Κρέστενα: Ληστές υποδύθηκαν τους αστυνομικούς σε ηλικιωμένη

Σε εξέλιξη έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών

περιπολικό, Λασίθι, επίθεση, επίθεση με μαχαίρι

«Ανοίξτε, είμαστε από την Ασφάλεια Πύργου». Με αυτά τα λόγια δύο άγνωστοι δράστες, χθες το μεσημέρι στην Κρέστενα, κατάφεραν να ξεγελάσουν μια ηλικιωμένη και να μπουν στο σπίτι της, την ώρα που απουσίαζε ο σύζυγός της.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του ilialive.gr, οι δράστες άσκησαν βία και έφυγαν με ένα χρηματοκιβώτιο και συνολική λεία που ξεπερνά σε αξία τις 100.000 ευρώ.

Κρέστενα: Πώς έδρασαν οι δύο ληστές

Οι δύο άνδρες παρακολουθούσαν το σπίτι, το οποίο βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, και είχαν αντιληφθεί πως ο σύζυγος απουσιάζει και η σύζυγός του βρίσκεται μόνη στο σπίτι.

Σκαρφίστηκαν το σενάριο των «αστυνομικών» και δεν δίστασαν, μέρα μεσημέρι, στις 12, να χτυπήσουν την πόρτα του σπιτιού. Στο «ποιος είναι» της γυναίκας, αποκρίθηκαν «αστυνομικοί από την Ασφάλεια Πύργου» και ζήτησαν να τους ανοίξει. Χωρίς να υποψιαστεί τίποτα, η γυναίκα άνοιξε την πόρτα, οι δράστες μπήκαν μέσα και μετά άρχισε το μαρτύριο της. Προσπάθησαν να την ακινητοποιήσουν, δένοντάς την με ό,τι βρήκαν, και της άσκησαν σωματική βία.

Οι δράστες κατάφεραν να βγάλουν το χρηματοκιβώτιο έξω από το σπίτι, το φόρτωσαν στο λευκό αυτοκίνητο με το οποίο είχαν φτάσει εκεί και εξαφανίστηκαν.

Λίγο αργότερα, η γυναίκα, σοκαρισμένη, ενημέρωσε τις Αρχές για το τι έχει συμβεί.

Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες των Αρχών για τον εντοπισμό και την ταυτοποίηση των δραστών.

Ακολουθήστε το vradini.gr στο Google News
Ίσως σας ενδιαφέρουν