Σε εξέλιξη η πορεία των ταξί προς το Υπουργείο Μεταφορών – Κυκλοφοριακό “έμφραγμα” στην Αθήνα
Η 48ωρη απεργία των οδηγών ταξί προκαλεί σοβαρές καθυστερήσεις και κυκλοφοριακή συμφόρηση στην πρωτεύουσα
Οι οδηγοί ταξί πραγματοποιούν μηχανοκίνητη πορεία προς το υπουργείο Μεταφορών, στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας τους, η οποία ξεκίνησε το πρωί της Τρίτης 13 Ιανουαρίου.
Η πορεία, που ξεκίνησε από τη συμβολή της Σπύρου Πάτση με τη Λεωφόρο Αθηνών, περνά από κεντρικούς δρόμους της Αθήνας και αναμένεται να καταλήξει στο υπουργείο Μεταφορών.
Ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ, Θύμιος Λυμπερόπουλος, προειδοποίησε ότι οι κινητοποιήσεις των οδηγών ταξί θα κλιμακωθούν εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.
Κυκλοφοριακή συμφόρηση και μποτιλιαρίσματα
Η κινητοποίηση των οδηγών ταξί προκαλεί σοβαρές καθυστερήσεις στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας. Αυτή τη στιγμή, η κίνηση είναι αυξημένη και στα δύο ρεύματα της Λεωφόρου Κηφισίας, με μποτιλιαρίσματα να καταγράφονται από το ύψος της Λεωφόρου Αλεξάνδρας έως το Γηροκομείο. Αντίστοιχο πρόβλημα υπάρχει και στο ρεύμα καθόδου της λεωφόρου.

Σημαντική συμφόρηση παρατηρείται και στα δύο ρεύματα της Κατεχάκη, ενώ καθυστερήσεις καταγράφονται και στην Λεωφόρο Μεσογείων, από το ύψος του Ερρίκος Ντυνάν.
Σημειώνεται ότι λόγω της προγραμματισμένης οχηματοπορείας έχουν γίνει κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε οδούς όπως η Λεωφόρος Αθηνών, η Πλατεία Καραϊσκάκη, η Λεωφόρος Αλεξάνδρας και η Λεωφόρος Μεσογείων, με αποτέλεσμα να προκαλούνται αυξημένα προβλήματα στη μετακίνηση στην πρωτεύουσα.