Λόρα – εξαφάνιση: Από το Βερολίνο εξέπεμψε σήμα το κινητό της – Χρησιμοποιείται από γυναίκα, λένε οι Αρχές
Το κινητό της 16χρονης που αγνοείται εντοπίστηκε να δίνει στίγμα στις 9 Φεβρουαρίου από την γερμανική πρωτεύουσα...
Σήμα από το Βερολίνο εξέπεμψε το κινητό της 16χρονης Λόρα η οποία εξαφανίστηκε από την Πάτρα στις 8 Ιανουαρίου 2026, προκαλώντας αγωνία στο πανελλήνιο.
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, μετά από ευρωπαϊκή εντολή έρευνας που υπέγραψε ο αρμόδιος εισαγγελέας στην Ελλάδα, το κινητό της Λόρα εντοπίστηκε να δίνει στίγμα στις 9 Φεβρουαρίου στο Βερολίνο.
Μάλιστα το κινητό είναι ενεργοποιημένο και χρησιμοποιείται από γυναίκα, που δεν έχει εξακριβωθεί ότι είναι η ίδια η 16χρονη.
Ο Γερμανός Εισαγγελέας κατόπιν έρευνας και σχετικών δημοσιευμάτων στην Γερμανία περί οικειοθελούς εξαφάνισης, αιτήθηκε περισσότερα στοιχεία περί αρπαγής της κοπέλας και λόγω του ότι δεν προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις διακόπτει την εντολή έρευνας και παύει την επισύνδεση της συσκευής.
Η υπόθεση αντιμετωπίζεται από τις γερμανικές Αρχές ως υπόθεση εξαφάνισης και αγνοούμενου προσώπου.
Λόρα – εξαφάνιση: Το χρονικό
Η 16χρονη Λόρα εξαφανίστηκε περί τα μέσα Ιανουαρίου από το σπίτι της στο Ρίο της Πάτρας, έφτασε στην Αθήνα, βρέθηκε στις περιοχές του Ζωγράφου και Ομόνοια, και στην συνέχεια να αναχώρησε με πτήση για την Γερμανία.
Παρά το γεγονός ότι έχει επιβεβαιωθεί πως ταξίδεψε στη Φραγκφούρτη, η ανήλικη δεν έχει καταχωρηθεί στη γερμανική βάση αγνοουμένων, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Deutsche Welle.
Η υπόθεση παρακολουθείται από τις ελληνικές αρχές και τη γερμανική οργάνωση «Αγνοούμενα Παιδιά», ενώ εκτενή δημοσιεύματα έχουν φιλοξενηθεί και στον γερμανικό Τύπο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανήλικη χρησιμοποίησε κρυπτογραφημένο e-mail και στοιχεία Ουκρανής ηθοποιού για την έκδοση του αεροπορικού εισιτηρίου.
Ο πατέρας μετέβη στη Γερμανία πριν από μία εβδομάδα, ενώ η έρευνα για τον εντοπισμό της συνεχίζεται.