Σατανικές συμπτώσεις ή εγκληματικές ενέργειες; – Που στρέφονται οι έρευνες για το θάνατο των τριών κοριτσιών στην Πάτρα

Φως προσπαθούν να ρίξουν οι αστυνομικές Αρχές, καθώς οι γιατροί έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά, ενώ και οι ιατροδικαστές δεν έχουν κατορθώσει να βρουν την ακριβή αιτία κατά περίπτωση

Αναδημοσίευση από τη «Βραδυνή της Κυριακής»

Μία σειρά ομοιοτήτων στους θανάτους των κοριτσιών έχει δημιουργήσει μία πρωτοφανή στα χρονικά υπόθεση, και πλέον καλείται το Τμήμα Ανθρωποκτονιών να λύσει το μυστήριο και να διαπιστώσει αν πρόκειται για εγκληματικές ενέργειες, ιατρικά λάθη, ή απλά παθολογικά αίτια.

Φως στο θάνατο των τριών κοριτσιών της ίδιας οικογένειας προσπαθούν να ρίξουν οι αστυνομικές Αρχές, καθώς οι γιατροί έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά, ενώ και οι ιατροδικαστές δεν έχουν κατορθώσει να βρουν την ακριβή αιτία κατά περίπτωση. Έτσι, γίνεται προσπάθεια να αποκλειστεί και το παραμικρό ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας από τον οποιονδήποτε, ή άλλως των συσσωρευμένων ιατρικών λαθών, και ενώ τα σενάρια από στόμα σε στόμα, ακόμη και από ιστοσελίδες, δίνουν και παίρνουν.

PGRpdiBzdHlsZT0iIiBjbGFzcz0ibW9iaWxlX2Jhbm5lciBiYW5uZXItc3RpY2t5Ij4NCgkJCTxkaXYgaWQ9J3ZyYWRpbmlfUFInIGNsYXNzPSJiYW5uZXItc3RpY2t5Ij4NCiAgPHNjcmlwdD4NCiAgICBnb29nbGV0YWcuY21kLnB1c2goZnVuY3Rpb24oKSB7IGdvb2dsZXRhZy5kaXNwbGF5KCd2cmFkaW5pX1BSJyk7IH0pOw0KICA8L3NjcmlwdD4NCjwvZGl2PgkJCTwvZGl2Pg==

Ήδη κλιμάκιο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών έχει μεταβεί στην Πάτρα, ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες πρόκειται να εξεταστούν περίπου 20 μάρτυρες, αρχικά γιατροί και νοσηλευτές των νοσοκομείων σε Πάτρα και Αθήνα, και αργότερα συγγενικά και φιλικά πρόσωπα της οικογένειας. Προηγουμένως, φυσικά, θα συγκεντρωθούν στη δικογραφία όλοι οι ιατρικοί φάκελοι και οι έως τώρα ιατροδικαστικές εξετάσεις, για να υπάρξει μία πειστική εξήγηση.

Ερωτήματα

Οι γονείς των τριών κοριτσιών από την Πάτρα έχουν υποβληθεί σε ενδελεχή γενετικό έλεγχο για να διαπιστωθεί εάν υπήρχε κάποιο κληρονομικό νόσημα, αλλά οι εξετάσεις βγήκαν αρνητικές. Αυτό είναι το πρώτο και βασικό δεδομένο. Το δεύτερο είναι αυτό που εξηγούν οι γιατροί: «Αποκλείεται 3 στα 3 παιδιά μίας οικογένειας να πεθάνουν όλα από ανακοπή, δεν γίνεται στατιστικά». Έτσι, επιτείνεται το μυστήριο που ώθησε την Εισαγγελία να ζητήσει όπως εξεταστούν οι θάνατοι ως τυχόν εγκληματικές ενέργειες ή έστω όχι οφειλόμενοι σε απλά παθολογικά αίτια. Κομβικό ρόλο στο να περάσει ο φάκελος στους πολύπειρους αξιωματικούς της Ασφάλειας Αττικής έπαιξε η πληροφορία ότι δεν υπήρχε κάποιος γιατρός ή νοσηλευτής στο δωμάτιο κατά τη στιγμή θανάτου των δύο κοριτσιών που νοσηλεύονταν, και κυρίως ότι κατέληξαν από άλλο λόγο από την πάθηση που προείχαν, ενώ το πρώτο είχε απλώς μεταφερθεί νεκρό στο νοσοκομείο.

Εκταφές

Σύμφωνα με πληροφορίες που δεν επιβεβαιώνονται επισήμως, πρόκειται να γίνει εκταφή της σορού της 9χρονης Τζωρτζίνας για να διεξαχθούν περαιτέρω ιατροδικαστικές εξετάσεις, ενώ το ίδιο ίσως γίνει και για τις δύο μικρές αδελφές της, την Ίριδα, που πέθανε το 2021, και τη Μαλένα, το 2019.

Από τη νεκροψία στην άτυχη Τζωρτζίνα, που διενήργησε ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης, δεν προέκυψαν ευρήματα ικανά να διαλευκάνουν τα αίτια του θανάτου, ενώ δεν φάνηκαν αρχικά ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας, όπως πνιγμός ή αλλοιώσεις μακροσκοπικά συμβατές με τη χρήση κάποιας ουσίας.

