Πανεπιστήμια: Ανοίγουν σταδιακά από τη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου

Ποια ΑΕΙ θα λειτουργήσουν κανονικά από τις 4/ 10 και ποια «παίρνουν αναβολή» για τι; 11/10; – Αναλυτικά το πρωτόκολλο των υγειονομικών μέτρων

Από Δευτέρα 4 Οκτωβρίου θα χτυπήσει το «πρώτο κουδούνι» και για τα Πανεπιστήμια της Ελλάδας. Παρ’ όλα αυτά ορισμένα ιδρύματα, όπως το ΑΠΘ, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, το ΠΑΜΑΚ, το Πάντειο, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου ανακοίνωσαν την έναρξη των μαθημάτων από τη Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου, για την «καλύτερη προετοιμασία τους στην εφαρμογή του υγειονομικού πρωτοκόλλου».

Από την άλλη, το ΕΜΠ, το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας θα ξεκινήσουν τα μαθήματα από τη Δευτέρα, 4 Οκτωβρίου.

Διαφοροποιήσεις ενδέχεται να υπάρχουν στις επιμέρους σχολές και στα τμήματα των Πανεπιστημίων, όπως για παράδειγμα στο ΕΚΠΑ, όπου στο Τμήμα Φιλολογίας ξεκινούν τα μαθήματα στις 4 Οκτωβρίου, ενώ το Τμήμα Ψυχολογίας στις 11 Οκτωβρίου, όπως και στη Νομική Σχολή.

Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Παιδείας, τα μαθήματα, θεωρητικά και εργαστηριακά, θα πραγματοποιηθούν υποχρεωτικά δια ζώσης με αυξημένα μέτρα για τη διασφάλιση της υγείας της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Μέτρα και προϋποθέσεις για την προσέλευση στα ιδρύματα

Ίσως σας ενδιαφέρουν