Παραδικαστικό κύκλωμα πίσω από την ψυχολόγο της ΕΛ.ΑΣ με τις ψευδείς βεβαιώσεις–Εμπλοκή δικαστή και δικηγόρων

Ως «ταμίας» του κυκλώματος εμφανίζεται δικηγόρος- Συνομιλίες «φωτιά» μελών του κυκλώματος στην ογκώδη δικογραφία που έχει σχηματιστεί

Σοβαρές ενδείξεις για δράση παραδικαστικού κυκλώματος σε υποθέσεις άσκησης γονικής μέριμνας ανηλίκου,  στις οποίες πρωταγωνιστικό ρόλο παίζει ψυχολόγος της  Ελληνικής Αστυνομίας, έχουν προκύψει στο πλαίσιο διεξαγόμενης δικαστικής και εισαγγελικής έρευνας.  Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία στο κύκλωμα αυτό φέρονται να εμπλέκονται, εκτός από την ψυχολόγο, τουλάχιστον ένας δικηγόρος, ένας δικαστικός και μία γυναίκα δικηγόρος, η οποία εμφανίζεται ως υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για υπόθεση διερευνάται στο μεγαλύτερο μέρος της από τις εισαγγελικές Αρχές,  ενώ υπάρχει και ένα σκέλος της για το οποίο ήδη έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις και διερευνάται περαιτέρω από ανακριτή διαφθοράς.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στη δικογραφία που σχηματίζουν οι Αρχές περιλαμβάνονται συνομιλίες σε μία εκ των οποίων ο  φερόμενος ως εμπλεκόμενος δικηγόρος, συνομιλεί με την ψυχολόγο και φαίνεται να λειτουργεί ως «ταμίας» του κυκλώματος καθώς λέει: «επειδή τα έφερε μαύρα αυτός, ελάτε να σας μοιράσω, εγώ θα κόψω μια απόδειξη και ας χρεωθώ και 1.000 ευρώ ΦΠΑ γιατί δεν τον εμπιστεύομαι…».

Γονέας που φέρεται να έχει πέσει θύμα του κυκλώματος αυτού εμφανίζεται να έχει καταθέσει υπόμνημα στα τέλη Μαΐου στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας ζητώντας να διερευνηθούν τα αδικήματα της δωροληψίας και της δωροδοκίας για την ψυχολόγο και τους άλλους εμπλεκόμενους.

Ψευδείς βεβαιώσεις σε ποινικά και αστικά δικαστήρια 

Κεντρικό πρόσωπο της έρευνας για την οποία αναμένονται εξελίξεις,  παραμένει η ψυχολόγος της ΕΛΑΣ, η οποία ελέγχεται για το αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης.

Η συγκεκριμένη ψυχολόγος φέρεται να είχε χορηγήσει ψευδείς βεβαιώσεις σε μητέρες, στις οποίες ανέφερε ότι οι πατέρες κακοποιούσαν τα παιδιά τους με τις τελευταίες πληροφορίες να θέλουν να έχει κάνει το ίδιο και σε υποθέσεις με θύματα μητέρες χορηγώντας αυτές τις ψευδείς βεβαιώσεις σε πατεράδες.

Οι βεβαιώσεις αυτές χρησιμοποιούνταν στη συνέχεια σε ποινικά και αστικά δικαστήρια σε υποθέσεις άσκησης γονικής μέριμνας ανηλίκου με στόχο κυρίως μητέρες παιδιών να αναλάβουν πλήρως τη γονική μέριμνα των ανήλικων τέκνων τους και να «κόψουν» κάθε επικοινωνία τους με τον πατέρα, ο οποίος σε πολλές εκ των περιπτώσεων καθίσταται και ποινικά υπόλογος.

Μάλιστα, εκτός από την ψυχολόγο, η οποία πλέον έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα, ελέγχονται και μητέρες οι οποίες την είχαν προσεγγίσει στο πλαίσιο αντιδικίας που είχαν με πρώην συζύγους τους ώστε να εξασφαλίσουν μια γνωμάτευση που θα ανέφερε πως ο πατέρας των παιδιών τους τα κακοποιούσαν!

Οι καταγγελίες και οι πειθαρχικοί έλεγχοι

Οι επίμαχες βεβαιώσεις δίνονταν, κατά τις πληροφορίες, ιδιωτικά από την ψυχολόγο, η οποία τώρα ελέγχεται και σε πειθαρχικό επίπεδο, καθώς φέρει την ιδιότητα της αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει σχηματιστεί μία μεγάλη δικογραφία που περιλαμβάνει αρκετές καταγγελίες πατεράδων, οι οποίο κατά βάση αναφέρονται σε «φάμπρικα» αντίστοιχων ψευδών γνωματεύσεων από διάφορους «ειδικούς» στο πλαίσιο αντιδικίας που είχαν με τις πρώην συζύγους τους με σκοπό οι ίδιοι να αποκοπούν από τα παιδιά τους. Σε κάποιες, δε, από τις καταγγελίες αυτές γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένους δικηγόρους αλλά και δικαστικούς λειτουργούς, οι οποίοι σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες, έχουν διαδραματίσει έκνομο ρόλο στην όλη υπόθεση.

