Κρήτη: «Πυροβολούσε μέχρι που τελείωσαν οι σφαίρες», είπε μάρτυρας για τη δολοφονία του Νικήτα Γεμιστού
Πως έγινε μέσα σε 10 δευτερόλεπτα το άγριο φονικό, με δράστη τον 54χρονο Κώστα Παρασύρη
Ο Νικήτας (Νικήστρατος) Γεμιστός δολοφονήθηκε μέσα σε 10 δευτερόλεπτα, καθώς ο δράστης, Κώστας Παρασύρης, τράκαρε το όχημα του θύματος ώστε να το ακινητοποιήσει. Αυτόπτης μάρτυρας του άγριου φονικού στην Κρήτη, συγκλονίζει με την περιγραφή του.
Όπως δήλωσε ο αυτόπτης μάρτυρας, ο 54χρονος δράστης συγκρουστηκε μετωπικά με το όχημα του 21χρονου. Όταν ο νεαρός αντίκρισε τον πατέρα του νεκρού φίλου του, τότε έτρεξε στο χωράφι να σωθεί. Ωστόσο, ο άνδρας τράβηξε όπλο και πυροβόλησε τον 21χρονο πισώπλατα, μέχρι να ξεμείνει από σφαίρες.
Μιλώντας στις «Αποκαλύψεις», ο αυτόπτης μάρτυρας είπε:
«Ήμουν ακριβώς πίσω από το αυτοκίνητο με κατεύθυνση προς το Ηράκλειο, κάποια στιγμή στρίβει απότομα αριστερά και κλείνει το δρόμο στο αυτοκίνητο που ερχόταν απέναντι, τρακάρουν στη μετωπική, τον βλέπω κατεβαίνει αυτός, κατεβαίνει και ο νεαρός από το απέναντι αυτοκίνητο ο οποίος αρχίζει κατευθείαν να τρέχει απέναντι που υπάρχει ένα χωράφι, αλλά δεν πρόλαβε να διασχίσει καν το δρόμο και ο δράστης σήκωσε το όπλο και τον πυροβόλησε. Μέχρι που τελείωσαν οι σφαίρες, μπήκε στο αυτοκίνητο, έβαλε όπισθεν και έφυγε μετά με κατεύθυνση προς το Ηράκλειο. Όλα και όλα δεν κράτησαν ούτε 10 δευτερόλεπτα».
Όσον αφορά τη στάση της συζύγου του δράστη, ο μάρτυρας διέψευσε τις πληροφορίες ότι προσπάθησε να σταματήσει τον σύζυγό της. Συγκεκριμένα, υποστήριξε ότι είδε τη γυναίκα μέσα στο όχημα του 54χρονου, αλλά χωρίς εκείνη να κάνει κάποια κίνηση να τον σταματήσει, πριν ή μετά τη σύγκρουση.
Τα πρώτα λόγια του 54χρονου
Για τον θάνατο του γιου του και τον πόνο του, που τον έκανε να οπλίσει το χέρι του και να σκοτώσει τον 21χρονο στην Κρήτη, μίλησε ο πατέρας του 17χρονου που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο το 2023. Εξηγώντας πως η ζωή του σταμάτησε εκείνη την ημέρα, μίλησε για το συγκλονιστικό έγκλημα που αποφάσισε να κάνει.
Κατά τη διάρκεια της προανακριτικής απολογίας του ο 54χρονος που εκτέλεσε τον 21χρονο είπε πως η ζωή του «πάγωσε» από τη στιγμή της απώλειας, κάνοντας λόγο για καθημερινότητα βυθισμένη στο πένθος και την απομόνωση.
«Η ζωή μου σταμάτησε στις 20/10/2023», φέρεται να είπε στους αστυνομικούς της Ασφάλειας, αποτυπώνοντας –κατά τους ισχυρισμούς του– τη διαρκή ψυχική του επιβάρυνση και την αίσθηση αδιεξόδου που βίωνε.
Παράλληλα, υποστήριξε ότι η απουσία ουσιαστικής εξέλιξης στη δικαστική διερεύνηση του τροχαίου ενίσχυε την οργή και την απογοήτευσή του.
