Κροάτες χούλιγκαν: Ακόμα και τώρα προκαλούν-Το δρομολόγιό τους προς Νέα Φιλαδέλφεια

Κρεσέντο προκλητικότητας από τον δικηγόρο των συλληφθέντων – «Αποβράσματα οι οπαδοί της ΑΕΚ»

Οι συλληφθέντες χούλιγκαν της Ντιναμό ΄Ζάγκρεμπ ακόμα και μετά τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή στη Νέα Φιλαδέλφεια εξακολουθούν να προκαλούν, καθώς μέσω του δικηγόρου τους, Νταβορίν Κάρατσιτς, αποκαλούν «αποβράσματα» τους φιλάθλους της ΑΕΚ, υποστηρίζοντας πως «πήραν αυτό που ήθελαν».

Ο δικηγόρος, συγκεκριμένα, με μία χυδαία ανάρτησή του επιδίδεται σε ένα κρεσέντο προκλητικότητας, την ίδια ώρα που έρχονται στο φως νέα στοιχεία για την παράλειψη των ελληνικών Αρχών να δράσουν προληπτικά, ωστέ να αποφευχθεί η φονική επίθεση.

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία, οι αστυνομικές διευθύνσεις, που βρίσκονταν κοντά στα σύνορα, δεν ειδοποίησαν ποτέ το Αρχηγείο για την είσοδο στη χώρα μας των νεοναζί από την Κροατία..Αντίθετα, άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως υπήρξε ειδοποίηση λίγες ώρεςπριν την δολοφονία,

PGRpdiBzdHlsZT0iIiBjbGFzcz0ibW9iaWxlX2Jhbm5lciBiYW5uZXItc3RpY2t5Ij4NCgkJCTxkaXYgaWQ9J3ZyYWRpbmlfUFInIGNsYXNzPSJiYW5uZXItc3RpY2t5Ij4NCiAgPHNjcmlwdD4NCiAgICBnb29nbGV0YWcuY21kLnB1c2goZnVuY3Rpb24oKSB7IGdvb2dsZXRhZy5kaXNwbGF5KCd2cmFkaW5pX1BSJyk7IH0pOw0KICA8L3NjcmlwdD4NCjwvZGl2PgkJCTwvZGl2Pg==

Περί… αναρχικών

Ο Νταβορίν Κάρατσιτς, μετά τη δολοφονία του 29χρονου φιλάθλου της ΑΕΚ Μιχάλη Κατσουρή έξω από την OPAP Arena, αναφέρει τα εξής:

Αναλυτικά η προκλητική ανάρτηση του δικηγόρου των χούλιγκανς της Ντιναμό για τους φιλάθλους της ΑΕΚ:
«Δεν εγκαταλείπω τους αδελφούς.
Αν το δούμε από την άλλη πλευρά, οι οπαδοί της ΑΕΚ είναι τα μεγαλύτερα ανθρώπινα αποβράσματα, τοξικομανείς-αριστεροί-αναρχικοί, απόβλητα, που έχουν μαχαιρώσει άλλους ανθρώπους με μαχαίρια για δεκαετίες, έχουν πετάξει βόμβες μολότοφ σε άλλους, έχουν ποδοπατήσει κεφάλια ανθρώπων.

»Το να πενθείς για τέτοιους είναι σαν να πενθείς για τους αρχηγούς του Isil που έπεσαν τυχαία πάνω σε Συριανούς Τίγρεις ή Βάγκνερ στη Συρία.

»Ένα είναι σίγουρο, το γεγονός σίγουρα δεν συνέβη με τον τρόπο που αναφέρουν σήμερα τα ΜΜΕ, γιατί τα ΜΜΕ πάντα αναφέρουν λάθος.

»Παρεμπιπτόντως, όλοι οι οπαδοί της Ντιναμό που τραυματίστηκαν τραυματίστηκαν από επιφανειακές μαχαιριές.

