Μαγνησία: Πέθανε 91χρονη που νοσηλεύτηκε με σηπτικό σοκ και συμπτώματα γαστρεντερίτιδας

Δεν έχει γίνει σαφές, ως τώρα, εάν η περίπτωσή της συνδέεται με τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας στον Ριζόμυλο και το Στεφανοβίκειο

Νοσοκομείο

Μία 91χρονη γυναίκα πέθανε σήμερα στο νοσοκομείο του Βόλου, όπου είχε εισαχθεί πριν λίγες μέρες με σηπτικό σοκ και συμπτώματα γαστρεντερίτιδας.

Η γυναίκα καταγόταν από τον Αλμυρό του Βόλου και δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο εάν ο θάνατός της σχετίζεται με τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας στον Ριζόμυλο και το Στεφανοβίκειο.

Την ίδια ώρα εισαγγελική παρέμβαση αποφασίστηκε για τα δεκάδες κρούσματα γαστρεντερίτιδας στη Μαγνησία.
Το Νοσοκομείο Βόλου προχώρησε σε ενημέρωση σχετικά με τα περιστατικά που εισήχθησαν τις τελευταίες ημέρες και αφορούν σε Στεφανοβίκειο, Ριζόμυλο, Βόλο αλλά και Αλμυρό, καταγράφοντας ουσιαστικά τις εισαγωγές με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας από 28 Μαΐου έως και 3 Ιουνίου.

Συγκεκριμένα στο Νοσοκομείο Βόλου προσήλθαν 34 ασθενείς από 27/5/24 – 3/06/24 (20 παιδιά και 14 ενήλικες) με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας. Από αυτούς νοσηλεύτηκαν 12 παιδιά στην παιδιατρική κλινική και 5 ενήλικες (4 στην Β’ Παθολογική και 1 στη ΜΕΘ). Σήμερα νοσηλεύονται 8 παιδιά και 3 ενήλικες (2 Β’ Παθολογική και 1 ΜΕΘ).

Ο ασθενής που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ είναι λόγω Κρανιοεγκεφαλικής Κάκωσης από πτώση λόγω αισθήματος αδυναμίας εξαιτίας της γαστρεντερίτιδας, ενώ ασθενής που νοσηλεύεται στην Β’ Παθολογική κλινική έχει σαν αιτία εισαγωγής εγκεφαλικό επεισόδιο.

Τα 7 παιδιά που νοσηλεύονται στην παιδιατρική κλινική έχουν καλή κλινική εικόνα ενώ το ένα παιδί, που προσήλθε στις 31/05 σε πιο σοβαρή κατάσταση έχει βελτιωμένη κλινική εικόνα.

Από τις 8:00 σήμερα το πρωί δεν υπάρχει κάποιο νέο περιστατικό.

Σημειώνεται ότι τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας για τα οποία ενημερώνει το Νοσοκομείο Βόλου αφορούν όλους όσοι επισκέφθηκαν στο Νοσηλευτικό Ίδρυμα με συμπτώματα, από οποιαδήποτε περιοχή της Μαγνησίας.

Από την περιοχή του Ριζομύλου και του Στεφανοβικείου έφτασαν στο Νοσοκομείο συνολικά 15 άτομα.

Ακολουθήστε το vradini.gr στο Google News
Ίσως σας ενδιαφέρουν