Σε καραντίνα 45 ημερών ο επιβάτης του MV Hondius: Τι αναφέρει το πρώτο επίσημο ιατρικό ανακοινωθέν για τον χανταϊό

Ασύμπτωτος και σε άριστη κατάσταση ο 70χρονος – Γιατί επιβλήθηκε η αυστηρή καραντίνα των 45 ημερών

νοσοκομειο αττικον, αττικον, νοσοκομείο αττικόν
🎙️ Άκουσε το άρθρο

Με μια συντονισμένη επιχείρηση της Πολεμικής Αεροπορίας και του ΕΚΑΒ, επέστρεψε τα ξημερώματα της Δευτέρας στην Ελλάδα ο 70χρονος επιβάτης του κρουαζιερόπλοιου MV Hondius, στο οποίο εντοπίστηκαν κρούσματα του επικίνδυνου χανταϊού (Hantavirus). Παρά το γεγονός ότι ο άνδρας δεν παρουσιάζει το παραμικρό σύμπτωμα, οι υγειονομικές αρχές ακολουθούν κατά γράμμα τα διεθνή πρωτόκολλα ασφαλείας.

Η διοίκηση του νοσοκομείου «Αττικόν» ξεκαθαρίζει πως η νοσηλεία του έχει καθαρά προληπτικό χαρακτήρα. Ο ασθενής βρίσκεται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης για προληπτική απομόνωση. Δεν υπάρχει επιβεβαιωμένη λοίμωξη ούτε ένδειξη ενεργού νόσου. Η κατάστασή του παρακολουθείται στενά από τους γιατρούς του νοσοκομείου σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.

«Δεν υφίσταται κανένας απολύτως λόγος ανησυχίας», υπογράμμισε σε ανάρτησή του ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, διευκρινίζοντας πως ο συμπολίτης μας είναι απύρετος και ασυμπτωματικός.

Η αεροδιακομιδή ολοκληρώθηκε σε δύο στάδια:

  1. Τενερίφη → Αϊντχόφεν: Μεταφορά από την Ισπανία στην Ολλανδία.
  2. Αϊντχόφεν → Ελευσίνα: Παραλαβή από αεροσκάφος C-27 της Πολεμικής Αεροπορίας, στο οποίο επέβαιναν διασώστες του ΕΚΑΒ με ειδικές στολές και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θ. Βασιλακόπουλος.

Ο 70χρονος θα παραμείνει σε απομόνωση για 45 ημέρες, διάστημα που κρίνεται απαραίτητο για να αποκλειστεί κάθε πιθανότητα επώασης του ιού, διασφαλίζοντας πλήρως τη δημόσια υγεία.

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Προσθέστε το vradini.gr στις προτιμώμενες πηγές σας στη Google και δείτε περισσότερα άρθρα μας στις αναζητήσεις σας. Κάντε κλικ εδώ.

Οι σημαντικότερες ειδήσεις, κάθε μέρα στο inbox σας

 
Διαβάστε επίσης