Πόρισμα-κόλαφος για την φωτιά στην Ύδρα: «Η πυροσβεστική Γαλατά δεν ασχολήθηκε με την υπόθεση»

Ο διοικητής της υπηρεσίας δεν έκανε ποτέ την αυτοψία στην παραλία του Αγίου Νικολάου, όπως αναφέρουν πληροφορίες του vradini.gr

φωτια στην υδρα, πορισμα φωτια στην υδρα

Ολοκληρώθηκε το πόρισμα της προκαταρκτικής έρευνας από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων για τις παραλήψεις των εμπλεκόμενων υπηρεσιών που επιλήφθηκαν της φωτιάς στην Ύδρα, με την πολυτελή θαλαμηγό που επέβαιναν Καζάκοι μεγιστάνες, και έφυγαν ελεύθεροι χωρίς να καταθέσουν στις ανακριτικές αρχές.

Από το πόρισμα προκύπτουν, σύμφωνα με πληροφορίες, τα αδικήματα της κατάχρησης εξουσίας και παράληψης καθήκοντος για τον αρχιπύραρχο προϊστάμενο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του πυροσβεστικού σώματος και σε κάποια από τα στελέχη του λιμεναρχείου Ύδρας.

Σύμφωνα με τους «αδιάφθορους» στο πλαίσιο της έρευνας διαπιστώθηκε ότι η πυροσβεστική υπηρεσία Γαλατά ποτέ δεν ασχολήθηκε με την υπόθεση, παρότι ήταν στον χώρο ευθύνης της.

φωτια Υδρα, φωτια θαλαμηγος Υδρα

Ο διοικητής της υπηρεσίας δεν έκανε ποτέ την αυτοψία στην παραλία του Αγίου Νικολάου, όπως αναφέρουν πληροφορίες του vradini.gr, κάτι που έγινε πέντε ημέρες αργότερα από κλιμάκιο της Δ.Α.Ε.Ε, όπου βρήκε υπολείμματα από 11 κροτίδες και δύο μπουκάλια. Τα ευρήματα μεταφέρθηκαν στα εργαστήρια, αλλά δεν βρέθηκαν δακτυλικά αποτυπώματα, για να ταυτοποιηθούν με αυτά των επιβατών της θαλαμηγού «Περσεφόνη».

Επίσης, όπως προκύπτει από σχετικά έγγραφα, το λιμεναρχείο Ύδρας ενημερώθηκε μεν από το παραπλέον σκάφος της θαλαμηγού Περσεφόνης 1 ότι το πλήρωμα ή οι επιβάτες εμπλέκονται στη φωτιά που ξέσπασε, το σκάφος δε που έφτασε εκεί ποτέ δεν ακινητοποίησε τη θαλαμηγό και φυσικά ποτέ δεν προέβη σε έρευνα στο σκάφος. Όπως κατέθεσε ο επικεφαλής του πλωτού του λιμενικού, πήρε εντολή από την λιμενάρχη Ύδρας να μην ακινητοποιήσει το πολυτελές γιοτ.

Σε ό,τι αφορά τον αρχιπύραρχο του πυροσβεστικού σώματος, την επόμενη μέρα το πρωί , στις 22 Ιουνίου, πήγε στη Βουλιαγμένη προκειμένου να λάβει καταθέσεις από τους 10 επιβάτες, Καζάκους μεγιστάνες, και έπειτα από μια προφορική εξέταση τους άφησε ελεύθερους για να φύγουν με ιδιωτική πτήση παρότι υπήρχαν ισχυρές ενδείξεις ότι είχαν ενεργό ρόλο.

Μάλιστα, ενημέρωσε στις δώδεκα και μισή το μεσημέρι τον εισαγγελέα αφότου τους είχε αφήσει ελεύθερους.

Ακολουθήστε το vradini.gr στο Google News
Ίσως σας ενδιαφέρουν