»Δεν θα με εξέπληττε καθόλου αν ένας αναρχικός χτυπούσε σε μαχαίρι με την επιθυμία να σφάξει έναν δικό μας, μετά από αστοχία του.Συνήθιζε να συμβαίνει, ότι αυτός που ήθελε να σφάξει, αφού αστοχούσε, να κόβεται στα άκρα του.

»Όσοι είναι κόσμο των οπαδών, ξέρουν ότι οι BBB πάνε παντού, είτε μαθευτεί αν πάνε στο γήπεδο ή όχι.

»Οι αναρχικοί το ήξεραν αυτό, γι’ αυτό και περίμεναν τα παιδιά εκείνο το βράδυ, οπλισμένοι με μαχαίρια.

»Υπάρχουν μάλιστα πλάνα με αναρχικούς να κάνουν κύκλους γύρω από το γήπεδο.

»Πήραν αυτό που ήθελαν

Δεν ενημέρωσαν;

Αναφορικά με τις ενέργειες των ελληνικών Αρχών, πριν την καταδρομική επίθεση των Κροατών χούλιγκαν, υπάρχουν πληροφορίες ότι από την Κυριακή 6 Αυγούστου είχε δοθεί διαταγή από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. στις Διευθύνσεις κοντά στα σύνορα να ενημερώσουν για τυχόν εισόδους Κροατών στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας έδινε διαταγή στις Διευθύνσεις να ενημερώσουν σε περίπτωση που υποπέσει στην αντίληψή τους είσοδος Κροατών στην Ελλάδα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι κάτι τέτοιο δεν συνέβη, με αποτέλεσμα οι Κροάτες να μπουν στη χώρα μας από τον συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς (στα ελληνοαλβανικά σύνορα) και να φτάσουν ανενόχλητοι στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου δολοφόνησαν με μαχαίρι τον 29χρονο Μιχάλη

Ωστόσο η ΕΡΤ, σε ρεπορτάζ της υποστηρίζει πως λίγες ώρες πριν τη δολοφονία του φιλάθλου της ΑΕΚ, οι αστυνομικοί του Τμήματος Κακαβιάς ενημέρωσαν τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛΑΣ για την διέλευση ομάδας 80 ατόμων

Το προσωπικό του Σταθμού και η αστυνομία προχώρησαν σε ενδελεχή έλεγχο των ταξιδιωτικών τους εγγράφων και των οχημάτων, όπως προβλέπουν οι διαδικασίες, δεν διαπιστώθηκαν παραβάσεις και τους επιτράπηκε να συνεχίσουν το ταξίδι τους.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως η Ελληνική Αστυνομία ήξερε εδώ και δύο ημέρες ότι Κροάτες χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ θα έρθουν στη χώρα μας.

Συγκεκριμένα, σε έγγραφο του Τμήματος Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας, με ημερομηνία 6/8/2023, αναφέρεται: «Την Τρίτη 8/8/ 2023 και ώρα 21:45, είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί ο αγώνας ποδοσφαίρου για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League μεταξύ ομάδων ΑΕΚ – GΝΚ Dinamo Zagreb στο γήπεδο OPAP ARENA. Σύμφωνα με το Εθνικό Γραφείο Πληροφοριών της Κροατίας, αναμένεται να ταξιδέψουν προς την χώρα μας περί τους 150 οπαδούς της GΝΚ Dinamo Zagreb. Σύμφωνα με πληροφορίες που περιήλθαν στην υπηρεσία μας από πηγή συνήθους αξιοπιστίας και οι οποίες διαρκώς ελέγχονται, στην χώρα μας θα αφιχθεί ικανός αριθμός περίπου 100 οργανωμένων οπαδών της GΝΚ Dinamo Zagreb -BAD BLUE BOYS- κάποιοι εκ των οποίων θα φιλοξενηθούν από οπαδούς της ομάδας του Παναθηναϊκού με τους οποίους είναι αδελφοποιημένοι και διατηρούν εξαιρετικές σχέσεις και επικοινωνία και κάποιοι θα διαμένουν σε διάφορα καταλύματα Airbnb, κυρίως πλησίον της λεωφόρου Αλεξάνδρας. Επιπλέον, ενδέχεται μικρός αριθμός αυτών να φιλοξενηθούν στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΝ.ΚΙ επί της Λ. Αλεξάνδρας αρ. 115 τα οποία αναμένεται να ανοίξουν απογευματινές ώρες 7/8/2023 και να συγκεντρωθεί ικανός αριθμός ατόμων. Η Υπηρεσία μας παρακολουθεί το θέμα και για οποιοδήποτε νεότερο θα επανέλθουμε συμπληρωματικά».