Στην προανακριτική του απολογία ο 54χρονος φέρεται να επικαλείται και εντάσεις με το θύμα, κάνοντας λόγο για ειρωνικές συμπεριφορές και προκλήσεις που –κατά τον ίδιο– όξυναν περαιτέρω την ήδη εύθραυστη ψυχολογική του κατάσταση.
Καθοριστικό ρόλο στα γεγονότα απέδωσε στη συγκεκριμένη ημέρα, κατά την οποία, επιστρέφοντας από μνημόσυνο, φέρεται να βρισκόταν σε έντονη συναισθηματική φόρτιση. Η συνάντηση με τον 21χρονο, όπως περιγράφει, λειτούργησε ως πυροδότης. «Δεν ήμουν ο εαυτός μου», ανέφερε, υποστηρίζοντας ότι εκείνη τη στιγμή έχασε τον έλεγχο, υπό το βάρος έντονων συναισθημάτων.
«Μη Κώστα, μη»
Ο 54χρονος δράστης κατά την προανακριτική απολογία του φέρεται να έκανε ειδική αναφορά και στη σύζυγό του, η οποία κατηγορείται ότι, ούσα στο αυτοκίνητο με το σύζυγό της φέρεται να του παρείχε ψυχική συνδρομή στην τέλεση της ανθρωποκτονίας.
Σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκε προανακριτικά, η σύζυγός του βρισκόταν μαζί του στο όχημα τη στιγμή του περιστατικού και αντέδρασε έντονα, προσπαθώντας να τον αποτρέψει, φωνάζοντας «μη Κώστα, μη» σε κατάσταση πανικού.
Το στοιχείο αυτό προβάλλεται από τον κατηγορούμενο ως ισχυρισμός προκειμένου πείσει αφενός μεν ότι η πράξη δεν ήταν προσχεδιασμένη και εκτυλίχθηκε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα αφετέρου δε, για να απεμπλέξει την γυναίκα του, αναλαμβάνοντας την ολοκληρωτική ευθύνη για το έγκλημα.
Εισαγγελέας και ανακρίτρια αναμένεται, για λόγους ασφαλείας, να μεταβούν στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου, για την προβλεπόμενη ποινική διαδικασία, δηλαδή για την άσκηση των ποινικών διώξεων στο ζευγάρι και για να δοθεί προθεσμία για τις απολογίες τους.
«Είμαι βέβαιος θα δάκρυζε και ο 17χρονος Γιώργος»
Συγκλονισμένος δηλώνει ο επί χρόνια δικηγόρος της οικογένειας Παρασύρη, κ. Γ. Κοκοσάλης, λίγο μετά την προανακριτική απολογία του ζεύγους και πριν οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης.
Ειδικότερα σε δήλωσή του μιλώντας στο Cretalive είπε: «Είναι πολύ δύσκολες ώρες για όλους… Είναι μαύρες ημέρες κι έχοντας επίγνωση του ρόλου μας θα πρέπει όλοι να είμαστε πολύ προσεκτικοί σε ό,τι λέμε. Ο Κώστας δεν κατάφερε να ξεπεράσει ποτέ τον θάνατο του παιδιού του… Μαζί με τον 17χρονο Γιώργο «έθαψε» και τον εαυτό του. Ένα ανθρώπινο ναυάγιο. Η πράξη του, ωστόσο, είναι καταδικαστέα και, προς Θεού, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να βρει μιμητές. Στεκόμαστε με πόνο ψυχής στην οικογένεια του Νικήστρατου που έχασε τη ζωή του άδικα, πρόωρα και βίαια, βυθίζοντας την στην οδύνη και την συντριβή».
«Είμαι βέβαιος ότι σήμερα θα δάκρυζε και ο 17χρονος Γιώργος… Το μυαλό του ανθρώπου, όμως, παίζει πολλές φορές άσχημο κι επικίνδυνο παιχνίδι… Συλλυπητήρια στην οικογένεια του Νικήτα. Οφείλουμε όλοι να σεβόμαστε την ανθρώπινη ζωή και τη Δικαιοσύνη, παρά τις παθογένειες του συστήματος» συμπλήρωσε.
Προσθέστε το vradini.gr στις προτιμώμενες πηγές σας στη Google και δείτε περισσότερα άρθρα μας στις αναζητήσεις σας. Κάντε κλικ εδώ.