«Αφήστε μας στον πόνο μας»

«Αφήστε μας στον πόνο μας. Δεν θέλουμε να πούμε κάτι άλλο. Θρηνούμε τρία κορίτσια, πρόσφατα την Τζωρτζίνα μας. Προσπαθούμε να σταθούμε όρθιοι», ξεσπά ο πατέρας Μάνος Δασκαλάκης. Τα ακραία σενάρια που κυκλοφορούν για το θάνατο των τριών κοριτσιών έχουν φτάσει στα αυτιά της οικογένειας. «Έχουν πει πολλά, εμείς δεν μιλάμε καθόλου. Μένουμε στον πόνο μας», δηλώνει. Ο κ. Δασκαλάκης, μόλις έφυγε από τη ζωή το δεύτερο παιδί τους, είχε απευθυνθεί στην Εισαγγελία, ζητώντας διερεύνηση των αιτιών του θανάτου, ενώ ταυτόχρονα είχε στραφεί κατά του παθολογοανατόμου, θεωρώντας ότι το συμπέρασμά του ήταν ασαφές και λανθασμένο, αφού ως αιτία αναφερόταν «ηπατική ανεπάρκεια» που υποστηρίζεται ότι δεν είναι αρκετή ως αιτία για να χάσει τη ζωή του ένα παιδί.

Μετά την εισαγγελική εντολή για διενέργεια εκτεταμένης έρευνας από τις αστυνομικές Αρχές, οι γονείς απηύθυναν δια τους συνηγόρου τους έκκληση «να σταματήσει η οποιαδήποτε δημοσίευση ή αναπαραγωγή συγκεχυμένων πληροφοριών και ανακριβειών σχετικά με την υπόθεση, οι οποίες ουδέν εισφέρουν σε ένα τόσο ευαίσθητο και τραγικό θέμα», όπως και η -εν μέσω του βαρέως πένθους τους- συνεχής ενόχληση τόσο των ιδίων όσο και λοιπών μελών των οικογενειών τους σχετικά με απόσπαση πληροφοριών για την εξέλιξη της υπόθεσης.

«Η Αστυνομία θα κινηθεί με μεγάλη προσοχή, γιατί υπάρχει μία οικογένεια η οποία έχει χάσει τρία κοριτσάκια, αλλά το γεγονός ότι έχει συμβεί αυτό και είναι κάτι εξαιρετικά σπάνιο, ξενίζει», τονίζει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

Πώς πέθαναν τα τρία παιδιά, σύμφωνα με τους γονείς τους

Σύμφωνα με την οικογένεια Δασκαλάκη, που χαιρετίζει τις έρευνες και περιμένει να ρίξουν φως στα αίτια θανάτου των τριών παιδιών, η μικρή Μαλένα πέθανε το 2019 σε ηλικία 3,5 ετών. Αρχικώς αποδόθηκε σε αιφνίδια ανακοπή απροσδιόριστων αιτιών, ενώ ακολούθως ο θάνατος αποδόθηκε σε ηπατική ανεπάρκεια και πνευμονικό οίδημα. Για τη διερεύνηση του θανάτου της Μαλένας οι γονείς έχουν υποβάλει μήνυση κατά παντός υπευθύνου ενώπιον της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και η υπόθεση ερευνάται ποινικά.

Η μικρή Ίριδα πέθανε το έτος 2021, σε ηλικία 6 μηνών. Σύμφωνα με τις αρχικές ιατρικές πιστοποιήσεις, αιτία θανάτου ήταν ομοίως η αιφνίδια ανακοπή απροσδιόριστων αιτιών, ακολούθως όμως, και μετά τις ιστοπαθολογικές εξετάσεις, προέκυψε ότι ο θάνατος του βρέφους προήλθε από εκ γενετής -σπανιότατα- παθολογικά αίτια (αγενεσία φλεβόκομβου). Σύμφωνα, επίσης, με τα όσα τους ανέφεραν οι γιατροί που εξέτασαν το βρέφος, με το σπάνιο αυτό παθολογικό πρόβλημα που αντιμετώπιζε, δεν θα μπορούσε να ζήσει περισσότερο από 15 έτη. Όσον αφορά το θάνατο της μικρής Τζωρτζίνας πριν από περίπου δύο εβδομάδες, σε ηλικία 9 ετών, αποδίδεται, προς το παρόν, ομοίως σε αιφνίδια ανακοπή απροσδιόριστων αιτιών, καθόσον εκκρεμούν τα αποτελέσματα των ιστοπαθολογικών εξετάσεων. Σχολιάζοντας το ζήτημα ο πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρίας, Γρηγόρης Λέων, εξήγησε ότι αφού εκδοθούν οι ιστολογικές (εξετάζεται κάθε όργανο χωριστά) και οι τοξικολογικές εξετάσεις και εφόσον διαπιστωθεί ότι υπήρχε γενετική προδιάθεση, τότε θα ανοίξει η έρευνα και για τους προηγούμενους θανάτους των παιδιών της οικογένειας.

Ακολουθήστε το vradini.gr στο Google News
Ίσως σας ενδιαφέρουν