Κόντρα για τον καύσωνα: «40άρια» ο Τσατραφύλλιας – «Μη βιαζόμαστε» ο Κολυδάς

Οι προβλέψεις για επερχόμενο μίνι καύσωνα τις επόμενες ημέρες προκαλούν για ακόμα μια φορά κόντρες ανάμεσα στους μετεωρολόγους…

Καύσωνας

Αφορμή για να διαφωνήσουν μεταξύ τους οι μετεωρολόγοι είναι ο καιρός του Σαββατοκύριακου και οι προβλέψεις για μίνι καύσωνα που αναμένεται να «χτυπήσει» τη χώρα…

Ο Γιώργος Τσατραφύλλιας έκανε λόγο σε ανάρτησή του στο facebook για ένα πρώτο σοβαρό κύμα ζέστης, κατά την διάρκεια του οποίου η θερμοκρασία ενδέχεται να φτάσει μέχρι και τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Ο ίδιος, επισημαίνει πως σε 8 περιοχές οι θερμοκρασίες θα φτάσουν σε ύψη ρεκόρ για την εποχή: Θεσσαλία, κεντρική Μακεδονία, Βοιωτία, Φθιώτιδα, Αιτωλοακαρνανία, Πελοπόννησος, Κρήτη και Δωδεκάνησα.

«”Ridge” (περιοχή υψηλών πιέσεων και θερμοκρασιών ) πάνω από τη χώρα, μας στέλνει στις παραλίες αυτό το Σαββατοκύριακο!
Πρόκειται για το πρώτο σοβαρό κύμα ζέστης το οποίο θα διατηρηθεί τουλάχιστον την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου.Η θερμοκρασία θα ξεπεράσει σε αρκετές περιοχές τους 35-36 βαθμούς ενώ το στοίχημα για την άλλη εβδομάδα είναι κατά πόσο κοντά η μακριά θα βρεθεί ο υδράργυρος από τους 40 βαθμούς ή αν θα τους ξεπεράσει! Ενδεικτικά οι περιοχές που θα εκδηλωθούν οι υψηλότερες θερμοκρασίες είναι η Θεσσαλία, η κεντρική Μακεδονία, η Βοιωτία, η Φθιώτιδα, η Αιτωλ/νία, η Πελοπόννησος, η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Για την Αττική η θερμοκρασία δεν αποκλείεται να φτάσει το μεσημέρι:

Σάββατο 1/6 : 31 βαθμούς

Κυριακή 2/6 : 33 βαθμούς

Δευτέρα 3/6 : 37 βαθμούς

Τρίτη 4/6: 38 βαθμούς

Για τη Θεσσαλονίκη:

Σάββατο 1/6 : 31 βαθμούς

Κυριακή 2/6 : 33 βαθμούς

Δευτέρα 3/6 : 36 βαθμούς

Τρίτη 4/6: 37 βαθμούς»

Θοδωρής Κολυδάς:«Ας μη βιαζόμαστε»

 Από την άλλη, ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς στέλνει μήνυμα στους συναδέλφους του, λέγοντας «ας μη βιαζόμαστε».

«Πολλοί τρέχουν να προλάβουν να μας ενημερώσουν για το ποια θα είναι η πιο ζεστή μέρα την ερχόμενη εβδομάδα. Ίσως όμως πάνω στη βιασύνη τους ξεχνούν να παρατηρήσουν ότι ήδη από την Κυριακή υπάρχουν μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ των μοντέλων, καθιστώντας αρκετά επισφαλείς τις προγνώσεις» σημειώνει, μεταξύ άλλων.

Ακολουθήστε το vradini.gr στο Google News
Ίσως σας ενδιαφέρουν