Σε ό,τι αφορά στις αναφορές σε ονόματα δικαστών και εισαγγελέων, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη έχει ξεκινήσει σε πειθαρχικό επίπεδο έρευνα για λειτουργό της Δικαιοσύνης, που αναφέρεται σε έγγραφα της δικογραφίας.

Πάντως, όλες αυτές οι καταγγελίες βρίσκονται ακόμη υπό έρευνα, η οποία διεξάγεται από την εισαγγελία με τις πληροφορίες μάλιστα να αναφέρουν πως για ένα κομμάτι της δικογραφίας έχουν ήδη ασκηθεί «βαριές» κακουργηματικές ποινικές διώξεις με ανακριτή διαφθοράς να αναλαμβάνει τη περαιτέρω διερεύνηση τους, καλώντας τους εμπλεκόμενους σε απολογίες.

Συνομιλίες

Λόγω της φύσης της η συγκεκριμένη δικογραφία αξιολογείται από τις αρχές ως ιδιαιτέρως σοβαρή και χρήζει εις βάθος έρευνας δεδομένου ότι οι συγκεκριμένες γνωματεύσεις δεν δεσμεύουν τα δικαστήρια στην έκδοση της ετυμηγορίας τους, συνεκτιμώνται όμως συνδυαστικά με τα άλλα της δικογραφίας και της ακροαματικής διαδικασίας στη διαδικασία έκδοσης απόφασης σε περιπτώσεις αντιδικιών θέματα επιμέλειας ανηλίκων τέκνων.

Ελέγχεται δηλαδή, εξονυχιστικά ποιες από αυτές τις βεβαιώσεις μπορεί να είναι πράγματι ψευδείς και ποιες μπορεί να έχουν επιστημονική βάση.

Μάλιστα, από τις καταγγελίες που διερευνούν οι αρχές δεν λείπουν και οι αναφορές σε περιπτώσεις πατεράδων, οι οποίοι οδηγήθηκαν σε δίκη για κακοποίηση των παιδιών τους με βάση -τις διερευνώμενες ως προς την αξιοπιστία τους γνωματεύσεις της ψυχολόγου – με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους ίδιους και κυρίως τη σχέση τους και την επικοινωνία τους με τα παιδιά τους.

Στη δικογραφία που έχουν σχηματίσει οι αρχές για τη συγκεκριμένη υπόθεση περιλαμβάνεται μάλιστα και πλήθος απομαγνητοφωνημένων συνομιλιών μεταξύ των εμπλεκομένων προσώπων, οι οποίες ερευνώνται εξονυχιστικά προκειμένου να εξακριβωθεί η διάπραξη τυχόν αξιόποινων πράξεων.

Οι συνομιλίες αυτές κατεγράφησαν έπειτα από άρση τηλεφωνικού απορρήτου που διατάχθηκε στο πλαίσιο έρευνας που διενήργησε για την συγκεκριμένη υπόθεση το Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.

Το σχετικό πόρισμα που συντάχθηκε από την συγκεκριμένη υπηρεσία βρίσκεται στα χέρια των εισαγγελικών αρχών και σύμφωνα με πληροφορίες είναι ιδιαίτερα επιβαρυντικό για την ελεγχόμενη σε ποινική και πειθαρχικό επίπεδο ψυχολόγο της ΕΛ.ΑΣ.

Βιομηχανία ψευδών γνωματεύσεων

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2022 εννέα πατεράδες είχαν καταθέσει στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου υπόμνημα καταγγέλλοντας βιομηχανία ψευδών γνωματεύσεων για δήθεν ασέλγειες στα ανήλικα παιδιά.

Στο υπόμνημα, αναφέρονταν τότε τα στοιχεία παιδοψυχολόγου που φέρεται να εφοδίαζε χωρισμένες γυναίκες με γνωματεύσεις κατά των πρώην συζύγων τους για δήθεν κακοποιητικές συμπεριφορές στα παιδιά τους.

Ένας από τους εννέα πατεράδες, που είχε χωρίσει με τη σύζυγο του, αναφέρει στο υπόμνημα ότι σε δικαστήριο που είχε μαζί της το 2020,  η πλευρά της μητέρας εμφάνισε ξαφνικά γνωμάτευση συγκεκριμένης παιδοψυχολόγου, η οποία ανέφερε ότι δήθεν εκείνος ασελγούσε στο παιδί του!

Η ομαδική αυτή καταγγελία των πατεράδων είχε φτάσει στον Άρειο Πάγο όταν ένας πατέρας κατάφερε μέσα από τα social media να εντοπίσει άτομα που αντιμετώπιζαν το ίδιο πρόβλημα με εκείνον και είχαν κατηγορηθεί άδικα χάνοντας τα ασφαλιστικά μέτρα για την επικοινωνία με τα παιδιά τους. Και αυτή ήταν ίσως από τις πρώτες αναφορές τέτοιου είδους που τέθηκε υπόψη των δικαστικών αρχών.

Ακολούθησαν από τότε, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες πολλές ακόμη με αποτέλεσμα το σχηματισμό μιας ογκώδους δικογραφίας που διερευνάται πλέον εξονυχιστικά από τη Δικαιοσύνη.

Ακολουθήστε το vradini.gr στο Google News
Ίσως σας ενδιαφέρουν