Καβάλα: Εξιχνιάστηκε υπόθεση απάτης σε βάρος ηλικιωμένης

Σε βάρος ενός αλλοδαπού, υπηκόου Βουλγαρίας, ηλικίας 51 ετών, σχηματίσθηκε δικογραφία

Υπόθεση απάτης σε βάρος ηλικιωμένης, την περασμένη Πέμπτη 9 Μαϊου, σε οικισμό της Καβάλας, εξιχνιάσθηκε έπειτα από έρευνες αστυνομικών.

Σε βάρος ενός αλλοδαπού, υπηκόου Βουλγαρίας, ηλικίας 51 ετών, σχηματίσθηκε δικογραφία η οποία περιλαμβάνει και δύο άγνωστους συνεργούς του που αναζητούνται.

Ειδικότερα, άγνωστος δράστης επικοινώνησε τηλεφωνικά με την παθούσα, προσποιούμενος τον γιατρό και με πρόσχημα ότι συγγενικό της πρόσωπο είχε εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα και χρήζει άμεσης χειρουργικής επέμβασης κατάφερε να την πείσει να παραδώσει στον αλλοδαπό χρηματικό ποσό και κοσμήματα.

Έπειτα από την καταγγελία του περιστατικού πραγματοποιήθηκε έρευνα από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, κατά τη διάρκεια της οποίας εντοπίστηκαν τα στοιχεία του ΙΧΕ αυτοκινήτου του φερόμενου ως δράστη. Ύστερα από σχετικές αναζητήσεις ο φερόμενος ως δράστης εντοπίστηκε χθες το μεσημέρι από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής στον κάθετο άξονα Κομοτηνής – Ελληνοβουλγαρικών Συνόρων, καθώς μετέβαινε στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Νυμφαίας προκειμένου να φύγει από τη χώρα. Στην κατοχή του βρέθηκαν τα αφαιρεθέντα κοσμήματα, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στην 78χρονη. Επιπλέον, κατασχέθηκε το όχημα ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Για την υπόθεση διενεργεί προανάκριση το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.

Ακολουθήστε το vradini.gr στο Google News
Ίσως σας ενδιαφέρουν