανικός, καθώς και στον ΟΑΣΠ, χωρίς καμία ανταπόκριση» σημειώνουν.

Προειδοποιούν επίσης, πως το έδαφος μπορεί να υποχωρήσει με την πρώτη βροχή καθώς τα θεμέλια στο συγκεκριμένο σημείο έχουν «ξεγυμνωθεί», γεγονός που προκαλεί προβληματισμό και για τη στατικότητα του κτιρίου σε περίπτωση σεισμού, ενώ καταγγέλλουν, επίσης, πως το σχολείο στερείται ράμπας για την πρόσβαση των μαθητών με κινητικά προβλήματα, ενώ χρειάζεται και αλλαγή στα κάγκελα και στις πόρτες της αίθουσας εκδηλώσεων.

Η καταγγελία του Συλλόγου Γονέων

«Το 39ο Γενικό Λύκειο Αθηνών, σχολικό συγκρότημα που συστεγάζεται με το 39ο Γυμνάσιο Αθηνών, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα σχολεία της Αττικής και της χώρας. Η πλειοψηφία των κατοίκων της Κυψέλης έχουμε υπάρξει μαθητές των 2 σχολείων και χρόνο με το χρόνο είμαστε θεατές της εγκατάλειψης των κτιρίων, γεγονός που ως γονείς μας ανησυχεί και μας προβληματίζει ιδιαίτερα.

Το μεγαλύτερο και σοβαρότερο θέμα του σχολείου είναι το πρόβλημα της κατάπτωσης και διάβρωσης του πρανούς, της πλαγιάς δηλαδή, που στηρίζεται μέρος των θεμελίων του σχολείου επί της οδού Πυθίας και Νικάνορος, (όπως φαίνεται και σε προηγούμενη αναρτηση), ένα θέμα που απασχολεί τον Σύλλογο Γονέων, καθώς και προηγούμενους Συλλόγους Γονέων χρόνια τώρα, και που έχει αναδειξει ξανά πριν λίγους μήνες ο Σύλλογος Γονέων του 39 ΓΕΛ.

Το συγκεκριμένο θεμα, δυστυχώς είναι ένα θεμα για το οποίο οι αρμόδιες αρχές “σφυρίζουν αδιάφορα”, μοιράζοντας υποσχέσεις ή πετώντας το μπαλάκι η μία διεύθυνση στην άλλη. Έχουμε απο κοινου με τον Σύλλογο Γονέων του Γυμνασίου, απευθυνθεί στις αρμόδιες Υπηρεσιες του Δημου, στην “Κτιριακές Υποδομές” (πρώην ΟΣΚ) για να στειλουν να το δει μηχανικός, καθως στον ΟΑΣΠ, χωρις καμία ανταποκριση.

Έχουμε αριθμούς πρωτοκόλλου για όλες τις επιστολές που καταθέσαμε στις παραπάνω υπηρεσίες καθως και προφορικές δεσμεύσεις του Δήμου, ότι σήμερα, αύριο ξεκινάνε οι εργασίες από συγκεκριμένα “βαρυγδουπα” ονόματα του Δήμου. (Υπάρχει φάκελος ετών στην Ένωση Γονέων του 6ου Διαμερίσματος).

Υπάρχει μάλιστα και μελέτη για λογαριασμό του Δήμου χρόνια τώρα, καθώς και μελέτη από γονέα πολιτικό μηχανικό (στον εξωτερικό χώρο που φαίνεται στις φώτο, καθώς μέσα δε μπορεί να μπει ιδιώτης).

Το θέμα ειναι υψίστης σημασίας, καθώς το έδαφος υποχωρεί με την πρώτη βροχή και τα θεμέλια στο σημειο αυτό, έχουν ξεγυμνωθεί, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τη στατικότητα του κτιριου, κυρίως σε έναν πιθανό σεισμό.

Το τελευταίο έγγραφο του Δημου αναφέρει ότι θα καθυστερήσει το έργο γιατι απαιτείται από την ανάδοχο νέα μελέτη… και χρόνια τώρα στο στάδιο αυτό μένει και αλλαζουν οι Δήμαρχοι και ξανά τα ίδια. Σα να μην έφτανε αυτό, το κτίριο του Λυκείου που χρόνια τώρα λειτουργεί σε διαιρεμένες αίθουσες στοιβάζοντας μαθητές και καθηγητές, παρουσιάζει βλάβη που χρήζει άμεσης επισκευής καθώς πλημμυρίζουν υπόγειοι χώροι του σχολείου και η αποκατάσταση αυτή χάνεται στη γραφειοκρατία, σημειωτέον δε, ότι στα υπόγεια λειτουργούν αίθουσες διδασκαλίας όπου τα παιδιά περνάνε 6 και 7 ώρες την ημέρα, σε ένα ήδη προβληματικό κτίριο.

Επιπλέον, το σχολείο χρειάζεται άμεσα ράμπα για την πρόσβαση μαθητών με κινητικά προβλήματα. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, τα 5 τμήματα της Α λυκείου φέτος, αγγίζουν τους 27 μαθητές ανά τμήμα, δηλαδη το μέγιστο επιτρεπτο όριο και ζητηθηκε απο τη Διεύθυνση του σχολειου η δημιουργια και έκτου τμήματος.

Η πρόταση από τη Διεύθυνση της Δευτεροβάθμιας ήταν να χρησιμοποιηθεί ως τάξη το εργαστηριο φυσικής!! Αφήνοντας δηλαδη το σχολείο χωρίς εργαστήριο, την ιδια ωρα που και στο γυμνάσιο το αντίστοιχο εργαστήριο ειναι σε αθλια κατασταση και επιπλεον λειτουργεί ως αποθήκη για εργαλεία κηπουρικής που χρησιμοποιούν οι μαθητες του Γυμνασίου.

Εκτός από όλα αυτά, στο χωρο του σχολειου υπάρχουν τα σάπια κάγκέλα και οι πόρτες της αίθουσας τελετών, καθώς και ελλείψεις σε καρέκλες και θρανία. Όλα αυτά, την ίδια ώρα που ο Δήμος μέσα σε ελάχιστο χρόνο εξασφάλισε κονδύλια για το περίφημο φιάσκο του “μεγάλου περιπάτου” και την τώρα αποκατάσταση των πεζοδρόμων της Πανεπιστημίου!

Δε γίνεται κάθε πρωί να αγωνιούμε για τα παιδιά μας επειδή πράττουμε το αυτονόητο να τα στέλνουμε δηλαδή στο σχολείο. Ο Σύλλογος Γονέων και η Ένωση Γονέων του 6ου Διαμερίσματος, είμαστε αποφασισμένοι να δράσουμε πριν να είναι αργά και να κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για να διασφαλίσουμε τα αυτονόητα, την ασφάλεια δηλαδη των παιδιών μας.

Ο Σύλλογος Γονέων του 39 ΓΕΛ θα προβεί σε νομικές ενέργειες και κινητοποιήσεις .

Καλουμε ολους τους γονείς ,τους καθηγητές και τους κατοίκους της γειτονιάς μας, να στηρίξουν τον αγώνα μας για να επισκευαστεί άμεσα το κτίριο που έχει φιλοξενήσει και θα φιλοξενεί χιλιάδες μαθητές της Κυψέλης».

Ακολουθήστε το vradini.gr στο Google News
Ίσως σας ενδιαφέρουν