Μαίνεται η φωτιά στη Φθιώτιδα – Πάνω από 130 πυροσβέστες στη μάχη της κατάσβεσης
Συνεχίζει να καίει το πύρινο μέτωπο στο Καλαπόδι Φθιώτιδας, όπου επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής
Μαίνεται η φωτιά στο Καλαπόδι Φθιώτιδας, όπου επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής.
Αν και δεν πνέουν ισχυροί άνεμοι, η φωτιά έχει πάρει διαστάσεις και γι’ αυτό δεν έχει καταφέρει μέχρι νωρίς το απόγευμα να την θέσει υπό έλεγχο.
Εκκενώθηκαν δύο περιοχές
Μάλιστα, κινδύνεψαν και δύο περιοχές, με αποτέλεσμα να εκδοθεί μήνυμα από το 112 για εκκένωση.
⚠️ Ενεργοποίηση 1️⃣1️⃣2️⃣
🆘 Δασική πυρκαγιά στην τοπική κοινότητα #Σφάκας της Περιφερειακής Ενότητας #Φθιώτιδας
‼️ Αν βρίσκεστε στην περιοχή απομακρυνθείτε προς #Ελάτεια
‼️ Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών
ℹ️ https://t.co/GY26GrlKvl@pyrosvestiki@hellenicpolice
— 112 Greece (@112Greece) July 1, 2026
⚠️ Ενεργοποίηση 1️⃣1️⃣2️⃣
🆘 Δασική πυρκαγιά στην τοπική κοινότητα #Σφάκας της Περιφερειακής Ενότητας #Φθιώτιδας
‼️ Αν βρίσκεστε στην περιοχή #Κατάλυμα απομακρυνθείτε προς #Ελάτεια
‼️ Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών
ℹ️ https://t.co/GY26GrlKvl@pyrosvestiki@hellenicpolice
— 112 Greece (@112Greece) July 1, 2026
Συγκεκριμένα, εκκενώθηκαν τα χωριά Σφάκα και Κατάλυμα, με το πρώτο να εξακολουθεί να απειλείται από τις φλόγες που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση. Τα εναέρια μέσα σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Φθιώτριδας Ηλία Σανίδα, γλίτωσαν τις κατοικίες στο χωριό, ωστόσο οι φλόγες καίνε την βλάστηση στο βουνό, έξω από το χωριό.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, από το μεσημέρι είναι σε εξέλιξη επιχείρηση απομάκρυνσης ζώων από την περιοχή.
«Είμαστε καλύτερα από ότι μία ώρα πριν. Νωρίτερα απειλήθηκε το χωριό Σφάκα, το οποίο χάρη στα ενάερια μέσα σώθηκε. Αυτή τη στιγμή η φωτιά καίει βλάστηση στο βουνό», ανέφερε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100.3.
Στη συνέχεια ωστόσο ενισχύθηκαν οι δυνάμεις. Συγκεκριμένα επιχειρούν 135 πυροσβέστες, με 4 ομάδες πεζοπόρων της 4ης και 10ης ΕΜΟΔΕ, πολυπληθής ομάδες Εθελοντών και 32 οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν περιοδικά 19 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα για το συντονισμό τους.
Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις στην #πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Καλαπόδι Φθιώτιδας. Επιχειρούν 135 #πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων της 4ης και 10ης ΕΜΟΔΕ, 32 οχήματα, εθελοντές, 19 Α/Φ και 6 Ε/Π. Συνδρομή από υδροφόρες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) July 1, 2026
Λόγω της φωτιάς στο σημείο πραγματοποιήθηκε διακοπής της κυκλοφορίαςστο δρόμο Αταλάντης – Καλαπόδι.
Το Ανακριτικό Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού Φθιώτιδας, έχει μεταβεί στην περιοχή της πυρκαγιάς για τη διερεύνηση των αιτίων της.
Προσθέστε το vradini.gr στις προτιμώμενες πηγές σας στη Google και δείτε περισσότερα άρθρα μας στις αναζητήσεις σας. Κάντε κλικ εδώ.