Κηφισιά-τοξικός καπνός: «Ο κίνδυνος παραμένει, να φορά μάσκα ο κόσμος», λέει η Παγώνη

Τι είπε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ για τον καύσωνα – Ποια είναι η καλύτερη ώρα για την παραλία

φωτια στην κηφισια, φωτιά στην κηφισιά

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, κάλεσε τον κόσμο να αποφεύγει τις μετακινήσεις ή την παραμονή σε εξωτερικούς χώρους στην Κάτω Κηφισιά, λόγω των τοξικών αερίων που προκλήθηκαν από τη χθεσινή πυρκαγιά σε εργοστάσιο.

«Όσοι μένουν στην περιοχή και έχουν χρόνια προβλήματα καλό είναι αν βγουν έξω να φορέσουν μάσκα», είπε η κ. Παγώνη, τονίζοντας ότι  μεγαλύτερο κίνδυνο διατρέχουν όλοι όσοι πάσχουν από χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, βρογχικό άσθμα, έχουν χρόνια νοσήματα και καρδιοπάθειες.

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι ο κίνδυνος για την υγεία τους παραμένει παρά την κατάσβεση της πυρκαγιάς. «Να κλείσουν πόρτες και παράθυρα μέχρι αύριο», είπε η κ, Παγώνη επισημαίνοντας ότι η παραμονή στο μπαλκόνι είναι δύσκολη.

Ερωτηθείσα για το εάν οι κάτοικοι μπορούν να χρησιμοποιούν τον κλιματισμό τόνισε ότι «είναι επιτρεπτό», «αρκεί να το ρυθμίσουν στην ανακύκλωση του εσωτερικού αέρα».

Τι να κάνουμε για να μειώσουμε τις επιπτώσεις του καύσωνα

Η Πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών αναφέρθηκε και στο πώς θα μειώσουμε τον βαθμό που θα επηρεαστούμε από τις ακραίες θερμοκρασίες του καύσωνα λέγοντας ότι σε περίπτωση που χρειαστεί να κυκλοφορήσουμε έξω να έχουμε γυαλιά, καπέλο και νερό. Προέτρεψε μάλιστα τις ίδιες προφυλάξεις να παίρνουν και όλοι όσοι βρίσκονται στις παραλίες.

«Όσοι θέλουν να πάνε για μπάνιο καλύτερα να κάνουν μέχρι τις 10 με 11 το πρωί και μετά τις πέντε το απόγευμα. Βεβαίως στην παραλία χρησιμοποιούμε καπέλο, γυαλιά, αντηλιακά» συμπλήρωσε. Κάτι, που όπως είπε ισχύει και για τα μικρά παιδιά.
 

 

Ακολουθήστε το vradini.gr στο Google News
Ίσως σας ενδιαφέρουν