«Οι οπαδοί της ΑΕΚ ήξεραν για την άφιξη των Κροατών»

Την επόμενη μέρα, 7/8/2023, σε δεύτερο δελτίο αναφέρονται τα εξής: «Σε συνέχεια ανωτέρω σχετικών και σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες που περιήλθαν στην υπηρεσία μας από ανοιχτές πηγές, οι οργανωμένοι οπαδοί της ομάδας της ΑΕΚ απευθύνουν κάλεσμα στους οπαδούς της ομάδας να συγκεντρωθούν στον εξωτερικό χώρο -πέταλο- του γηπέδου “OPAP ARENA” σήμερα και από τις 19:00 ώρα με πρόφαση την διανομή εισιτηρίων διαρκείας. Η Υπηρεσία μας παρακολουθεί το θέμα και για οποιαδήποτε νεότερο θα επανέλθουμε συμπληρωματικά».

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου γνωστοποίησε την απομάκρυνση επτά αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας και τη διενέργεια εσωτερικής έρευνας, μετά τη χθεσινοβραδινή (07/08) επίθεση οπαδών της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, από την οποία σκοτώθηκε ένας οπαδός της ΑΕΚ.

Από το πρωί της Δευτέρας γνώριζε η ΕΛ.ΑΣ. τα στοιχεία αυτοκινήτων των Κροατών χούλιγκαν

Επίσης, όπως ανέφερε ο ΣΚΑΪ, οι συνοριακές Αρχές του Μαυροβουνίου είχαν ενημερώσει εγγράφως της ελληνικές Αρχές για τη μετακίνηση των οπαδών της Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Το σχετικό έγγραφο έφτασε στα γραφεία της ΕΛ.ΑΣ. στις 09:22 το πρωί της χθεσινής ημέρας, κάτι που σημαίνει ότι υπήρχε χρόνος για να αποτραπούν τα όσα έγιναν στη Νέα Φιλαδέλφεια το βράδυ της Δευτέρας.

Στο σχετικό έγγραφο υπήρχε η επισήμανση ότι περίπου 120 άτομα, τα οποία χαρακτηρίζονται «επικίνδυνοι οπαδοί», πέρασαν από τα σύνορα με πιθανό προορισμό την Αθήνα για το παιχνίδι της ΑΕΚ με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Στα άτομα αυτά έγιναν έλεγχοι και στο έγγραφο υπάρχουν οι αριθμοί των πινακίδων κυκλοφορίας των αυτοκινήτων που πέρασαν τα σύνορα στο Μαυροβούνιο, όπως ο τύπος των οχημάτων και οι μάρκες τους.

