Μάτι: 2ετής φυλάκιση με αναστολή στον Ιωάννη Φωστιέρη

Ο Φωστιέρης κατηγορείται για κατάθεση ψευδών στοιχείων στις εισαγγελικές αρχές σχετικά με τις κινήσεις των οχημάτων αξιωματικών την ημέρα της τραγωδίας

Μάτι, δίκη για το Μάτι, Ιωάννης Φωστιέρης

«Έπεσε» το πρώτο καμπανάκι για το Μάτι. Επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δύο ετών με αναστολή στον πρώην διοικητή του ΕΣΚΕ, Ιωάννη Φωστιέρη.

Ο Φωστιέρης είναι εκ των βασικών κατηγορουμένων για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Ο Ιωάννης Φωστιέρης κατηγορείται για κατάθεση ψευδών στοιχείων στις εισαγγελικές αρχές που αφορούσαν στις κινήσεις των οχημάτων αξιωματικών την ημέρα της εθνικής τραγωδίας του 2018.

Ο κ. Φωστιέρης, ο οποίος περιλαμβάνεται και στη λίστα των 21 κατηγορουμένων που δικάζονται στη βασική δίκη για την υπόθεση, δικάστηκε μετά από καταγγελίες του αξιωματικού της Πυροσβεστικής, Γιάννη Κώστα, για ανακριβή στοιχεία στο σύστημα Engage, δηλαδή το λογισμικό που καταγράφει τη θέση και την κίνηση των οχημάτων της Πυροσβεστικής.

Στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου καθόταν και ο τότε υπεύθυνος του 199, Χρήστος Γκολφίνος. Αυτός κρίθηκε αθώος από το δικαστήριο.

Ο κ. Κώστας είχε καταθέσει ως μάρτυρας και στη βασική δίκη για την υπόθεση. Τότε είχε πει στο δικαστήριο πως όταν αναζήτησε στοιχεία για να συντάξει δελτίο για την πυρκαγιά διαπίστωσε ότι υπήρχαν ανακριβή στοιχεία στο σύστημα Engage, το λογισμικό που καταγράφει τη θέση και την κίνηση των οχημάτων της Πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με τον κ. Κώστα, ενημέρωσε αρμοδίως ότι πρέπει να λάβει γνώση και ο εισαγγελέας για τις ανακρίβειες που υπήρχαν.

Ο εισαγγελέας, όμως, όπως κατέθεσε ο αξιωματικός, δεν ενημερώθηκε από τους ανωτέρους του. Έτσι «για εμένα ήταν μονόδρομος: το κατήγγειλα στον εισαγγελέα και τον Λιότσιο».

Υπενθυμίζεται πως στις 29 Απριλίου αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου για την υπόθεση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι με τον εισαγγελέα να έχει εισηγηθεί την καταδίκη των εννέα εκ των 21 κατηγορουμένων στην υπόθεση.

Ακολουθήστε το vradini.gr στο Google News
Ίσως σας ενδιαφέρουν