Κηφισιά: Ποιος είναι ο σύζυγος της Μίνας Γκάκα-Η ιστορία του εργοστασίου που κάηκε

Τεράστιες οι ζημιές που προκλήθηκαν στο εργοστάσιο μαγειρικών σκευών που έπιασε φωτιά χθες, έπειτα από έκρηξη στις εγκαταστάσεις του

Το εργοστάσιο μαγειρικών σκευών, το οποίο παραδόθηκε χθες στις φλόγες, έπειτα από έκρηξη στις εγκαταστάσεις του στην Κηφισιά, φαίνεται πως υπέστη μεγάλη καταστροφή.

Η φωτιά ξέσπασε περίπου στις 15:30 μετά το μεσημέρι και το πρώτο και βασικό σενάριο που εξετάζεται είναι η έκρηξη να προκλήθηκε από μπαταρία αυτοκινήτου που φόρτιζε.

Πρόκειται για το εργοστάσιο PAL, ιδιοκτησίας του Βασίλη Παλαμήδη, συζύγου της πρώην υπουργού και πνευμονολόγου Μίνας Γκάγκα, με την οποία έχουν αποκτήσει δύο παιδιά.

Όπως αποκάλυψε ο ίδιος, η φωτιά προκάλεσε τεράστιες ζημιές, κυρίως στις αποθήκες της επιχείρησης που από το 1947 κατασκεύαζε τηγάνια και άλλα ανοξείδωτα σκεύη.

«Οι γιοι μου δεν ζουν πια μαζί μας, έχουν τα δικά τους σπίτια, αλλά συναντιόμαστε συχνά, τρώμε παρέα, κανονίζουμε κάποιες διακοπές μαζί. Είμαστε μια δεμένη οικογένεια!», είχε δηλώσει παλαιότερα σε περιοδικό η πρώην υπουργός.

Οι αναρτήσεις της Μίνας Γκάγκα με τα παιδιά και τον σύζυγο της είναι συχνές, ανεβάζοντας φωτογραφίες τόσο από καλοκαιρινές τους διακοπές όσο και από κοινωνικές εκδηλώσεις.

Η γνωστή πνευμονολόγος γνώρισε και παντρεύτηκε τον σύζυγό της όταν ακόμα εκείνη έκανε την ειδικότητά της και λίγο μετά απέκτησαν το πρώτο τους παιδί.

«Ο άντρας μου, που με υποστήριζε σε κάθε μου βήμα, μου είχε πει τότε: ”Αξίζει να κάνεις κάτι παραπάνω, να φύγεις για μετεκπαίδευση”. Εκείνο το διάστημα ο ίδιος δεν μπορούσε να αφήσει τη δική του επιχείρηση και να με ακολουθήσει. Έτσι, για να μπορέσω να πάω στην Αγγλία, ζήτησα τη βοήθεια των μαμάδων μας. Όταν πήγα να πω στην πεθερά μου ότι θα φύγω για δύο χρόνια με το μωρό, φαντάστηκα πως δεν θα της πολυάρεσε. Όμως, ενώ δεν μιλούσε καν αγγλικά, μου είπε: ”Να πας κι εγώ θα έρχομαι να σου κρατάω το παιδί”. Αυτή τη στήριξη την είχα όποτε χρειάστηκε και αισθάνομαι ευγνώμων για αυτό» είχε αναφέρει η Μίνα Γκάγκα στο ίδιο περιοδικό.

Για δύο χρόνια η Μίνα Γκάγκα βρισκόταν στην Αγγλία με το μωρό και σπούδαζε όσο ο σύζυγος της Βασίλης Παλαμήδης διηύθυνε και μεγάλωνε την οικογενειακή επιχείρηση πίσω στην Ελλάδα.

«Τις προάλλες μού είχαν ζητήσει μιλήσω για τις νέες εργαζόμενες γυναίκες κι αυτό που τους είπα είναι: ”Διαλέξτε σωστά τον σύντροφό σας. Πρέπει να είναι υποστηρικτικός μαζί σας και εσείς αντίστοιχα”. Θεωρώ πως είναι ο μόνος τρόπος να εξελισσόμαστε στη ζωή. Ο σύντροφος που σε ζηλεύει και δεν σε στηρίζει δεν σε αφήνει να πας μπροστά» συνέχισε η πνευμονολόγος.

Η ιστορία του εργοστασίου

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Νίκου Φιλιππίδη, που μίλησε στο Live News, η εταιρεία ιδρύθηκε το 1947 από τον Ανδρέα Παλαμήδη, πατέρα του Βασίλη Παλαμήδη, και τα αδέρφια του στο Περιστέρι.

Το 1990 έγινε η μετεγκατάσταση της εταιρείας στην Κάτω Κηφισιά, έχοντας αναλάβει τα ηνία της επιχείρησης ο Βασίλης Παλαμήδης.

Αντικείμενο της επιχείρησης αρχικά ήταν τα σκεύη μαγειρικής και από το 2000 και μετά οι συσκευασίες τροφίμων.

Ήταν μία πλήρως εξαγωγική εταιρεία με τις εξαγωγές να φθάνουν το 85% σε 30 χώρες, απασχολεί 160 εργαζόμενους και ο κύκλος εργασιών για το 2023 υπολογίζεται ότι ήταν στα 25 εκατ. €.

Το καταστροφικό συμβάν έρχεται σε μια περίοδο μάλιστα που η εταιρεία εξέταζε το ενδεχόμενο να επεκτείνει τις παραγωγικές εγκαταστάσεις.

Αυτό που πρέπει να επισημανθεί είναι ότι τώρα ξεκινάει το δύσκολο έργο της αποτίμησης του μεγέθους της ζημιάς.

Ακολουθήστε το vradini.gr στο Google News
Ίσως σας ενδιαφέρουν