Με εγκεφαλική βλάβη η Τζωρτζίνα ένα χρόνο πριν το θάνατό της

Η βαρύτατη δικογραφία αναφέρεται σε αρκετές απόπειρες, οι οποίες φαίνεται να προκάλεσαν την εγκεφαλική βλάβη και αργότερα τον θάνατο

Ογκώδης είναι η δικογραφία για την εγκληματική δράση της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία όπως επιβεβαιώνεται, είχε προσπαθήσει άλλες εννέα φορές να σκοτώσει με θανατηφόρα δόση κεταμίνης την 9χρονη Τζωρτζίνα.

Ειδικότερα, δύο μεγάλα κουτιά που περιέχουν μέσα τους ιατρικούς φακέλους του παιδιού, καταθέσεις γιατρών και νοσηλευτών, καθώς και οι τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις περιέχονται στην δικογραφία.

Η εκτίμηση των Ιατροδικαστών είναι πως η Ρούλα είχε επιχειρήσει και άλλες φορές να το σκοτώσει με τον ίδιο τρόπο.

PGRpdiBzdHlsZT0iIiBjbGFzcz0ibW9iaWxlX2Jhbm5lciBiYW5uZXItc3RpY2t5Ij4NCgkJCTxkaXYgaWQ9J3ZyYWRpbmlfUFInIGNsYXNzPSJiYW5uZXItc3RpY2t5Ij4NCiAgPHNjcmlwdD4NCiAgICBnb29nbGV0YWcuY21kLnB1c2goZnVuY3Rpb24oKSB7IGdvb2dsZXRhZy5kaXNwbGF5KCd2cmFkaW5pX1BSJyk7IH0pOw0KICA8L3NjcmlwdD4NCjwvZGl2PgkJCTwvZGl2Pg==

Μια από αυτές τις απόπειρες είχε ως αποτέλεσμα το παιδί να υποστεί σοβαρή εγκεφαλική βλάβη, έναν χρόνο περίπου πριν καταλήξει.

Η κεταμίνη, η ουσία «έδεσε» την υπόθεση, βρέθηκε σε μεγάλη συγκέντρωση στον οργανισμό του παιδιού, χωρίς ακόμα να έχει γίνει γνωστός ο τρόπος που του χορηγήθηκε, και ανέβασε την τροπονίνη, δείκτη της καρδιάς, σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, στο Εργαστήριο Αθηνών ανιχνεύτηκε η ουσία και στο Εργαστήριο Τοξικολογίας της Θεσσαλονίκης έγινε η ποσοτική εκτίμηση για την χορήγηση της κεταμίνης. Υπάρχει η θεραπευτική δόση, η τοξική και η θανατηφόρα. Στην περίπτωση της Τζωρτζίνας, η δόση που δέχθηκε, υπάγεται στην κλίμακα θανατηφόρα.

Αναφορικά με τον τρόπο χορήγησής της, τρία είναι μέχρι στιγμής τα ενδεχόμενα: Είτε ενδοφλέβια, είτε μέσω της ρινικής οδού – δηλαδή εισπνεόμενα – είτε ενδομυικά.

Πιο συγκεκριμένα, στον οργανισμό του άτυχου παιδιού, οι ποσότητες κεταμίνης ήταν 6 mg ανά λίτρο αίματος. Να σημειωθεί ότι η κεταμίνη εξαφανίζεται από ζωντανούς οργανισμούς μέσα σε μιάμιση ώρα περίπου, γεγονός που κατά πάσα πιθανότητα σημαίνει ότι αυτός που το χορηγούσε στο παιδί, το γνώριζε.

Η κεταμίνη προκαλεί σπασμούς. Τα συνολικά εννέα επεισόδια της Τζωρτζίνας ενδεχομένως οφείλονται σε χορήγηση κεταμίνης. Άρα, είναι πιθανό να έγιναν εννέα απόπειρες ανθρωποκτονίας εις βάρος της 9χρονης Τζωρτζίνας.

«Το παιδί είχε βασανιστικό τέλος»

«Η Τζωρτζίνα υπέφερε αρκετά» δήλωσε από την πλευρά του ο ιατροδικαστής, Γρ. Λέων, τονίζοντας ότι κοριτσάκι είχε βασανιστικό τέλος.

Ο ιατροδικαστής ανέφερε, επίσης, ότι «στο τρίτο παιδί έγινε μια πλήρης ιατροδικαστική διερεύνηση, όλοι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό», ενώ τόνισε πως «αποκλείονταν ουσιαστικά όλοι οι παθολογικοί και γονιδιακοί παράγοντες ή όποιος άλλος παράγοντας μπορούσε να προκαλέσει έναν φυσικό θάνατο στο παιδί και αυτό που έμενε ήταν να διαπιστώσουμε τον εξωγενή παράγοντα που επέφερε τον θάνατο».

Ακολουθήστε το vradini.gr στο Google News
Ίσως σας ενδιαφέρουν