Κιβωτός του Κόσμου: Εγκαίνια νέας Μονάδας Παιδικής Προστασίας

Η συγκεκριμένη μονάδα φλοξενεί 8 εφήβους ηλικίας 13-18 ετών σε έναν πλήρως εξοπλισμένο και σύγχρονο χώρο

Παρουσία εκπροσώπων της πολιτείας, της τοπικής αυτοδιοίκησης, χορηγών και φιλοξενούμενων παιδιών, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της νέας Μονάδας Παιδικής Προστασίας της Κιβωτού του Κόσμου, στην Αθήνα.

Ο αγιασμός τελέστηκε από τον Αιδεσιμολογιώτατο Π. Αναστάσιο Βλαβιανό, Προσωπάρχη της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ο οποίος μετέφερε και τους χαιρετισμούς του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κκ Ιερώνυμου Β’.

Η Κιβωτός του Κόσμου είναι ο πρώτος οργανισμός πανελλαδικά, που αδειοδοτείται σύμφωνα με τις προδιαγραφές που ορίζει το θεσμικό πλαίσιο για την Παιδική Προστασία, όπως θεσπίστηκε τον Μάιο 2022.

Η συγκεκριμένη Μονάδα αποτελεί το έβδομο Σπίτι Φιλοξενίας της Κιβωτού του Κόσμου στην επικράτεια. Φιλοξενεί 8 εφήβους ηλικίας 13-18 ετών σε έναν πλήρως εξοπλισμένο και σύγχρονο χώρο, που διαμορφώθηκε σύμφωνα με τις όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές.

Η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Κιβωτού του Κόσμου, Αλεξάνδρα Μαρτίνου, δήλωσε: «Η σύννομη λειτουργία της Κιβωτού του Κόσμου αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα μας. Τα εγκαίνια της νέας Μονάδας Παιδικής Προστασίας στην Αθήνα και η πανελλαδική πρωτιά στην αδειοδότηση της είναι ένα σημαντικό επίτευγμα στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας.»

Η Υπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, που πρωτοστάτησε στη θέσπιση του νομοθετικού πλαισίου για την Παιδική Προστασία, δήλωσε: «Συγχαρητήρια στην προσωρινή διοίκηση της Κιβωτού του Κόσμου, και ιδιαιτέρως στην Πρόεδρο Αλεξάνδρα Μαρτίνου, γιατί καταφέρατε και δημιουργήσατε την πρώτη δομή Παιδικής Προστασίας προσανατολισμένη στο να εξυπηρετεί το βέλτιστο συμφέρον των παιδιών, τόσο ως προς τις υλικοτεχνικές προδιαγραφές, όσο και ως προς το ανθρώπινο δυναμικό, με επιστήμονες, κοινωνικούς λειτουργούς και φροντιστές.»

Η Υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας, Μαρία Αλεξάνδρα Κεφάλα, δήλωσε: «Σήμερα είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που βρισκόμαστε εδώ για τα εγκαίνια μιας νέας Μονάδας Παιδικής Προστασίας με τις νέες προδιαγραφές, με τη νέα νομοθεσία, και θέλω πραγματικά να συγχαρώ τη διοίκηση γιατί έδειξε άμεσα την αποτελεσματικότητά της.”

Η Κιβωτός του Κόσμου έχει αδειοδοτήσει συνολικά 3 Μονάδες Παιδικής Προστασίας στην Αθήνα, τον Βόλο, και την Καλαμάτα.

Ακολουθήστε το vradini.gr στο Google News
Ίσως σας ενδιαφέρουν