Πώς έφτασαν στη Νέα Φιλαδέλφεια οι Κροάτες

Η ομάδα των ακραίων χούλιγκαν πέρασε από τον συνοριακό σταθμό Μποζάι προς Μαυροβούνιο μεταξύ 03:00 εως 06:00 το πρωί της Δευτέρας και εν συνεχεία προς Αλβανία. Στο ενδιάμεσο θεωρείται ότι έκαναν κάποια στάση
Στις 13.00 της Δευτέρας περνάνε στην Ελλάδα από τον συνοριακό σταθμό Κακαβιάς.
Στις 20:00 περνούν από τα διόδια της Πάτρας
Στις 22:00 από διόδια Ελευσίνας. Από αυτό το σημείο έχουν καταγραφεί περίπου 10 από τα περίπου 35 οχήματα των χουλιγκανς.
Στην εθνική οδό οι Κροάτες εντοπίστηκαν από την Ασφάλεια και τέθηκαν υπό διακριτική παρακολούθηση, όμως, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, φαίνεται πως έδρασαν βάσει οργανωμένου σχεδίου, γιατί φτάνοντας στην Αττική Οδό τα αυτοκίνητα σκορπίστηκαν και μεγάλος αριθμός κατευθύνθηκε στον σταθμό του ΗΣΑΠ «Ειρήνη».
Μέχρι και τις 23.00 μετακινήθηκαν κάποιοι με τον ΗΣΑΠ. Εκεί οι Κροάτες συναντήθηκαν με οπαδούς του Παναθηναϊκού και μαζί επιβιβάστηκαν στο τρένο και κατέβηκαν στον σταθμό «Πευκάκια», από όπου κινήθηκαν με τα πόδια προς τη Νέα Φιλαδέλφεια.
Στις 23.05 της Δευτέρας ξεκίνησαν τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Στις 23:45 έχουμε την διακομιδή 29χρονου με βαθύ θλαστικό ΑΡ βραχιονίου, (από Τέμνον και νύσσον όργανο) στον οποίο έκαναν ΚΑΡΠΑ έως τη 01:20 οπότε και δυστυχώς κατέληξε.

ΣΤΑΣΥ: Ο σταθμάρχης ενημέρωσε τον συντονιστή δικτύου

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ ΑΕ «Πολυπληθής ομάδα ατόμων εισήλθε στον σταθμό της Γραμμής 1 του Μετρό “Ειρήνη” και έγινε άμεσα αντιληπτή από τον σταθμάρχη. Σύμφωνα με τις προβλεπόμενες υπηρεσιακές διαδικασίες, ο σταθμάρχης ενημέρωσε τον συντονιστή δικτύου και τον ελεγκτή ασφάλειας της ΣΤΑ.ΣΥ για την παρουσία των ατόμων στον σταθμό και την επιβίβασή τους σε συρμό με κατεύθυνση τον Πειραιά. Η πληροφορία διαβιβάστηκε άμεσα στον συντονιστή του σχεδίου “Αριάδνη” της ΕΛ.ΑΣ. Τα άτομα αποβιβάστηκαν στον σταθμό “Περισσός”». Τέλος το βιντεοληπτικό υλικό με τους ακριβείς χρόνους έχει ανακτηθεί και θα παραδοθεί στην ΕΛ.ΑΣ

Στο μεταξύ, στο γήπεδο της ΑΕΚ είχε τελειώσει η προπόνηση των δύο ομάδων, η αποστολή της Ντιναμό μετέβη με αστυνομική συνοδεία στο ξενοδοχείο, ενώ οι υπεύθυνοι της ΑΕΚ κλείδωσαν το γήπεδο, αλλά πολλοί φίλαθλοι κατέληξαν στις καφετέριες της περιοχής.

Οι οργανωμένοι της Ντιναμό έφθασαν γρήγορα έξω από το γήπεδο και γύρω στις 23:00 επιτέθηκαν σε φιλάθλους της ΑΕΚ. Ξέσπασε άγρια συμπλοκή, με βόμβες μολότοφ, ρόπαλα και άλλα αντικείμενα.

Στο σημείο έφτασαν ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ που κατέστειλαν τα επεισόδια κάνοντας χρήση χημικών, ενώ προχώρησαν στις προσαγωγές εμπλεκομένων, οι οποίοι οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια και ανακρίνονται, προκειμένου να ταυτοποιηθεί ο δράστης του μαχαιρώματος και να διευκρινιστούν οι λεπτομέρειες της υπόθεσης, για την οποία σχηματίζεται δικογραφία.

Ακολουθήστε το vradini.gr στο Google News
Ίσως σας ενδιαφέρουν